 In iedere keuken horen kruiden voor in de potten, gewoon of met een pikant tintje. Kruiden moeten er zijn. Zonder kruiden en specerijen is onze keuken saai Kruidnagel
Smaak: vrij scherp. Heel geschikt voor: rode kool, groene kool, gebak en koek. Herkomst:
oorspronkelijk alleen op de Molukken, tegenwoordig de gehele
Maleisische archipel, Zanzibar en Pemba, Madagaskar, Réunion, Mauritius
en de West-Indische eilanden.
Stoofpeertjes in rode wijn.
Dit heb je nodig: 8 stoofperen, ½
sinaasappel- of citroenschil, 2 kruidnagels, ca. 4 dl rode wijn, 100 g
suiker, ½ tl gemalen kaneel, 1 tot 2 tl aardappelzetmeel.
Zo maak je dit gerecht: Schil de peren, snij ze doormideen en
haal de klokhuizen eruit. Steek de kruidnagels in de sinaasappel- of
citroenschil. Doe de peren in een pan en doe er zoveel wijn bij dat ze
net onder staan.
Voeg de sinaasappel- of citroenschil toe en
vervolgens de suiker en de kaneel. Breng het geheel aan de kook en laat
het met de deksel op de pan circa 2½ tot 3 uur stoven. Verwijder de
schil met de kruidnagels.
Roer het aardappelzetmeel met 2 el water tot een papje en bind daarmee het stoofvocht. Serveer de peertjes lauw of afgekoeld.
|