Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    24-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelrozentaart
    Onder het motto dat het oog ook wel eens wat wil, maar tevens lekker mag smaken dan is deze taart ideaal. En helemaal niet moeilijk te maken.

    Nodig :

    Voor het deeg :

    - 250 gr bloem
    - 125 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 1 ei

    Voor het frangipane/crème patissière beslagje :

    - 125 gr boter
    - 125 gr suiker
    - 125 gr amandelpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 2 eieren
    - 40 gr maïzena


    Voor de crème patissiere :

    -  500 ml melk
    - 2 eieren
    - 85 gr vanillepoeder
    - 100 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 150 ml melk voor de binding


    Verder nog 5 appels voor de roosjes
    en abrikozengelei voor over de roosjes te smeren nadat ze gebakken zijn.

    Werkwijze :

    De appel halveren en het klokhuis verwijderen. Met behulp van de mandoline fijne sneetjes snijden. In de micro gourmet 200 ml water + 200 ml appelsap gieten en de basis met appelschijfjes erop zetten. Stomen gedurende 12 minuten op 800 Watt in de microgolf.

    De schijfjes laten uitlekken.

    Het deeg maken door de benodigdheden alles bij elkaar te voegen en te mengen of kneden tot één bal. In pakken in plasticfolie en een half uurtje in de koelkast leggen. Nadien uitrollen met behulp van de deegroller en in een ingevette en bebloemde taartvorm leggen.

    De frangipanemengeling maken door de benodigdheden met elkaar te mengen in de mengkom.
    De creme patissière maken door de 500 ml melk in het schenkkannetje te doen en 3.5 minuten verwarmen in de microgolf op 800 Watt. In de shaker doe je de overige 150 ml melk samen met de eieren, vanillepoeder, suiker en goed los schudden. De inhoud van de shaker doe je nu bij de warme melk uit de microgolf en goed roeren met behulp van de halve klopper. Zet het schenkkannetje nu terug gedurende 3 minuten op 800 Watt.Indien de crème niet genoeg gebonden is dan nog eens 1 à 2 minuten terug zetten in de microgolfoven.Als de crème is afgekoeld vermengen met het frangipanemengsel.

    Het franigpane/crème patissièremengsel nu over het uitgerolde zanddeeg gieten en glad strijken met behulp van de siliconen spatel.
    De gestoomde appelpartjes nu oprollen en op de pudding zetten.

    Taart bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten tot ongeveer 1 uur.

    Bij het verlaten van de oven kan je nog wat abrikozengelei verwarmen in een microgolf kommetje en met behulp van het patisserieborsteltje over de appelpartjes strijken.


















    24-06-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    19-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini tartelette muffins met banaan en chocoladedruppels
    Gisteren had ik deze snel klaar gebakjes gemaakt voor mijn proevers van de avond. Ze waren het er unaniem over eens dat het heel smakelijk was. Zeker iets om te proberen wanneer je een overrijpe banaan in huis hebt liggen. 


    Nodig 30 mini tartelette gebakjes

    - 125  gr zelfrijzende bloem
    - 175 gr overrijpe geprakte banaan
    - 50 ml arachideolie
    - 1 ei 
    - 1 eetlepel melk
    - 50 gr donkerbruine suiker (kandysuiker)
    - 50 gr bakvaste chocoladeparels

    - de mini tartelette vorm

    Werkwijze :

    De oven voorverwarmen op 180°C.
    Alle droge ingrediënten doe je in de maatbeker van 2 liter en meng je met de menglepel. Breek de eieren in de shaker, voeg de melk toe en klop los, doe er dan de olie bij en klop verder. Voeg dit laatste mengsel toe aan het eerste mengsel. En meng nog eens goed onder elkaar, maar meng zeker niet te lang of je gebakjes worden taai.

    Spoel uw siliconen mini tartelettevorm eerst uit met water en klop hem uit. Doe dan met behulp van 2 eetlepels het deeg in de vorm tot een beetje onder de rand. Eventueel kan je nog een halve pecannoot bovenop het deeg duwen vooraleer je het in de oven zet.

    Bak gedurende 18 à 20 minuten. 














    19-06-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perengebakjes
    Afgelopen zondag een vlug perengebakje gemaakt met een bladerdeeg dat nog in de koelkast lag. Zo simpel, maar wel een heerlijk en leuk resultaat.

    Nodig : 

    - 1 bladerdeeg
    - 3 peren
    - wat abrikozengelei
    - 75 gr amandelpoeder
    - 75 gr suiker
    - 75 gr boter
    - 1 ei
    - 1 soeplepel bloem

    Werkwijze :

    Snij uit het bladerdeeg 6 perenfiguren. Met overschot van het bladerdeeg snij je strookjes van 1 cm en die leg je aan de buitenkanten als extra dikte ( zie foto)  verder leg je bovenaan elk bladerdeeglapje nog 2 blaadjes van deeg. Schil de peren en halveer ze overlangs en haal er de pitten en stengel af. Leg ze even in het microcook schenkkannetje samen met wat water en steek ze 3 minuten op 800 watt in de microgolf. Giet het water weg. 
    Maak de franigpane door de amandelpoeder, bloem,suiker, boter en 1 eitje goed te mengen. Smeer op elk lapje bladerdeeg wat van het frangipanemengsel en leg hierop een halve peer. Leg alle gebakjes op bakpapier op een bakplaat. En bak af in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 minuten.

    Bestrijk met wat opgewarmde abrikozengelei de bovenkant van de peren. Zo gaan ze niet zo vlug verkleuren en geven ze nog een lekker extra smaakje.









    07-05-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    28-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoeken met cranberries en witte crispychocolade
    Lekker ................hoeft niet eens duur te zijn !   En zo simpel.


    Nodig :

    - 90 gr bruine suiker
    - 150 gr witte suiker
    - 300 gr bloem
    - 1 ei
    - enkele druppels vanille extract
    - snufje zout
    - snufje natriumbicarbonaat
    - 100 gr zachte boter (solo)
    - 130 gr havermout
    - 100 gr cranberries (gedroogde veenbessen) 
    - 150 gr witte chocolade met rijst in


    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 170 °C. Ondertussen de suikers mengen en de zachte boter bijvoegen en mengen in je Kenwood op mengkom met de deeghaken. Ei toevoegen en het vanille extract. Ook zout, natriumbicarbonaat en bloem erbij kieperen. De chocolade in kleine stukjes snijden en erbij doen. Tevens de havermout en als laatste de cranberries.  Goed mengen.
    Op de bakplaat een stuk bakpapier leggen en met behulp van 2 eetlepels kleine hoopjes verdelen op het papier. Met een vork platdrukken.

    Bakken ongeveer 15 minuten op 170 °C tot dat de randen beginnen verkleuren.

    Op een taartrooster laten afkoelen en bewaren in een goeie Tupperware doos ;-)






    28-02-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    02-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pecannotentaartjes
    Heerlijke kleine gebakjes die zo klaar zijn in de tartelettevorm van Tupperware.


    Nodig :

    - 1 vel kruimeltaartdeeg
    - 180 gr pecannoten
    - 90 gr boter
    - 90 gr bruine suiker (kinnekessuiker)
    - 2 theelepels oploskoffie
    - 60 gr pure chocolade
    - 3 eieren
    - 7.5 eetlepel ahornsiroop

    Werkwijze :

    Snij met behulp van de tartelettesnijder 6 rondjes uit een vel kruimeltaartdeeg en leg ze in de holtes in de tartelettevorm. Maak de vulling door de boter te smelten in de schenkkan in je microgolfoven. Ik nam 1 minuut op 600 Watt. Voeg dan hierbij de suiker, oploskoffie,chocolade, ahornsiroop en 3 eieren. Meng met je halve klopper. 3/4 van je noten doe je in de turbomax en maal ze fijner, doe ze vervolgens bij je deeg. Goed mengen en in de kruimeldeegtaartjes gieten. 1/4 van je overgehouden noten leg je boven op de taart.

