Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    30-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken eendenborst
    Receptje: lekker van bij ons.
    Voor de feestdagen
    Voor 4 personen:

    Ingrediënten
    3 à 4 eendenborsten, tijm, zwarte peper uit de molen, zout.

    Voor de pickles van kumquats:
    500 g kumquats (dwergsinaasappel), 350 ml witte wijnazijn, 500 g suiker, 1 kaneelstokje, 15 kruidnagels, 6 pimentbessen,(all spice of Jamaicaanse peper).

    Bereiding
    Voor de pickles van kumquat:
    2 weken op voorhand:
    Vierendeel de kumquats en ontpit ze. Doe ze in een pot en voeg water toe tot alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Haal de kumquats met een schuimspaan uit het kookvocht en houd apart. Voeg de suiker, azijn, kaneel, kruidnagel en pimentbessen toe aan het vocht en laat even opkoken. Voeg de kumquats terug toe en laat 25 minuten zachtjes sudderen.
    aal de kumquats er terug uit en doe ze warm in een steriele glazen bokaal of weckpot. Overgiet met de jus tot ze terug onderstaan.
    Sluit de pot af en laat 2 weken trekken.
    De dag zelf:
    Leg de eendenborst op de vleeskant en snijd langs de zijkant het overtollige vet weg. Kerf het resterende vetlapje wafelgewijs in. Kruid beide kanten royaal met tijm, peper en zout.
    Verhit een pan zonder vetstof en bak de eendenborst eerst langs de vetkant. Draai om en bak aan de vleeskant.
    Houd het vlees warm en laat het even rusten voor een extra mals resultaat. Snijd de eendenborst in fijne schijfjes en serveer met lauwe kumquatpickles. Dien op met waterkers of tuinkers en amandelkroketjes.

    Tips:

    1. Voeg eventueel wat Grand Marnier of Cointreau toe aan de kumquats.
    2. Giet na het bakken van de eend het vet af en deglaceer de pan. Giet de jus over de schijfjes eendenborst alvorens te sauseren met de kumquatpickles.
    3. Serveer gestoofd witloof en/of prinsessenboontjes als extra groentegarnituur.
    4. Gebruik de kumquatpickles ook in combinatie met wildpasteien, ganzenlever, kwarteltjes of parelhoen.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs