Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini cookies met chocolade.
    Heerlijke zachte kleine mini cookies met chocoladeparels in de mini tartelettevorm.  Heerlijk..............

    Benodigdheden :

    - 1 ei
    - 80 gr cassonadesuiker (bruine suiker)
    - 125 gr zelfrijzende bloem
    - 1 dl room
    - 1 mespuntje zout
    - 50 gr chocoladeparels
    - mini tartelettevorm



    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng dan uw ei samen met de bruine suiker schuimig.  Voeg de overige benodigdheden er nog bij en klop alles goed onder elkaar.  Vul de vormpjes en bak ong. 14 minuten op 180°C

    Laat het smaken !  De mijne bewaar en presenteer ik in de rode allegra gamma kom van 1.5 l. Die is daar de perfekte maat voor.










    26-11-2012 om 16:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm
    >> Reageer (1)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloesemkommen
    Vandaag geen receptje wegens tijdgebrek maar toch een leuk fotootje van de mooie rode bloesemkommen uit de kerstfolder en dus maar tijdelijk verkrijgbaar. De kleinste heeft een inhoud van 550 ml en kost 6.5 €, de middelste maat heeft een inhoud van 2.5 l en kost 12 € en de grootste tenslotte is 4.3 liter en is 19.5 €. Niet alleen praktisch om al uw salades, pastasalades, koude aardappelsla, fruitsalade maar tevens mooi en nuttig om als kerstkado te schenken aan uw familieleden.



    24-11-2012 om 23:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:bloesemkommen
    >> Reageer (0)
    23-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoepje met grijze garnaaltjes
    Hmmm....... lekker soepje dat smaakt....het proberen waard.

    Nodig :

    - 1 klontje boter
    - 2 sjalotten of ajuin kan ook
    - 1 wortel
    - 1 aardappel
    - 700 gr witloof
    - peper en zout
    - 2 en half kippenbouillonblokjes
    - 1.25 l water van de kraan
    - 1 takje thym
    - 100 ml room
    - peterselie
    - grijze garnalen

    Werkwijze :

    Neem de nieuwe microcook van 2.25 liter of de rode microplus kan ook en doe hierin de boter. Zet 1 minuut op 360 W. Ondertussen de groenten fijnsnijden met het koksmes op de grote snijplank. Deze toevoegen als de boter gesmolten is en 7 minuten op 600 Watt zetten in de microgolf. Mengen met de menglepel en op smaak brengen met peper en zout. Water toevoegen + bouillonblokjes en thym. Deksel erop doen en 15 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. 1 x onderbreken om eens te roeren.  Takje thym verwijderen en mixen. Meng room door de soep en leg in je soepkommetje wat grijze garnaaltjes, overgiet met soep en werk af met gehakte peterselie ( turbomax)














    23-11-2012 om 22:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:microcook 2.25 l , microplus kom
    >> Reageer (1)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool microgolfschotel net even anders !
    Gisteren een heerlijke microgolfschotel op tafel gezet in een mum van tijd ! Een echte aanrader voor mensen met weinig tijd ;-)  En bovendien heerlijk......maar dat moet je zelf maar beoordelen nadat je ze hebt uitgeprobeerd.

    Nodig :

    - 600 gr gehakt
    - 1 bloemkool
    - 150 gr geraspte kaas
    - 1 ajuin
    - 1 dl room
    - fijngehakte peterselie
    - 1 blik van een 1/2 l tomatenblokjes
    - satékruiden of bak,braad en grillkruiden naar wens 
    - de ovale ultra pro schaal van 2 liter met deksel


    Werkwijze :


    De bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Spoelen en met aanhangend nat in de ovalen ultra pro schaal leggen en met deksel sluiten.  10 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt. Ondertussen het gehakt, samen met de fijngemaakte ajuin en peterselie (turbomax of turbochef) als ook de room onder elkaar mengen. Wanneer de 10 minuten om zijn van de bloemkool, hierover een blik van een 1/2 l tomatenblokjes uit blik gieten. Vervolgens bedekken met het gemengde gehakt. Bovenop het vlees strooi je nu de satékruiden. Deksel er op en terug 10 minuten in de microgolf van 800 Watt zetten.  Giet er nadien het overtollige nat af. Draai nu de kom ondersteboven zodat het gerecht op het schaaldeksel ligt.  Overstrooi de bloemkool nu met de geraspte kaas en zet de kom nu zonder deksel terug in de microgolf voor ong. 3 minuten.
    Uw maaltijd is klaar. Heerlijk met puree of gewoon gestoomde aardappelen.

    Zelf heb ik eerst mijn aardappelen gestoomd in de microgourmet om ze later met de pureestamper fijn te prakken, kruiden met pezo, nootmuskaat en wat melk en zo tot een puree te verwerken. Heerlijke smaakvolle puree komt bij ons alleen maar uit de microgourmet (mijn lievelingsartikel van tupperware). Zo veelzijdig , zo smaakvol en toch..... zo gemakkelijk en vlug klaar.


















    22-11-2012 om 18:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultra pro ovaal, microgourmet
    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillemousse met een vleugje citrus
    Al bladerend door de nieuwe editie van Knack 'feestkoken' kwam ik dit receptje tegen. Het sprak me dadelijk aan en heb het mits kleine aanpassingen omgezet in een tupperwarereceptje.

    Nodig :

    - 1 vanillestokje
    - 300 ml melk
    - 3 eidooiers
    - 4 soeplepels suiker
    - 1 soeplepel bloem
    - 3 gelatineblaadjes van elk 2 gr. 
    - 100 ml room
    - 1 soeplepel boter+ sap van 2 mandarijntjes

    Werkwijze :

    Doe de melk samen met het overlangs gesneden vanillestokje in het microplus schenkkannetje en breng het aan de kook in de microgolf. D.w.z. 3 minuten op 800 watt. Ondertussen in de vier in één kan de eidooiers samen met 2 soeplepels suiker goed kloppen met de platte klopper. Doe er dan ook de soeplepel bloem bij en klop verder. De gelatineblaadjes weken in koud water in een klein ruimtekommetje. Als die soepel genoeg is dan uitknijpen. De ondertussen kokende melk toevoegen aan het eidooier-suikermengsel en goed verder roeren tot een homogene massa. Voeg nu ook de uitgeknepen gelatine bij.  Klop de room stijf in de speedychef of gewoon met de klopper en meng die bij het afgekoelde melk- eimengsel. 
    In een steelpannetje doe je de boter en laat smelten. Voeg de overige 2 soeplepels suiker eraan toe en laat karameliseren, blus met het mardarijnensap. En laat verder inkoken. Deze vloeistof als laatste toevoegen aan het vanillemengsel. In mooie kleine glaasjes gieten en in de ijskast laten opstijven voor minstens 3 à 4 uurtjes.

    Eventueel decoreren met 2 schijfjes madarijn.


















    21-11-2012 om 23:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:schenkkan, speedychef, platte klopper
    >> Reageer (1)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke home made frietjes
    Wie graag frietjes eet maar ze liever niet te dik heeft is met de cuby chef ideaal af.  Een handig hulpmiddel om op een hele korte tijd frietjes gelijkmatig te snijden. Het toestel is enorm handig in gebruik en neemt weinig plaats in de kast in. Ook handig om te reinigen door het afneembare siliconen matje zodat er geen restjes blijven hangen. 


    Nota : ik bak mijn frietjes steeds voor op 120 à 130°C laat ze even rusten en bak ze tenslotte af op 170 à 180°C. Maar alles hangt af van uw eigen frietketel... iedere thermostaat is een beetje verschillend.

    Tevens kan je hiermee ook fruit versnijden voor in een fruitsalade.














    20-11-2012 om 19:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:Cuby Chef
    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macarons à l'ancienne
    De laatste tijd hoor je vaker spreken over cupcakes, whoopies en macarons. De eerste 2 gebakjes heb ik reeds eerder gepost. De macarons komen vandaag aanbod. Maar niet de verfijnde versie zoals je ze vaak op tv ziet passeren met een vulling tussen. Ik heb geopteerd voor de gemakkelijke manier, een recept dat meer toegankelijker is voor iedereen en toch even lekker. 