    Ik had nog voldoende deeg en beslag over om 6 mini tartelettes mee te maken.

    Bak je taartjes af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 minuten.















    02-02-2015 om 12:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bountytaartjes
    Heerlijke kleine mini taartjes......je kan er alle kanten mee uit. Deze keer verkoos ik een vulling van kokos en een hartje van Nutella choco.

    Nodig voor het zanddeeg :  ( voor ongeveer 38 stuks in mini versie)

    - 250 gr bloem
    - 125 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 1 ei

    Nodig voor de vulling :

    - Nutella choco
    - 90 gr kokospoeder
    - 120 gr suiker
    - 2 eieren
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 70 gr yoghurt

    Werkwijze :

    Maak het zanddeeg door alles te mengen tot 1 homogene bol en leg het dan een half uurtje in de koelkast verpakt in plastic folie.  
    Rol het uit met behulp van de deegroller en steek met de mini tartelette steker rondjes uit. Maak de vulling door ook alle ingrediënten met elkaar te mengen. En leg in ieder vormpje eerst een half koffielepeltje choco en vul dan het taartje op met de kokosmengeling.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 22 minuten.

     Bewaren in de clickplus van Tupperware gaat super goed.














    25-01-2015 om 20:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bretons koekje in eendenvorm
    Mijn liefde voor de vogels is groot....vanwege het slechte weer kon ik vandaag niet gaan fotograferen maar was het wel ideaal om zelf koekjes te bakken en dat deed ik in de vorm van een eend....Weeral heel gemakkelijk te maken en met benodigdheden die u vast en zeker reeds in huis hebt.

    Nodig :

    - 250 gr bloem
    - 150 gr suiker  (ik nam kokosbloesemsuiker maar je kan ook de gewone witte suiker nemen )
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 60 gr gezouten boter
    - 1 ei
    - 2 eetlepels water ( om ze te bestrijken)

    Werkwijze :

    Doe alles te samen in de keukenrobot en meng onder elkaar tot dat het deeg een bol vormt. Indien je geen keukenrobot hebt dan kneden met je handen ;-) Het deeg in een bol vormen en bedekken met plastic folie en een uurtje in de koelkast bewaren. Nadien uitrollen met de deegroller en uitsteken met de middelste ring van de Tupperware uitsteekvorm, heb je die niet neem dan een limonade glas maar zeker niet de mini tartelettesnijder want die is net te klein. 
    De ronde lapjes dan dubbel plooien en met een mes bovenaan een snede maken tot op een cm van de rand (zie foto) en buig deze rand naar boven voor de nek en kop. Maak dan nog 2 kleine sneetjes voor de veren.
    Met 1 bakvaste chocoladeparel vorm je het oog.

    Bestrijk met behulp van het patisserieborsteltje wat water over de koekjes.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 160° gedurende ongeveer een kwartiertje. Hou het wat in de gaten afhankelijk van je oven.

    Bewaar in de ronde clickplus van Tupperware. Deze houdt de koekjes wekenlang krakend vers.
















    18-01-2015 om 20:05 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbollen
    Naar jaarlijks traditie worden hier in de Antwerpse Kempen op verloren Maandag steeds appelbollen en worstenbroodjes gegeten. Van worstenbroodjes heb ik reeds eerder een leuke creatie getoond vorig jaar in de vorm van hondjes. Nu heb ik van de appelbollen mijn eigen creatie gemaakt en een heerlijke vulling.

