Lekkernij voor het ganse gezin en gasten.
Beeld je een fontein in en vervang het water door warme, vloeiende chocolade. Begin maar alvast te watertanden!
De chocoladefontein is een leuk item voor bruiloften, dopen en verjaardagen. In de vloeiende chocolade kan je verse stukjes fruit, koekjes of ander snoepgoed houden.
Vooraf dien je enkel even de chocolade apart te smelten en deze nadien in de opgewarmde fontein te gieten.
Tips:
- Niet elk type chocolade is geschikt voor een fontein van chocolade. De chocolade moet een minimum hoeveelheid cacaoboter bevatten, zodat ze goed vloeibaar kan worden. Er bestaan al speciale chocoladezakken die je in de microgolfoven kan opwarmen en nadien gewoon op de fontein kan gieten. De keuken blijft hierdoor schoon en er is geen geknoei meer met pannetjes en lepels. De repen uit de supermarkt zijn niet zo geschikt.
- Spiesjes met fruit zijn een leuke toepassing voor de chocoladefontein. Dip met fondueprikkers of satestokjes stukjes fruit, marshmallow of cake in de chocolade.
- Gebruik de chocoladefontein bij voorkeur niet buiten. Bij koud weer zal de chocolade snel afkoelen, en minder mooi vloeien. Bij te veel wind kan de chocolade (die zeer dun stroomt) weggeblazen worden en niet meer opgevangen worden in het bassin.
|