Lekker van bij ons (voor 4 personen)
Bereiding
Basisrecept voor roerei Smelt 50 gr hoeveboter, voeg 6 geklutste eieren toe en laat stollen onder voortdurend roeren met een houten lepel. Goed kruiden met peper en zout.
Roerei met stukjes venkel, venkelzaad en zalmkaviaar Snipper een stukje venkel fijn en stoof het in wat boter. Strooi er enkele venkelzaadjes over. Breek er twee eieren over en schep voortdurend om tot de eieren gestold zijn. Dien op met een koffielepel zalmkaviaar en versier met een takje venkelgroen.
Roerei met truffel en hoorn des overvloed Borstel de hoorn des overvloeds (Craterellus cornucopioides) of "trompette-de-la-mort" goed schoon, trek in kleine stukken. Laat een klontje boter in een pan smelten. Leg er de stukjes paddenstoel in en laat even stoven. Giet er enkele druppels truffelolie over. Breek er de eieren bij. Laat de eieren stollen terwijl je ze voortdurend omschept. Dien eventueel op met tartufata (bereide truffelsaus) en een blaadje basilicum of pimpernel.
Roerei met sjalotjes, spekjes en tomatenpesto Snij enkele plakken (gerookt) spek heel fijn. Bak ze in een pan. Voeg er na enkele minuten, als er al wat vet van het spek in de pan gesmolten is, stukjes sjalot bij. Laat samen zweten. Roer er een lepel tomatenpesto (of pesto + koffielepel geconcentreerde tomaten) bij. Vul de eidopjes met roerei. Dien ze op met de mengeling van spekjes, sjalotjes en tomatenpesto. Werk af met een sprietje bieslook.
Geprakte omelet met gerookte zalm en tomaat Kluts twee of meer eieren. Bak de omelet in boter en prak in stukjes met een vork. Dien op met reepjes gerookte zalm en stukjes tomaat of een half kerstomaatje.
|