    Nodig :

    - 4 appelen à 5 appelen
    - 1 bladerdeeg
    - 1 soeplepel honing
    - 50 gr bruine suiker
    - 25 gr gesmolten boter
    - 90 ml ahornsiroop
    - 2 speculooskoekjes
    - eventueel (optie) enkele pecannoten fijngemalen

    - 1 losgeklopt ei om te bestrijken
    - grove witte suiker

    Werkwijze :

    Schil de appels en haal met een appelboor het klokkenhuis eruit. Maak dan de vulling voor de appel door de boter de smelten in het schenkkannetje. Zet dan in de microgolfoven gedurende 1 minuutje op 500 W te zetten Voeg hier de suiker aan toe, de honing en de ahornsiroop eventueel ook wat gehakte noten.  Haal ook speculooskoekjes met behulp van de appelboor ook nog 4 rondjes en steek die onderaan in de appel om af te sluiten. Doe dan met behulp van een koffielepeltje deze vulling in midden van de appel.
    Snij het bladerdeeg in repen van 12 mm en begin onderaan de appel het deeg errond te doen. Ik had zelf ook nog een stukje deeg onderaan de appel gelegd voordat ik met oprollen begon. Rol heel de appel vol met bladerdeeg. En steek bovenaan terug een klein stukje van de uitgeholde appel (enkel het steeltje). Maak met een mesje ook nog een blaadje uit het bladerdeeg en leg dat naast het steeltje.
    Kluts een eitje en bestrijk met behulp van het patisserieborsteltje het bladerdeeg in. Overstrooi met grove witte suiker.

    Zet in de oven op 200 °C gedurende 20 tot maximum 25 minuten.

    En je appelbol met eigentijdse touch is klaar.


















    12-01-2015 om 11:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congochocos
    Een snel klaar receptje in de mini muffinvorm die deze periode bij Tup in de kijker staat.

    Nodig :

    - 4 eiwitten
    - 1 mespuntje zout
    - 200 gr bloemsuiker
    - 100 gr geraspte kokos
    - 100 gr pure chocolade
    - 1 koffielepeltje vanille essence

    Werkwijze :

    Doe de chocolade in het schenkkannetje en smelt op lage wattage in de microgolfoven. 2 x op 500 watt gedurende 2 minuten en dan goed doorroeren. Doe het eiwit in de speedychef samen met een mespunt zout en klop  bijna stijf, voeg dan de bloemsuiker toe. Doe er nu ook de geraspte kokos bij, de vanille essence en de gesmolten chocolade. Niet meer mixen wanneer je de kokos en chocolade hebt toegevoegd maar met de silicone spatel onder elkaar zetten.

    Spoel je mini muffinvorm om met water en klop uit en vul nu met het beslag tot 3/4 van de rand. Bak af in een voorverwarmde oven van 160 °C ongeveer 20 minuten.


    Bewaren in een Tupperware doos naar keuze.










    09-01-2015 om 22:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    04-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cookies met pecannoten en cranberries
    Heerlijke koek.....je verlangt onmiddellijk naar nog een stukje....

    Nodig :

    - 175 gr suiker
    - 75 gr bruine suiker
    - 100 gr boter
    - 75 ml melk
    - 1 ei
    - 275 gr bloem
    - 1/2 theelepel bakpoeder
    - 1/2 theelepel gembersnippers
    - 1/4 theelepel baksoda
    - 150 gr gedroogde cranberries
    - 75 gr pecannoten

    Werkwijze :

    Meng de verschillende suiker samen met de zachte boter in een mengkom. Voeg dan alle andere benodigdheden toe en meng verder tot een homogene massa. Vorm met behulp van 2 eetlepels hoopjes op je met bakpapier beklede bakplaat en druk deze hoopjes plat met een vork.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 12 tot 15 minuten.

    Bewaar in een goed afgesloten Tupperware doos.













    04-12-2014 om 22:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    12-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uilenkoekjes
    Zo leuk ze eruit zien, zo lekker ze ook smaken !



