Deze vijf groentjes bestrijden kanker
    
Groene groenten en fruit kunnen levens redden. Ze barsten immers van de vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die jaren aan je leven kunnen toevoegen. Slecht nieuws evenwel: de groentjes die het het meest bitter smaken, bevatten de meeste goede stoffen. Een opsomming:
Broccoli: bevat een stof, I3C, waarvan onderzoekers geloven dat het kapot DNA kan herstellen, waardoor kankercellen bevochten worden. Cruciale kankergenen kunnen worden beïnvloed door de dingen die we eten, zegt expert ter zake Elite Rosen.
Spruitjes: Bevat veel glucosinolate dat long- en maagkanker bestrijdt
Waterkers: De enzymen van waterkers zouden ook beschermen tegen kanker
Erwten: Deze kleine bolletjes zijn goed voor het volledige immuunsysteem door de vitamine C, wat het risico en de ernst van een astma-aandoening zou verminderen.
Avocado: Gekend bij het grote publiek van de dipsaus guacemole, bij wetenschappers voor de hoge gehalten vitamine C en E en vijf andere stoffen die de lever beschermen.
Voedselkilometers Bedenk echter dat deze groeten aan kracht inboeten naarmate ze meer afstand hebben afgelegd om uiteindelijk bij u thuis te belanden. Deze voedselkilometers spelen wel degelijk een rol. Vitamine C is het grootste slachtoffer: meer dan 24 uur na het oogsten van vitamine C-rijke groenten is 90 procent al verdwenen. Waterkers een bom van gezondheid - waterkerssoep
volgende update over de gezonde voeding (voedingsdriehoek op maat)
|