    Nodig :

    - 250 gr amandelpoeder
    - 200 gr witte suiker
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 3 eiwitten

    Werkwijze :

    De eiwitten samen met de vanillesuiker in de speedychef mixen. Vervolgens de mengeling van amandelpoeder en witte suiker eraan toevoegen. En goed onder elkaar mengen met de menglepel. Het deeg is nu te zwaar om nog verder met de menghaken van de speedychef te bewerken. 
    Met behulp van 2 soeplepels vorm je balletjes met een doorsnede van ong. 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. 
    Oven voorverwarmen en afbakken op 170°C gedurende 25 minuten.

    Bewaren kan in het  Tupperware clickplus gamma maar deze keer heb ik gekozen voor de nieuwe mooie rode bloesem kom van 2.5 l die je kan terugvinden in de kerstfolder en enkel verkrijgbaar is tot 29 december. Met deze prachtige kom breng je dadelijk een mooie kleur op je feesttafel ! Want het oog wil toch ook wat.... Zelfs mooi om als kado te geven aan je familieleden. 












    18-11-2012 om 14:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef, bloesemkom 2.5 l
    >> Reageer (0)
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banaan kiwismoothie
    Heerlijk drankje voor tussendoor met behulp van de turbomax !


    Nodig :

    - 1 banaan
    - 1 kiwi
    - 1 dl sinaasappelsap
    - 1 potje griekse yoghurt of gewoon natuur yoghurt kan ook
    - wat cocosschilfers als decoratie

    Werkwijze :

    Pel de banaan en schil de kiwi. Snij beide vruchten in grove stukken en doe ze in de turbomax. Trek een paar keer aan het touwtje tot je een fruitpapje bekomt. Voeg dan de yoghurt + sinaasappelsap toe en mix nog een keer. Giet in een hoog glas en werk af met wat cocosschilfers. Heerlijk en gezond drankje.










    16-11-2012 om 16:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:turbomax
    >> Reageer (0)
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade lekkernij
    Voor diegene die hem al bezitten kunnen er direkt mee aan de slag : de omeletparty....die hem nog niet hebben misschien een ideetje om aan de Sint te vragen......;)))

    In elk geval kan je er niet alleen omeletjes in een wip mee klaarmaken maar ook een  heerlijk dessertje op minder dan 6 minuutjes tijd, daarbij een bolletje ijscrème en je feestdessertje is klaar.

    Nodig  :

    - 70 gr zwarte chocolade
    - 70 gr boter
    - 50 gr witte suiker
    - 2 eieren
    - 7,5 gr bloem

    De chocolade + boter samen smelten in de microplus schenkkan....en die staat momenteel in de promo......  gedurende 1 minuutje op 750 Watt in de microgolfoven.  Suiker toevoegen + eieren en bloem. Alles met de platte klopper goed kloppen en in de omeletparty gieten. Deze hoeft niet te worden ingevet of omgespoeld.    De omeletparty sluiten met het dekseltje en 2 minuten op 600 Watt zetten in de microgolfoven.  Nog 3 minuten laten rusten.

    Serveren met een bolletje ijscreme of crème anglaise en/of een stukje fruit naar keuze......naar mijn smaak zouden ook schijfjes sinaasappel à vif gesneden ( zonder vel) hier heerlijk bij smaken. 














    11-11-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Omeletparty
    Tags:omeletparty
    >> Reageer (0)
    10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelroosjes
    We beginnen stilletjes aan de feestdagen te naderen en een mens begint dan al eens na te denken wat er op tafel kan komen, iets dat al wat feestelijker mag zijn. Misschien is dit nog een ideetje. Heel simpel om te maken en mooi resultaat. Zelfs de kindjes kunnen een handje helpen. Mijn zoon vond het gisterenavond alvast heel leuk om mee te werken.

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 3 rode appels
    - witte suiker (kristalsuiker)
    - poedersuiker als decoratie nadat ze gebakken zijn

    Werkwijze :

    De appels in 4 snijden en ontdoen van het klokhuis. Zeker niet schillen want de rode schil gaat juist voor een mooi resultaat zorgen. De 4 stukken nog eens in schijfjes snijden en ze even op het vuur in wat water zachtjes laten koken zeker niet te lang. Ik zelf heb m'n appelschijfjes gestoomd in de microgourmet wat ik ideaal daarvoor vind. Het waterreservoir vullen met 400 ml water en de schijfjes 8 minuten stomen. Voordeel hiervan is dat je de appel niet moet laten afdruipen op keukenrol. Want ze mogen niet te nat zijn. 
    Dan snij je stroken van het bladerdeeg ong. 2 cm breed. Hier leg je de schijfjes appel op met de rode schilkant omhoog. De appelschijven moeten half op elkaar liggen. Bestrooi met witte suiker  Rol het bladerdeegstrookje gevuld met appel nu op tot een rond geheel. Plaats het in de tartelettevorm of kleinere formaten in de mini tartelettevorm. Strooi ook op de bovenkant wat witte suiker en bak alles ong. 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van  180°. Wanneer ze afgekoeld zijn nog een beetje poedersuiker ter decoratie overstrooien. 


