    Nodig voor 28 koekjes :


    - 110 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 1/2 koffielepeltje amandelextract
    - 1 ei
    - 1 mespunt bakpoeder
    - 200 gr bloem
    - 28 pistachenoten
    - 56 bakvaste chocoladepareltjes

    - mini tartelettesnijder

    Werkwijze :

    Meng de boter met de suiker tot een homogeen geheel, voeg dan de halve koffielepel amandelextract erdoor en het ei. Weer mengen en voeg tenslotte de bloem en het mespuntje bakpoeder eraan toe. Meng verder tot een mooie bol. Je hoeft het deeg niet te laten rusten. Gooi wat bloem op de anti slip Tupperware mat en rol je deeg uit tot een halve cm. Steek met de mini tartelettesnijder 28 cirkels uit en met behulp van de appelboor snij je 56 kleine rondjes voor de ogen. Plak deze kleine rondjes erop met behulp van wat losgeklopt ei. Steek dan 2 bakvaste chocoladeparels in de rondjes voor de ogen. In het midden steek je de pistachenoot zonder 'lijmmiddel' en met je mini tartelettesnijder druk je zachtjes aan de zijkanten voor je vleugels te bekomen. Met een vork tenslotte druk je onderaan een paar keer om tenen te bekomen.


    Afbakken in een klein kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C


    En dan je kinderen zien glunderen  ;-)














    12-11-2014 om 17:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    07-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortel-walnoten cakejes
    Dit receptje heb ik opgepikt van een Nederlandse Tupperware dame. De smaken zitten echt goed...het deed me zelfs een beetje aan Hasseltse speculaas denken maar dat komt omwille van de kaneel in het receptje en de zachte textuur denk.

    Nodig :

    - 125 gr geschilde wortelen
    - 40 gr walnoten
    - 2 eitjes
    - 90 gr bloem
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 2 theelepels kaneel
    - 75 ml zonnebloemolie
    - 140 gr witte suiker

    - mini tartelettevorm

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C

    Rasp de worteltjes fijn op de staafrasp van de Mandoline of groentesnijder plus. Hak de walnoten fijn in de Turbomax.
    En de de overige ingrediënten allen tesamen in een deegkom en klop alles door elkaar met behulp van de platte lepel. Voeg dan de wortel en noten erbij.
    Spoel de mini tartelettevorm goed om met koud water en klop uit. Doe met behulp van 2 lepels het deeg voor 3/4 in de holtes van de mini tartelettevorm.

    Bak af in de oven voor 17 minuten.

    Heerlijk met een tasje koffie erbij.











    07-11-2014 om 13:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    04-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carré havermout cookie met een fudge van chocoladecaramel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Weer eens wat anders om uit te proberen, hier vallen ze enorm in de smaak. Dus het proberen waard ;-)

    Nodig :

    - 130 gr boter
    - 120 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
    - 1 ei
    - 200 gr bloem
    - 1 soeplepel vanille essence
    - 1/4 koffielepel bakpoeder
    - 1 mespunt zout
    - 100 gr havermout
    - 50 gr amandelpoeder
    - een handvol chocolade bakvaste parels

    Voor de fudge :


    - 200 gr gecondenseerde gesuikerde melk
    - 175 gr chocolade

    Werkwijze :

    Doe de boter, suiker bij elkaar en mix, voeg dan het ei bij en de bloem en al de rest van de benodigdheden. Doe in een vierkante bakvorm of rond mag ook. 1/3 de van je deeg. Doe dan de fudge eroverheen. Die maak je door de inhoud van je blikje gecondenseerde melk in een micro schenkkan te doen samen met de chocoalde. Zet dat in de microgolfoven op 500 watt gedurende 30 seconden, roer door, en zet weer 30 sec. terug normaal gesproken zal je dit 2 tot 3 keer moeten doen. 
    Boven op de fudge doe je nog 2/3 van het gekruimelde deeg.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180°c gedurende 25 minuten.  Laat afkoelen en snij dan in porties naar keuze. Ik maakte mijn porties niet te groot.


    Heerlijk met een dampende kop koffie erbij !

    04-11-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    27-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween Finger cookies
    Bijna Halloween.....Niks leukers dan met je eigen kinderen wat zelf te bakken voor dit griezelige feestje.

    Deze Finger cookies zijn heel makkelijk zelf te maken en je hebt wellicht reeds alles al in huis hiervoor.


