|
Receptje: lekker van bij ons (voor 4 personen)
Ingrediënten 4 rogfilets van een 200 g, 2 wortelen, 1 wit van prei, 150 g fijne groene boontjes, 1 sjalot, 1 dl witte wijn, 1 dl gevogeltebouillon, 125 g malse hoeveboter, takjes dille, nootmuskaat, peper en zeezout (sel de guérande)
Bereiding Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene boontjes in 4 stukjes. Snipper de sjalot fijn. Breng de gevogeltebouillon met de witte wijn en de fijngesneden sjalot aan de kook.
Verdeel ondertussen de reepjes wortel en prei over de rogfilets en rol de rogfilets op. Kruid met peper en zout.
Pocheer de rogrolletjes 3 minuten in de bouillon (tegen het kookpunt aan). Haal de rogrolletjes uit en houd ze warm. Kook de bouillon tot de helft in. Voeg op zacht vuur klontje per klontje de boter erbij en breng de saus op smaak met zeezout, muskaatnoot en peper.
Plaats de roggetjes in een diep bord en giet er de saus over. Garneer met takjes dille.
|