|
Receptje lekker van bij ons voor 4 personen
Nodig: 6 eieren, 20 rivierkreeftjes, 120 g salami, 200 g paprika, 50 g kaas, boter, 1 eetlepel mosterd, 200 ml room, 1 eetlepel peterselie, nootmuskaat peper en zout.
Bereiding: Kook de eieren 10 minuten in kokend water. Verfris ze onmiddellijk om te voorkomen dat ze verder garen en zo een groen randje krijgen. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de rivierkreefjes. Snijd de salami in stukjes en snipper de peterselie. Meng deze ingrediënten losjes in een ingevette ovenschotel. Roer de mosterd door de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit mengsel over de ingrediënten en strooi er de gemalen kaas over. Gratineer in de oven en serveer met stokbrood en een frisse salade.
Tip: In plaats van rivierkreeftjes kan je ook grijze garnalen gebruiken. Maar strooi die er pas overheen wanneer het gerecht uit de oven komt.
|