    Nodig voor ongeveer 20 cookies

    - 220 gr bloem
    - 50 gr boter
    - 110 gr suiker
    - 1 ei
    - 2 koffielepels bakpoeder
    - 1 mespunt zout
    - zeste van citroen
    - 20 amandelen

    Werkwijze :

    Meng de boter met de suiker en voeg dan het ei toe. Meng verder en voeg de rest van de ingredienten toe. Je bekomt een tamelijk vast deeg. Verdeel het in 20 porties en rol dan tot vingers. Doe met behulp van een mes inkepingen zoals ik deed...zie hiervoor op de foto. Bevestig aan het uiteinde van de vinger een halve geblancheerde witte amandel.
    Bak af gedurende 17 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C

    Voor de Halloween flapjes :

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 1 appel
    - of pruimenconfituur voor de vulling
    - grove suiker voor decoratie
    - 1 geklutst ei



















    27-10-2014 om 20:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    19-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte Hasseltse speculaas in de Flowervorm
    Niks beters dan een lekker huisgemaakt gebakje bij de koffie. Deze zachte Hasseltse speculaas doet het zeker en vast goed bij groot en klein. Ook super om een klein stukje te doppen in je koffie.....
    Bovendien snel gemaakt en geen lange baktijd. Wat houdt jullie nog tegen ;-)


    Nodig voor 2 van deze bloemvormen mee te kunnen vullen :

    - 250 gr solo + snufje zout
    - 500 gr kandysuiker
    - 500 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - 1 soeplepel kaneel

    Werkwijze :

    Solo laten smelten in de microcook schenkkan in de microgolfoven. Snufje zout toevoegen. Vervolgens in een mengkom de suiker + de bloem + de eieren + kaneel doen en goed mengen met de menglepel. Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen. Oven voorverwarmen en het deeg in de vooraf met water uitgespoelde Flowervorm doen. Bakken gedurende 20 minuten op 180°.
    Bij het verlaten van de oven het gebak nog even laten rusten zodat het tijd krijgt om te krimpen. Een tiental minuten is voldoende en doe dan met behulp van een taartrooster het gebak uit je vorm.

    Bewaar uw Hasseltse Speculaas best in een Tupperware doos zodat hij heerlijk mals blijft.
















    19-10-2014 om 21:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    17-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwafels
    Dit heerlijke receptje afgelopen weekend binnengekregen per mail van Liesbeth uit Dessel, die het van haar oma heeft uit Limburg. Vermits ik zo nieuwsgierig was naar de smaak van deze wafels, heb ik ze maandag dan ook onmiddellijk uitgeprobeerd. En inderdaad : ze zijn HEERLIJK. Van de aardappelen smaak je niks meer. Ze smaken eerder naar een zachte puddingwafel. Het proberen meer dan waard dus.

    Nodig :


    - 500 gr bloem
    - 500 gr gekookte aardappelen
    - 500 gr suiker
    - 375 gr solo
    - 3 pakjes vanillesuiker
    - 6 eieren
    - 1 lepel olie

    Werkwijze:

    De aardappelen schillen en op 20 minuten gaar stomen in de Micro Gourmet. Ze dan door de pass vite doen zodat ze klaar zijn om mee in het wafelbeslag te gaan. Dit kan het gemakkelijkst door deze op een grote kom te plaatsen.

    De boter in het microcook schenkkannetje doen en laten smelten door het 1.5 minuut op 600 watt te zetten. Doe de gesmolten boter nu bij de aardappelen , voeg verder de suiker erbij, de bloem, eidooiers en 1 soeplepel olie. Het eiwit klop je stijf in de speedychef en voeg je als laatste toe. Roer tenslotte alles nog eens goed door.

    Het wafelijzer niet invetten, je kan meteen beginnen bakken. Dit beslag kan overigens ook heel goed gebruikt worden in onze multiflex siliconen wafelvormen.


    Laat ze smaken !
















