Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
05-07-2012
Gegrilde sardienen op de BBQ
Gisteren een BBQ gedaan en wanneer we in het zuiden zijn mogen er zeker geen verse sardienen aan ontbreken. Heel eenvoudig om te maken, maar die smaken van eenvoud blijven bekoren !
Nodig :
- Sardienen naargelang uw bezoekers ( wij hadden er 10 genomen) - 1 citroen - 2 teentjes knoflook - verse peterselie fijngehakt - peper en zout
Werkwijze :
Was de verse sardienen zorgvuldig en ontdoe ze van de ingewanden. Snij de citroen in fijne schijfjes en nog eens middendoor. Kruid de sardienen met peper en zout. Steek in de holte van de sardien schijfjes citroen, pers met de tupperware knoflookpers de teentjes knoflook en doe in elke sardien ook wat geperste knoflook. Was de peterselie en hak hem fijn in de turbomax of turbochef. Doe een beetje gehakte peterselie ook in elke holte van de sardien en knijp de sardienen tenslotte vast tussen een BBQ vistang. Meer is er niet nodig om een heerlijkheid toe te voegen aan uw BBQ. Die geur.............en smaak...........zalig.......