Een geslaagd feest schuilt in de details.
Geef je ijsblokjes een speciaal tintje door stukjes vers fruit - bramen, frambozen, druiven, kersen of aardbei - mee in te vriezen. Echt bijzonder wordt het wanneer je eetbare bloemen gebruikt, zoals roosjes, viooltjes, lavendelbloempjes of oost-indische kers.
Om te voorkomen dat de vruchten of bloemen naar beneden zakkken, vul je de ijsblokjesvorm eerst voor de helft met water. Laat dit deel bevriezen, voeg vruchtjes of bloempjes en extra water toe en plaats terug in de diepvriezer tot de blokjes helemaal hard zijn.
Heerlijke waterijsjes
Een lekker en licht dessertidee voor je jongste tafelgenoten zijn speelse ijsjes op basis van water en vruchtensiroop. Nog leuker wordt het wanneer je elk kind vooraf z'n eigen waterijsje laat maken. Doe dit aan het begin van de avond, zodat de ijsjes lang genoeg kunnen invriezen. Meng voor vier ijsjes 1,5 dl water van de kraan met 8 dl vruchtensiroop naar keuze (aardbei, bosvruchten, citroen of sinaasappel). Giet het mengsel in ijsvormpjes en plaats ze minimaal twee uur in de diepvriezer. Haal de ijsjes uit de vormpjes en serveer ze na de maaltijd uit het vuistje.
|