Tip van de Dag: Vettig, prettig én gezond.
Een vaste visdag op vrijdag is een goed begin, maar meer vis per week is nog beter. Ook vette vissoorten als zalm, tonijn, haring en sardienen komen in aanmerking. Meer nog, ze zijn goed voor onze gezondheid! De vetten in deze vissoorten bevatten immers de gezonde omega-3 vetzuren. Deze zijn goed voor de ontwikkeling van de hersenen, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Daarnaast hebben omega-3 vetzuren een positieve invloed op het immuunsysteem en dragen ze bij tot een goede werking van hart- en bloedvaten. Dus nu naast vrijdag ook elke dag visdag. Soorten genoeg, we kunnen elke dag vrij kiezen uit een groot aanbod. Er is kabeljauw, pladijs, noordzeetong en garnalen, maar ook koolvis, roodbaars, leng... Variatie is een gouden regel in de voeding, denk maar aan de actieve voedingsdriehoek. Waarom dus niet eens samen met de kinderen een minder gekende vis proberen?
Kabeljauw met dille-aardappelen
Nodig:600g kabeljauwfilet 400g kleine aardappeltjes 6 eetlepels olijfolie 1 bosje verse dille
Voor de dressing: 3 eetlepels zachte mosterd 2 eetlepels fijne suiker 4 eetlepels witte wijnazijn 20cl olijfolie extra vierge en Peper
Bereiden: Maak de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil. Pureer ze met de helft van de dille. Kruid ze met peper.Doe de kabeljauw in een magnetronschaal. Besprenkel de vis met de olijfolie. Dek af met folie en zet de schaal 5 minuten in de magnetron, op de hoogste stand. Kruid naar smaak met peper.Meng de mosterd met de suiker en de azijn. Leng in een straaltje aan met de olijfolie en roer tot de saus bindt. Breng op smaak met de rest van de gehakte dille. Serveer licht gekoeld bij de warme kabeljauw en de aardappelpuree.
|