    10-11-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:tartelettevorm, mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding type Danette
    Nog een ideetje om klaar te maken in de microplus schenkkan. Een lekkere pudding type Danette, met een niet te vaste structuur. En als afwerking bovenop wat crispy caramel  sweet mix van Sofie Dumont... pas sinds november in de handel te verkrijgen....en nee ik ben niet gesponserd ....;) Zag het gewoon toevalling gisteren bij Carrefour liggen als staaltje. 

    Nodig :

    - 750 ml halfvolle melk
    - 70 gr rietsuiker
    - 1 vanillestokje overlangs doorgesneden
    - 6 soeplepels maïszetmeel
    - 1 soeplepel room
    - 1/2 glas water

    Werkwijze :

    Doe de melk samen met het overlangs doorgesneden vanillestokje in de schenkkan en ook de suiker. Zet dit 5 minuten in de microgolfoven op 800 Watt. De melk moet tegen de kook komen. Ondertussen de maïszetmeel mengen met het halve glas water en doe hier ook de room bij. Als de melk klaar is de binding (opgeloste maïszetmeel) erbij doen en goed roeren met de halve klopper. 2 minuten op 800 watt terug in de microgolf zetten roeren en nog eens 2 minuten opnieuw in de microgolfoven zetten. De pudding à la Danette is nu klaar.

    Nota:   Na die 5 minuutjes niet snel willen zijn en dadelijk 4 minuten nemen want dan loop je het risico dat je pudding overkookt. Best tussendoor een keertje roeren met de klopper zoals hierboven beschreven.


    Wanneer de pudding is afgekoeld afwerken met de nieuwe crispy caramel sweet mix van Sofie Dumont. (of hagelslag naar keuze ;)   )
















    09-11-2012 om 14:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braadkip in de microcook van 2.25 l
    Weinig tijd en toch vlug een maaltijd op tafel zetten. Zeker deze braadkip uitproberen in de nieuwe microcook van 2.25 l. Voor een kip van 1 kg heb je maar 10 minuten nodig in de microgolf en 5 minuten nagaartijd. Mijn braadkip van vandaag woog 1.475 kg en daarvoor heb ik wel 14 minuten genomen in totaal en nog 5 minuten gaartijd.

    Nodig :

    - Microcook van 2.5 l maar kan ook in de microplus
    - 1 braadkip
    - kippenkruiden (mijne waren op en heb dan maar kalkoenkruiden genomen)
    - paprikapoeder
    - lopende honing

    Werkwijze :

    Smeer de braadkip in met de honing. Bestrooi met paprikakruiden en kippekruiden en leg ze in zijn geheel in de microcook. Dek af met het deksel en zet 7 minuten in de microgolf op 800 Watt. Draai de kip dan volledig op zijn kop en ook hier bestrijken met honing en overstrooien met paprikapoeder en kippekruiden. Weer 7 minuten in de microgolf zetten op 800 Watt en ook weer afsluiten met het deksel. Na die tijd de microcook nog afgesloten laten nagaren ong. 5 minuten.

    Kip versnijden met het Tupperware koksmes en met behulp van de nieuwe vleesvork.
    Opdienen naar keuze met rijst, aardappelen of frietjes.

    Zeg nu niet meer dat een maaltijd maken lang tijd in beslag neemt ;)
















    08-11-2012 om 17:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:microcook 2.25 l
    >> Reageer (0)
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonsaus van oesterzwam
    Heel gemakkelijk te maken en lekker bij zowel biefstuk, kip als varkensvlees.

    Van een neef van mijn man hebben we enkele weken terug zelf gekweekte oesterzwammen gekregen. Dat mag je niet zomaar aan u laten voorbij gaan. Dus 's avonds heb ik ze onmiddellijk verwerkt in een heerlijk saus en geserveerd met kroketjes en worteltjes.

