Niks beters dan een lekker huisgemaakt gebakje bij de koffie. Deze zachte Hasseltse speculaas doet het zeker en vast goed bij groot en klein. Ook super om een klein stukje te doppen in je koffie.....
Bovendien snel gemaakt en geen lange baktijd. Wat houdt jullie nog tegen ;-)
Nodig voor 2 van deze bloemvormen mee te kunnen vullen :
- 250 gr solo + snufje zout
- 500 gr kandysuiker
- 500 gr zelfrijzende bloem
- 5 eieren
- 1 soeplepel kaneel
Werkwijze :
Solo laten smelten in de microcook schenkkan in de microgolfoven. Snufje zout toevoegen. Vervolgens in een mengkom de suiker + de bloem + de eieren + kaneel doen en goed mengen met de menglepel. Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen. Oven voorverwarmen en het deeg in de vooraf met water uitgespoelde Flowervorm doen. Bakken gedurende 20 minuten op 180°.
Bij het verlaten van de oven het gebak nog even laten rusten zodat het tijd krijgt om te krimpen. Een tiental minuten is voldoende en doe dan met behulp van een taartrooster het gebak uit je vorm.
Bewaar uw Hasseltse Speculaas best in een Tupperware doos zodat hij heerlijk mals blijft.






|