Een goede coctail is een goede start voor 2008. Zorg wel voor voldoende knabbels. Coctails drinken vlot, maar bevatten nu eenmaal best wat alcohol. Behalve de Bobcoctail.
Brunchy Bubbles Nodig voor twee glazen: 2 dl gingerale, 1 dl frambozenstroop, 2 dl ananassap. Bereiding: Meng alle ingrediënten en verdeel over de glazen Wil je het gesofisticeerder, giet dan eerst de frambozen-stroop in de glazen en giet er dan voorzichtig het ananassap en de gingerale op. Een cocktail waarmee ook de kids én bobs kunnen klinken op 2008.
Apeach Surrender Nodig voor één glas: 2 delen Absolut Apeach, 3 delen sinaasappelsap, 1 deel grenadine. Bereiding: Schenk de grenadine in het glas en doe er het ijs bij: Voeg dan langzaam vodka en sinaasappelsap toe. Garneer met een maraskinokers.
French Kiss Nodig voor één glas: 3cl martini rosso, 7dlchampagne, 3cl calvados, 1 maraschinokers. Bereiding: Meng alle drank, schenk in een coupe en werk af met de maraskinokers.
Champagnecocktail Nodig voor twee glazen: 1 sinaasappel, gepeld en in partjes met het velletje zorgvuldig verwijderd, 10 mI Licor43 (cuarenta y tres) likeur, 4 druppels sinaasappelbitter 2 witte suikerklontjes, 30ml bourbon, champagne (om af te vullen). Bereiding: Marineer de sinaasappelpartjes een uur in de Licor 43. Sprenkel twee druppels bitter op elk suikerklontje en leg in elk glas een klontje. Verdeel de bourbon over de glazen en vul ze bij met champagne. Werk af met een gemarineerd sinaasappelpartje.
|