    Hoe ga je te werk voor zulke saus :

    Nodig :

    - 1 ajuin
    - een bakje oesterzwammen of voor diegene die dat niet hebben kunnen ook gewone Parijse champignons nemen
    - een soeplepel groene verse peperbollen ( zitten in een glazen potje op water)
    - demi-glace poeder van Knorr (te koop bij Colruyt) maar indien je dat niet hebt, gebruik dan bruine sauspoeder uit een zakje
    - water
    - eventueel room maar ik heb dat niet gebruikt
    - wat huishoud cognac of brandy
    - olijfolie
    - eventueel nog wat fijngehakte peterselie
    - zelf heb ik er nog een snufje provençaalse kruiden bij gedaan maar dat hoeft absoluut niet

    Werkwijze :

    Doe de olijfolie in de braadpan of steelpan en laat ze warm worden. Doe de ajuin in fijne sliertjes gesneden (groentenschaaf) erbij en laat het een beetje aanbruinen. Voeg de reepjes gesneden oesterzwammen toe en laat deze meebakken. Giet dan water bij tot de zwammen en ajuin onder staan. Voeg dan 2 soeplepels demi-glace poeder van Knorr toe en roer goed om. Laat de saus wat inkoken en je zal zien dat ze dan bind. Voeg tenslotte een geut cognac toe en de afgespoelde groene peperbolletjes. (Ik doe mijn peperbolletjes altijd even door een klein tupperware zeefje)en spoel ze even af onder de waterkraan om een zandsmaak te voorkomen. Afwerken met fijngehakte peterselie (turbomax of turbochef zijn een goei hulpmiddel hiervoor).

    Serveer met puree, kroketjes of frietjes en groenten en vlees naar keuze. Hier thuis vonden ze het een feestmaal ;)
















    07-11-2012 om 22:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepballetjes in een wip
    Soep aan het maken en graag balletjes in de soep. Hierbij een super gemakkelijke manier om ze in een wip bij je soep te voegen met behulp van je micro schenkkan of ultra pro

    Vermits het micro schenkkannetje momenteel in de promo wou ik dit nog eens graag onder de aandacht brengen.

    Nodig :

    300 gr gemengd gehakt
    1 ei
    peper en zout
    paneermeel naar smaak

    Werkwijze:

    Meng het gehakt met het ei, kruiden en paneermeel naar smaak toevoegen. Rol balletjes ter grootte van een knikker en doe ze in het schenkkannetje.
    Doe het deksel erop en zet het schenkkannetje 2 minuten op 800 Watt. Roer 1 x om en zet nog 1 minuutje terug op 800 Watt. De balletjes zijn nu gaar om bij de soep te voegen.  

    Voordeel van deze methode is dat je niet eerst water moet koken op het vuur en dan nog een tijd lang je balletjes gaar moet laten koken. Sommige mensen voegen rauwe gehaktballetjes toe aan hun kokende soep.....nadeel hiervan is dat je soep veel vettiger is.












    07-11-2012 om 18:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananasdessert met ijscrème
    Dit dessert is enorm simpel maar wel overheerlijk en verfrissend na een maaltijd. Gisterenavond hadden we mensen op bezoek waarvan de vrouw niks mag eten dat door de uier van een koe komt m.a.w. geen room, koemelk, yoghurt platte kaas, mascarpone en boter..... Nooit bij stil gestaan dat het dan erg moeilijk was om een gepast dessertje te vinden. Want voor bijna alles is er boter nodig of melk.....dus na wat denkwerk heb ik het vrij simpel gehouden en toch was iedereen enorm tevreden.

