Feeling was het eerste Belgische magazine dat een gratis restaurantgids aan de lezer meegaf. Elk jaar bedachten ze een nieuw thema: Sfeervolle restaurants, trendy bistro's, de beste mediterrane restaurants, of zoals vorig jaar Gastronomisch genieten. Ik laat jullie meegenieten van...
Degustation te Antwerpen, de verrukkelijke lichtheid van Kris.
Degustation is het nieuwe restaurant van Kris Wijnen. Hij was de drijvende kracht achter succesvolle restaurants als Klare Wijn en Cuistot, bouwde daarna een carrière uit als freelance kok, en was tijdens de voorbije Olympische Spelen in Peking assistent-chef van groentekok Frank Fol. Daarbij kon hij dus naar hartelust zijn voorliefde voor groenten uitleven. Zijn nieuwe restaurant vond onderdak in een hoekhuis aan een pleintje.
Het is modern en licht ingericht in grijs, wit en olijfgroen, met prints aan de muren en tafels en transparante stoelen van Kartel!, getekend Philippe Starck. Kris serveert een maandelijks veranderend menu met vijf gerechten plus een kaasselectie, waaruit je zelf een drie- tot zesgangenmenu kunt samenstellen voor een vaste prijs.
De kookstijl is licht en boordevol smaak, met gerechten als op het vel gebakken kabeljauw met gestoofde jonge prei, mousseline van prei en linzen, en zwartpootvarken met jonge spinazie en gekarameliseerde radijsjes met saus van Madrascurry. (feeling)
Degustation, Frederik de Merodeplein 6, 2600 Antwerpen (Berchem), 0495/63.04.97, www.degustation-restaurant.be G: zondag en maandag.
|