Dat melk van de koe komt dat weten we allemaal en dat we het kunnen drinken ook. Maar wist je dat er nog veel meer dingen zijn waar je melk voor kunt gebruiken?
Inkt verwijderen Heb je een nare inktvlek in je kleding gekregen. Week de plek in met melk en laat het een nachtje staan, de dag erna was je het gewoon in de wasmachine. En je vlek is gegarandeerd weg.
Leren schoenen Maak je leren schoenen weer mooi glimmend door een doek te dopen in de melk. Smeer het nu in kleine cirkeltjes over je schoen heen, laat het opdrogen en wrijf het na met een droge doek.
Zachte huid Doe een half kopje melk bij je badwater voordat je er lekker in gaat zitten. Je zult zien dat je huid er heerlijk zacht van gaat aanvoelen.
Gezichtsmasker Nog een manier om jezelf een heerlijke masker te geven vanuit je eigen huis, is door er zelf eentje te maken. Gebruik in dit geval poedermelk (voor babyvoeding) en mix het met water tot er een stevig mengsel ontstaat. Smeer het op je gezicht en laat het opdrogen, spoel het daarna goed af. Je gezicht zal fris en lekker zacht aanvoelen.
Make-up verwijderen Kom je ineens zonder make-up remover te zitten, geen nood gebruik melk. Dep een watje in een beetje melk en je kan zo de oogschaduw, de mascara en de rest van je make-up van je gezicht afvegen. En je huid wordt er ook nog eens lekker zacht van.
Zonverbrand Te lang in de zon gezeten en ben je verbrand? Inplaats van een after sun smeer je jezelf in met melk. Het verkoelt en verzacht.
Muggenbeet Ben je geprikt door een mug en jeukt de plek ook zo erg, of heb je er een enorme bult op. Dep een doekje in een beetje melk en houdt dat op de plek waar je bent geprikt. De enzymen in de melk neutraliseren de muggenbeet.
Zilver poetsen Je kan je mooie zilveren spullen eenvouding mooi maken met een beetje karnemelk. Laat je zilvergoed er een half uurtje inweken en droog ze daarna met een doek. Voor een blinkend effect poets je ze nog lichtjes na met een droge doek.
Verfris je mais Als je maiskolf gaat eten, voeg dan een half kopje melk aan het water in de pan toe. Hierdoor smaakt je mais zoeter en frisser.
Bevroren vis Heb je vis ingevroren en wil je het opeten? Laat het dan ontdooien in de melk, als het een beetje zacht wordt haal je de vis eruit. Door de melk wordt de vis lekker zacht en fris.
|