    Nodig :

    - 1 rijpe ananas
    - ijscrème voor de mensen die wel koemelk mochten
    - yoghurt van schapenmelk voor de vrouw
    - enkele blaadjes verveine of citroenmelisse zou ook kunnen


    Werkwijze :

    Snij de bladeren van de ananas en zet de ananas vervolgens enkele uren op zijn kop op een dessertbordje in de koelkast.  Dit zorgt ervoor dat de ananas nadien lekker sappig en zoeter smaakt. Een eenvoudig truc maar het werkt.  Dan de ananas plaatsen op de Tupperware snijplank en langs alle kanten de schil ervan snijden met het Tupperware koksmes. De ananas vervolgens halveren overlangs en nogmaals overlangs snijden. De harde kern ervan af  snijden en dan zeer dunne schijfjes snijden van de ananas met behulp van de Tupperware groentenssnijder plus. 
    Een dessertbord nemen en de in carpaccio gesneden ananas schijfjes mooi in het rond schikken zoals bloemblaadjes. Dit kan je gemakkelijk op voorhand doen en dan voorzien van een plastiekfolie. Zodat je op de moment zelf enkel nog een bol ijscrème in het midden van het bord moet schikken en als decoratie enkele blaadjes verveine.  Voor de mevrouw met de allergie had ik een kommetje met yoghurt in het midden geplaatst.

    Nota:  spijtig genoeg heb ik vergeten foto's te nemen van het snijwerk met het koksmes en de groentensnijder. Maar het was hier gisteren een drukke buitenwerk dag en tevens een hele menu zodat ik op het moment zelf daar eventjes niet meer heb aan gedacht.





    03-11-2012 om 18:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:groentensnijder plus
    >> Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux van appel met een krokant laagje bovenop
    Weer eens wat anders dan een gewone appeltaart. Makkelijk om maken en een heerlijk resultaat.

    Nodig :

    - 3 appelen
    - 250 gr zellfrijzende bloem
    - 2 eieren
    - 70 gr suiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 90 gr melk (9 cl)
    - 3 soeplepels olie
    - 1 mespuntje zout

    Voor het krokante laagje bovenop :

    - 50 gr boter
    - 50 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker

    Werkwijze :

    Schil de appels en snij ze in dobbelsteentjes.  Klop de eitjes samen met de suiker, voeg vervolgens de gezeefde bloem toe als ook de melk, olie en het mespuntje zout.  Neem de siliconen taartvorm of een andere kan ook, leg er bakpapier in (zorgt om het er gemakkelijk uit te halen nadien). Doe 3/4 de van het beslag in de vorm. Doe er de in dobbelsteentjes gesneden appels in en vervolgens de rest van het deeg. Overstrooi een heel klein beetje met wat witte suiker. Verwarm uw oven voor op 180°C en bak de taart ong. 30 minuten. Maak ondertussen je krokante laagje voor bovenop de taart door de boter te laten smelten in het schenkkannetje in de microgolfoven en er de suiker aan te voegen wanneer de boter gesmolten is. Giet dit mengsel over de taart wanneer ze een half uurtje in de oven heeft gestaan. Zet ze nog een 15 minuten terug in de oven en ze is klaar.  De taart heeft in totaal dus 45 minuten in de oven gestaan.


    Lekkerrrrr........










    01-11-2012 om 12:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade Liégeois
    Een snelle chocoladepudding gemaakt in de microgolfoven met bovenop een toefje slagroom en chocoladeparels. Wat heeft een mens meer nodig om gelukkig van te worden.     Op 7.5 minuten in totaal een pudding op tafel zonder aangezet steelpannetje ;-)

    Nodig :

    - 1/2 l melk
    - 30 gr maïzena
    - 200 gr pure chocolade
    - 50 gr suiker

    Voor de decoratie :

    - 2 dl room
    - 2 soeplepels poedersuiker

    Werkwijze :

    Neem uw microplus schenkkannetje en doe hierin de in stukjes gebroken chocolade samen met een enkele soeplepels melk. Laat dit alles smelten in de microgolfoven gedurende 2 minuten op 800 watt.  Goed roeren nadien tot dat de chocolade goed is gesmolten.  Voeg dan de suiker bij en de overige melk. Zorg wel dat je een klein beetje melk in de shaker doet en doe hierbij dan de maïzena. Goed schudden.  Het schenkkannetje met het chocolade-melkmengsel zet je 3.5 minuut terug in de microgolf op 800 Watt zodat de melk goed heeft kunnen verwarmen. Doe dan de binding erbij en roer goed door met de platte klopper. Zet alles nog eens 2 minuten terug op 800 Watt en de pudding is klaar. 
    Tip : Het deksel van het schenkkannetje heb je niet nodig voor deze bereiding.

