Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
03-11-2012
Ananasdessert met ijscrème
Dit dessert is enorm simpel maar wel overheerlijk en verfrissend na een maaltijd. Gisterenavond hadden we mensen op bezoek waarvan de vrouw niks mag eten dat door de uier van een koe komt m.a.w. geen room, koemelk, yoghurt platte kaas, mascarpone en boter..... Nooit bij stil gestaan dat het dan erg moeilijk was om een gepast dessertje te vinden. Want voor bijna alles is er boter nodig of melk.....dus na wat denkwerk heb ik het vrij simpel gehouden en toch was iedereen enorm tevreden.
Nodig :
- 1 rijpe ananas
- ijscrème voor de mensen die wel koemelk mochten
- yoghurt van schapenmelk voor de vrouw
- enkele blaadjes verveine of citroenmelisse zou ook kunnen
Werkwijze :
Snij de bladeren van de ananas en zet de ananas vervolgens enkele uren op zijn kop op een dessertbordje in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de ananas nadien lekker sappig en zoeter smaakt. Een eenvoudig truc maar het werkt. Dan de ananas plaatsen op de Tupperware snijplank en langs alle kanten de schil ervan snijden met het Tupperware koksmes. De ananas vervolgens halveren overlangs en nogmaals overlangs snijden. De harde kern ervan af snijden en dan zeer dunne schijfjes snijden van de ananas met behulp van de Tupperware groentenssnijder plus.
Een dessertbord nemen en de in carpaccio gesneden ananas schijfjes mooi in het rond schikken zoals bloemblaadjes. Dit kan je gemakkelijk op voorhand doen en dan voorzien van een plastiekfolie. Zodat je op de moment zelf enkel nog een bol ijscrème in het midden van het bord moet schikken en als decoratie enkele blaadjes verveine. Voor de mevrouw met de allergie had ik een kommetje met yoghurt in het midden geplaatst.
Nota: spijtig genoeg heb ik vergeten foto's te nemen van het snijwerk met het koksmes en de groentensnijder. Maar het was hier gisteren een drukke buitenwerk dag en tevens een hele menu zodat ik op het moment zelf daar eventjes niet meer heb aan gedacht.