    17-10-2014 om 14:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    12-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemappelcake met toffeesmaakje
    Sinds kort is er een nieuwe siliconen vorm in het assortiment bij Tupperware bij gekomen in de vorm van een bloem. Meteen toen ik deze zag wou ik hem aanschaffen omdat ik al zo vaak leuke receptjes hiervoor had gezien op Franse blogjes. En natuurlijk wil ik deze nu allemaal uitproberen. Volgend receptje is dus ééntje afkomstig van een blogje uit het buitenland maar met simpele ingrediënten van hier.
    Ik kan je al meteen verklappen dat hij heel eenvoudig te maken is en tevens bijzonder lekker smaakt.

    Nodig :

    - 175 gr gesmolten boter
    - 350 ml patisseriebloem
    - 150 ml suiker  (nota : ik had gekozen voor kokosbloesemsuiker vanwege zijn goede eigenschappen. Hij staat niet op de foto,maar gewone      suiker kan even goed)
    - 4 eieren
    - 1 zakje bakpoeder
    - 3 appels
    - optie : amandelschilfers


    - 5 in één schepjes van Tupperware om gemakkelijk te kunnen afwegen
    - siliconen Flowervorm
    - siliconen spatel
    - mengkom
    - microcook schenkkan

    Werkwijze : 

    Doe de boter in een microcook schenkkannetje en smelt dit in de microgolf gedurende korte tijd. Ik heb 1 minuut genomen op 400 Watt. Voeg er dan de suiker aan toe. Ook de eigelen mogen er nu bij en met de klopper even goed doorkloppen. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. De eiwitten apart stijfkloppen in de Speedychef, en als laatste toevoegen.

    De appels schillen en in vieren delen. 1 appel in fijne snippers snijden en onder het beslag mengen met de menglepel.
    De Flowervorm omspoelen met koud water en uitkloppen maar niet afdrogen. Het beslag er in doen. En bovenop de 2 overige appels in schijfjes versneden mooi verdelen volgens eigen smaak.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten. Ondertussen doe je 50 gr gesmolten boter + 50 ml vergeoise suiker (lees middenbruine kandysuiker voor België) in een kommetje en meng je onder elkaar.

    Doe dit mengsel over de cake na 25 minuten baktijd en zet hem dan nog 10 minuten terug in de oven ook op 180°C.














    12-10-2014 om 20:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:appelcake in de Flowervorm
    >> Reageer (0)
    09-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade cupcakes met pompoen en walnoot
    Dit receptje is eigenlijk een variant op mijn eerder geplaatste chocolade-courgettetaart. Vermits het volop pompoenentijd is, zeker de moeite om even uit te proberen.

    Nodig voor 10 stuks :

    - 2 eieren
    - 50 gr bloem
    - 1/2 zakje bakpoeder
    - 100 gr geraspte pompoen
    - 100 gr pure chocolade
    - 60 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker

    Voor de bovenkant :

    - 200 gr butternutpompoen
    - 5 walnoten
    - 40 ml ahornsiroop


    Werkwijze :

    Smelt de pure chocolade in het microcook schenkkannetje in je microgolf door het 2 x op 500 Watt gedurende 2 minuten te verwarmen. Tussen de 2 keer wel even omroeren. Ondertussen de 2 eieren scheiden en het eigeel samen met de vanillesuiker en de suiker te kloppen. Het eiwit klop je apart stijf samen met een snufje zout in de speedychef of mixer. Voeg de geraspte pompoen bij het eigeel/suiker mengsel. Voeg dan de gesmolten chocolade erbij en meng alles goed onder elkaar. Voeg tenslotte de bloem, bakpoeder toe en als laatste de stijfgeklopte eiwitten. Neem de siliconen Tupcakevorm en wrijf even in met wat olie en met behulp van het patisserieborstelje. Doe dan het deeg erin zodat de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn. Niet hoger. 

    Voor de topping : Snij de butternut pompoen in dobbelsteentjes en stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 15 minuten goed mals. Mix ze dan fijn en voeg er de 40 ml ahornsiroop aan toe. 

