Het is weer bijna pasen, een feest waarbij ook het dessert weer centraal staat. Het is tijd om zoete broodjes te bakken, maar dan letterlijk. Met of zonder gebruik van een kartonnen figuur, wordt het paasontbijt ook dit jaar weer heel bijzonder. Met krenten en honing maakt u een heerlijke koude (warme) zoetigheid.
Ijsreceptje van Marijke
Nodig: room ijs in je favoriete smaak, chocoladestukjes of rozijnen, winegums rood of oranje, plat gedroogd fruit, abrikozen en snoeppapier.
Bereiding: Als eerste maak je een mooie ondergrond van snoeppapier in een kleine schaal of schotel. Neem voor het lichaam een reuze bol ijs en plaats die op het papier, rond de bolling iets af met de achterkant van de lepel op de plaats van het hoofd.
Daar op maak je de nek met door een stuk ijs (schaafsel) erop te drukken. Neem vervolgens voor het hoofd een kleiner bolletje ijs. Steek hier rozijnen of chocoladestukjes in voor de ogen.
Voor de snavel neem je een winegum die je voorzichtig doormidden in de vorm van een snavel snijd. Voor de voetjes kan je gedroogde abrikoos of ook winegums gebruiken. Als je wilt maak je nog vleugels of een staart op dezelfde manier.
|