Wie van echt lekkere ham houdt en zeker wil zijn van ambachtelijke kwaliteit, kijkt uit naar het M-Iogo, het officiële keurmerk voor de allerbeste Belgische gerookte of rauwe ham. M staat voor Meesterlyck en het is meteen ook het Belgische antwoord op succesvolle buitenlandse hamkeurmerken zoals Parma en Serrano. Wegens zijn hoge kwaliteit vormt deze ham heerlijke toespijs op bruin brood en leent hij zich ook voor talloze fijne en lichte gerechten. Het best eet men M-ham in zijn "puur natuur"-vorm. Als lichte lunch, in een slaatje, of als voorgerecht met asperges, meloen of met gepocheerde Conférence-peren.
Receptje ham met conférence peertjes.
Schil 4 mooie peren, snijd ze doormidden en verwijder voorzichtig het klokhuis.
Besprenkel ze met citroensap en pocheer ze gedurende 8 à 10 minuten in een samenstelling van 25 cl water, 25 cl witte porto en 200gr suiker.
Haal de peren uit het kookvocht, laat ze afkoelen en wikkel ze in dunne schijfjes gedroogde M-ham
|