Eentje met mate.
Bij een lekkere maaltijd hoort een heerlijk dessert. En niet elk nagerecht is daarom even zoet en dus ook niet even
calorierijk! Het geheim van een evenwichtig dessert? Eenvoud. Ingewikkelde nagerechten zijn daarom nog niet de beste en zijn vaak nog calorierijker. Kies voor dessert op basis van fruit (of nog beter, eet een stuk fruit of een fruitslaatje!) en gebruik vooral ingrediënten die zorgen voor een licht gerecht.
Het best kiest u voor een dessert op basis van fruit en dat om te vermijden dat de calorieën zich opstapelen. Goede voorbeelden zijn een fruit-salade of een fruitsorbet. Voeg daar enkele smaakmakers aan toe zoals een coulis, aroma's of een beetje yoghurt, verse kaas of vetarme room.
U kunt ook met originele combinaties experimenteren: bijvoorbeeld vers fruit en gedroogd fruit, exotische vruchten, vruchtencoulis op vers fruit, muesli of ontbijtgranen met fruit. Fruit geeft kleur en een frisse toets aan een dessert, vooral na een stevige en energierijke maaltijd.
|