Geen gedoe met potten en pannen, geen eindeloze afwas als je klaar bent met koken. Met deze makkelijke eenpansgerecht heb je tijd over en kun je volop genieten van stoofpot, ovenschotel of wok.
Ossenstaart met abrikoos, knlolselder en sinaasappel
Nodig (4 personen)
olijfolie, zout en peper 1,5 à 1,7 kg ossenstaart in stukken versneden, 4 cl bloem, 1 ui, grofgehakt 2 grote wortels in blokjes gesneden, 400 g knolselder in blokjes gesneden, 2 takken rozemarijn (fijngehakte takjes), rasp en sap van 1 sinaasappel, 2 dl droge witte wijn, 8 gedroogde abrikozen( fijngehakt), 3 dl kippenbouillon, 2 cl peterselie (fijngehakt). Bereiding Wentel de stukken ossenstaart in bloem, kruid ze met peper en zout en bak ze aan alle zijden bruin in de olijfolie.
Fruit de ui eventjes mee en voeg dan de knoflook toe, samen met de knolselder en de wortel en stoof even aan. Blus met de witte wijn en voeg dan de overige ingrediënten toe. laat onder een deksel ca. 3 uur sudderen op een heel zacht vuur.
Controleer regelmatig of er voldoende bouillon in de pot zit, en voeg zo nodig wat extra bouillon toe. Serveer in de pot en bestrooi voor het serveren met peterselie. Geef er aardappelpuree of gebakken aardappeltjes bij.
|