Tijdens de 3e editie van de "Week van de diëtist" zetten diëtisten opnieuw hun deuren open. Van 12 tot 17 maart zullen zij volop gezonde voeding promoten en geven ze vrijblijvend professioneel voedingsadvies!
Dit jaar wordt de nadruk vooral gelegd op de nutritionele productinformatie die op het etiket van voorverpakte voedingsmiddelen staat af te lezen. Dankzij de deskundige tips van een diëtist uit je buurt zou je zo in staat moeten zijn om een gezond product makkelijker te herkennen.
De lijst van de deelnemende diëtisten/ voedingsdeskundigen vind je hier terug. Neem contact op met een diëtist uit jouw buurt en maak een afspraak tijdens de week van 12 tot en met 17 maart 2007.
Beslis zelf over je gezondheid, leer het etiket lezen Van sommige voedingswaren weet iedereen of ze gezond of minder gezond zijn: groenten en fruit bevatten veel vitaminen, snoep en gebak eet je best niet al te vaak. Maar wat met voorverpakte etenswaren zoals groenten in blik, kant en klare maaltijden of soepen,
? De enige manier om te weten wat er in je eten zit, is het etiket te lezen. Daar staat immers verplicht een hele boel interessante informatie op. Naast de verkoopsbenaming, de ingrediënten en de gebruiksaanwijzing, weet je best ook wat de bewaarvoorschriften zijn, hoe lang het product houdbaar is, en het gewicht of de nettohoeveelheid. Wanneer een product beweert rijk aan voedingsvezels te zijn, of verlaagd vetgehalte te bevatten, is ook een tabel met de voedingswaarden verplicht. Hierop kan je onder andere lezen hoeveel calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten het product bevat per 100g of soms ook per portie. Hoe je dit alles moet interpreteren, en wat eventuele valkuilen zijn van productinformatie op verpakkingen, kom je te weten tijdens de Week van de Diëtist.
Morgen de actieve voedingsdriehoek:
|