Zo leuk ze eruit zien, zo lekker ze ook smaken !
Nodig voor 28 koekjes :
- 110 gr boter
- 100 gr suiker
- 1/2 koffielepeltje amandelextract
- 1 ei
- 1 mespunt bakpoeder
- 200 gr bloem
- 28 pistachenoten
- 56 bakvaste chocoladepareltjes
- mini tartelettesnijder
Werkwijze :
Meng de boter met de suiker tot een homogeen geheel, voeg dan de halve koffielepel amandelextract erdoor en het ei. Weer mengen en voeg tenslotte de bloem en het mespuntje bakpoeder eraan toe. Meng verder tot een mooie bol. Je hoeft het deeg niet te laten rusten. Gooi wat bloem op de anti slip Tupperware mat en rol je deeg uit tot een halve cm. Steek met de mini tartelettesnijder 28 cirkels uit en met behulp van de appelboor snij je 56 kleine rondjes voor de ogen. Plak deze kleine rondjes erop met behulp van wat losgeklopt ei. Steek dan 2 bakvaste chocoladeparels in de rondjes voor de ogen. In het midden steek je de pistachenoot zonder 'lijmmiddel' en met je mini tartelettesnijder druk je zachtjes aan de zijkanten voor je vleugels te bekomen. Met een vork tenslotte druk je onderaan een paar keer om tenen te bekomen.
Afbakken in een klein kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C
En dan je kinderen zien glunderen ;-)






|