11.11.11 vecht tegen het onrecht. Langzame wurggreep.
steun de Afrikaanse boer |
Steun de Afrikaanse boer in zijn strijd voor een leefbare landbouw. Miljoenen boeren in Afrika zitten in een wurggreep. Hun markt wordt overspoeld door import, uit alle windstreken. Tarwe en maïs uit de VS, rijst uit Thailand, melkpoeder uit Europa. Daar kan een kleine boer niet tegenop. Maar de boeren vechten terug. Overal in Afrika eisen boeren recht op bescherming. Zoals RECAP dat 735 boerengroepen in Noord-Togo verenigt. Met hun vastberaden aanpak bieden ze de duizenden boerengezinnen kansen op een beter leven.
Niet alleen door geld te storten kan je de miljoenen mensen helpen de honger tegen te gaan,
maar om de producten te gebruiken die ze ons aanbieden. Koop bewuster Fair-trade producten. Te verkrijgen in de Oxfam wereldwinkels.
Rijst is voor meer dan de helft van de wereldbevolking het voedingsmiddel bij uitstek.
Hoewel rijst op zichzelf geen typisch ingrediënt van bij ons is. En in Frankrijk zeggen ze gewoon riz au lait tegen rijstpap. Maar goed. Onze nationale rijstpap is een makkelijk gerecht. Je hebt er in feite enkel rijst, suiker en melk voor nodig om de basisrijstpap te maken.
Rijstpap op z'n Vlaams : (van Pepe)
Nodig: 1 liter melk, 1 snuifje zout, 125 gr gewone rijst nu (Bio basmati rijst (herkomst uit India) zeer smaakvolle rijst met een natuurlijke parfum), 150 gr suiker, een klontje boter.
Bereiding : De rijst spoelen en gaarkoken in de melk met het zout. Na 20 minuten is de rijst gaar, nu de suiker toevoegen en onder voortdurend roeren de massa laten verdikken, dit duurt ook ongeveer 20 minuten. Als laatste een klontje boter toevoegen. Tip: Een kookpot gebruiken met dikke bodem, om aanbranden te vermijden.
|