Nodig: 400 gram grof gehakt (runder of half om half), 2 eetlepels olie, 1 prei, in ringen gesneden, 1 grote ui, grof gesnipperd 150 gram bloemkoolroosjes, 2 stelen bleekselderij, in kleine stukjes, 1 eetlepel bladselderij, 100 gram broccoli roosjes 1 winterpeen (klein), in schijfjes gesneden, 1,5 liter runder bouillon (eventueel van tabletten), 150 gram roomkaas naturel (st moret of philadelfia enz) peper, zout, nootmuskaat.
Bereiding van Kaas-groentensoep: Olie verwarmen in een soeppan. Hierin het gehakt rul bakken met wat peper en zout. Als dit bruin is de harde gesneden groenten toevoegen en even aan fruiten. Dan de bouillon er bij en alles zon 10 minuten laten pruttelen. Dan de brocoli en de bladselderij toevoegen en na 5 minuten zorgen dat de soep niet meer kookt en de roomkaas met een beetje bouillon in een mengkom los kloppen en dit weer bij de soep doen.
Variatie: men kan het groenten assortiment naar smaak en jaargetijde aanpassen denk daarbij aan knol selderij, sperzieboontjes, snijbonen, peultjes. enz. Bij de soep smaakt een sneetje stokbrood met kruidenboter heerlijk
|