    Doe dan bovenop je chocolade-pompoenbeslag nog een soeplepel van de butternut/ahornsiroop mengsel. En duw er tenslotte een halve walnoot bovenop in.

    Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 à 30 minuten naargelang uw oven.



















    09-10-2014 om 10:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Microcook schenkkan, Micro Gourmet, Tupcake siliconen vorm, speedychef
    >> Reageer (0)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen-chocoladetaart met stukjes walnoten
    Heerlijk........deze herfsttaart met pompoen, chocolade en stukjes walnoten in. En wat maakt deze taart verder nog zo bijzonder....Er zit geen boter in. De pompoen vervangt gewoon de vetstof en dus is bijgevolg ook nog heel goed geschikt voor de mensen die toch wat op de lijn willen letten. Als je éénmaal van deze taart een klein stukje hebt geproefd ben je gewoon verkocht...en wil je meer ! 
    Supersnel en gemakkelijk te maken, bovendien echt luchtig en tevens heerlijk smeuiig van textuur.

    Dit recept heb ik afgelopen weekend ingestuurd om mee te dingen bij de Foodbloggerscontest van het weekblad Libelle.
    Hopelijk gaan ze dit ook lekker vinden.

    Wat heb je nodig :

    - 4 eieren
    - 200 gr geraspte pompoen
    - 10 walnoten
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 120 gr suiker
    - 100 gr patisseriebloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - 200 gr pure chocolade


    Werkwijze :

    Smelt de chocolade in de microgolf gedurende 2 minuten op 400 Watt, roer door en smelt weer 2 minuten op 400 Watt.
    Ondertussen doe je de 4 eigelen samen met de suiker en vanillesuiker in een deegkom en mix je tot het mengsel verbleekt. De eiwitten klop je stijf in een andere kom. Bij de eigelen/suikermengsel voeg je de geraspte pompoen en roer je goed door. Voeg er ook nog de bloem en bakpoeder bij en de gesmolten chocolade. Als laatste voeg je de stijfgeklopte eiwitten toe en de gehakte walnoten.
    Giet het mengsel in een vorm naar keuze. Ik heb hiervoor de siliconen Flowervorm van Tupperware gebruikt. Deze is nog maar pas te koop en vind hem zo superleuk om cake of taart in te maken.

    Verwarm je oven voor op 180 ° en bak je taart af in 40 minuten.

    Na het bakken je gebak altijd even laten rusten in de vorm zodat het terug wat kan krimpen. En je zal zien dat je het dan perfect kan ontvormen door er een taartrooster op te zetten en om te draaien. 

    Door de structuur in de bloemvorm, kan je hem bovendien nog gemakkelijk in stukjes verdelen.

    Heerlijk met een tasje vers gemaakte koffie bij.

    Laat de herfst maar beginnen nu. Ik geniet wel van mijn gebakje ;-)

    Tip : eventueel kan je hier nog zelfbereidde pompoenconfituur bij serveren. Het recept heb ik reeds eerder beschreven op mijn blogje.










    05-10-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    12-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels voor de multiflex
    Een simpel maar lekker wafelrecept voor de siliconen wafelvormen. Juist voldoende voor 4 wafels van te maken in 12 minuten tijd.

    Nodig :

    - 110 gr boter
    - 3 eieren
    - 240 gr bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 120 gr suiker
    - 1/2 koffielepel gemalen vanillestokje (verkrijgbaar in kleine zakjes)

    Werkwijze :

    Boter smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven ongeveer 1.5 minuut op 600 Watt. In een mengkom klop je de eieren en voeg er dan de gesmolten boter aan toe. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en suiker erbij. Alles goed mengen en in de met water omgespoelde multiflex wafelvorm doen. Glad strijken met de spatel. Oven voorverwarmen op 200°C en in 12 minuten afbakken.










    12-09-2014 om 21:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Multiflex siliconen wafelvorm
    >> Reageer (3)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs