Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-07-2012
Crumble met verse abrikozen en roomijs
Les petits délices du Sud. Abrikozen alom op de zuiderse markten. Waarom zouden we er geen gebruik van maken dan. Vanavond als dessert een heerlijke crumble van gemaakt nadat we eerst een heerlijke BBQ hadden gedaan.
Hoe begin je eraan.
Nodig :
- een 15 tal verse abrikozen - 150 gr verse boter - 150 gr suiker ( waarvan 100 gr ruwe rietsuiker en 50 gr witte suiker) - 150 gr bloem - 75 gr amandelpoeder en 75 gr amandelschilfers - de ovale ultra pro van 2 liter
Werkwijze :
Was de abrikozen en ontpit ze. Snij ze in vieren. Leg ze onderaan in de ovalen ultra pro. Maak dan het crumbledeeg door de boter, suiker, bloem en amandelpoeder samen te mixen tot een korrelig deeg. Doe dit over de abrikozen. En zet de ultra pro zonder deksel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.
Serveer op een dessertbordje samen met een bolletje ijscrème. Een heerlijke zoete, zurige combinatie. Onze gasten vonden het alleszins heel geslaagd.