    Giet de pudding in mooie glaasjes en wanneer hij afgekoeld is decoreer je hem met de in de speedy chef stijfgeklopte slagroom. Met de squeet-in mooie toefjes slagroom spuiten op de pudding en overstrooien met de chocolade pareltjes of geraspte chocolade kan natuurlijk ook.

















    31-10-2012 om 13:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50.000 views overschreden over een periode van 590 dagen.
    Terwijl ik hier vandaag hard aan het werken was in de zonnige buitenlucht in ons favoriet Frans optrekje is de teller van mijn blogje ondertussen de 50.000 overschreden. Ik ben er echt blij om en ook blij om de vele mailtjes die ik geregeld ontvang van de lezers met enkel maar mooie commentaren. Als het aan mij ligt blijf ik er zeker mee door gaan, alleen heb ik de laatste week niet zo vaak gepost vanwege te druk en dat zal er deze week niet mee beteren. Momenteel is er ander werk aan de winkel dan volop te kokkerellen......maar ik beloof dat ik het terug goed zal maken éénmaal terug thuis. Om jullie allen toch te bedanken zet ik hier vandaag een mooi boeketje rozen neer wat ik gisterenavond vlug in elkaar heb geknutseld. Trouwens ook nog een ideetje voor jullie misschien want wat is er aangenamer dan een mooi gedekte tafel voorzien van een mooi bloemstukje. Dit boeketje heb ik gemaakt van 14 plataan bladeren. Ook hier laat de herfst zich van zijn mooiste kant zien, en de Mistral wind heeft er de laatste dagen voor gezorgd dat de bladeren gewillig loskomen van de bomen. Overal waar je gaat liggen ze met hopen. Niks zo leuk dus om enkele bladeren mee naar huis te nemen en er iets leuks mee op tafel te toveren. Het idee komt niet van mezelf maar heb ik opgepikt via iemand op facebook. Had de werkwijze al eventjes in de wacht staan om er ten gepaste tijden iets mee te doen. En bij deze gelegenheid leek me dit ideaal.









    29-10-2012 om 18:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:rozenboeketje van plataanbladeren
    >> Reageer (1)
    28-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palets de dames
    Deze koeken stonden al langer op het programma om te maken maar om één of andere reden was het er nog steeds niet van gekomen. Doordat er momenteel hier zo'n ijzige koude wind waait,  waar ik verblijf is er niks beter dan de kachel aan te maken en je heerlijk terug te trekken in de keuken. Laat de bladeren maar waaien ! 
    Dit recept ben ik eens tegengekomen op een frans blogje maar ik kan er niet zo dadelijk een Nederlandse vertaling voor geven. Vandaar dat ik de naam ongewijzigd heb gelaten.

    Nodig voor 16 koeken :

    - 125 gr boter
    - 150 gr suiker
    - 150 gr bloem
    - 2 eieren
    - 80 gr amandelpoeder
    - abrikozenconfituur
    - poedersuiker + beetje water voor de glacage

    Werkwijze :

    De malse boter mengen met al de rest van de benodigdheden maar de boter zeker niet smelten. Hoopjes van ong. 7 cm maken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en deze platdrukken met de achterkant van een soeplepel. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8 à 10 minuten.

    Als de koeken afgekoeld zijn bestrijken met een beetje abrikozenconfituur aan de bovenzijde. En dan voorzien van een laagje glacage. Dit doe je door ong. 200 gr poedersuiker te mengen met een soeplepel water. Bestrijken met behulp van het patisserieborsteltje.

    Laat het smaken !












    28-10-2012 om 23:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini muffins met amandelen
    Dat zoetigheden mijn voorkeur geniet hadden jullie wellicht al langer door. Vandaag weer een ideetje, deze keer voor de mini muffinvorm.

    Nodig :

    - 50 gr amandelpoeder
    - 100 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr suiker
    - 50 gr zachte boter
    - 2 eieren
    - snufje zout
    - paar druppels amandelextract

    Werkwijze :

    Doe eerst de suiker en de zachte boter in de quickchef en draai enkele toeren. Voeg dan al de rest erbij en draai weer. En het deeg is klaar.
    Neem de mini muffinvorm, spoel even om met water en vul met het deeg.
    Bak de muffins af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.

    Ideaal als 4 uurtje.  Heerlijk.....................












    22-10-2012 om 20:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini muffinvorm
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs