Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    25-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vlug klaar dessertje met Philadephiakaas
    Deze keer geen foto maar een vraagje aan mijn lezers.  Via de facebookpagina van philadephia   (kaas) loopt er momenteel een aktie om een tip door te sturen of receptje. Ondertussen weten jullie al dat koken en met name dessert en gebak één van mijn hobby's is. Vandaar dat ik vandaag ook een recept idee heb gepost. Nu is het alleen nog de bedoeling dat er zoveel mogelijk mensen een stem uitbrengen bij mijn receptje. U kan het vinden bij www.facebook.com/Philadephia         of anders gewoon naar facebook gaan en bij zoeken van boven de naam Philadephia  be tips ingeven. Bij tips de namen doorlopen en zo kom je uit bij mijn naam namelijk Edith V. en een stem uitbrengen. Alvast bedankt bij voorbaat.

    Voor één keer zet ik het receptje dus niet hier neer maar moet je even gaan kijken bij deze facebookpagina.  Ik kan je alvast verklappen dat het echt snel en simpel is en bijzonder lekker met natuurlijk als ingrediënt : philadephiakaas erin.

    Zodra de aktie is afgelopen hou ik jullie eraan ook het receptje hier mee te delen met natuurlijk de gepaste foto's erbij.

    25-06-2012 om 18:01 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:tupperware mengkom
    >> Reageer (1)
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelkoekjes
    Als de zon dan toch niet wil schijnen en de kachel aan moet om het een beetje aangenamer te maken in huis. Dan is er niks beter dan de lucht van versgebakken koekjes in huis. Dus even in de kookboekjes gekeken en uiteindelijk viel mijn oog op het tupperware kookboek deel 2 van lang geleden. Ondertussen niet meer verkrijgbaar. Maar geen nood want ik wil het met plezier met jullie delen.

    Nodig voor 23 - 25 koekjes :

    - 170 gr amandelschilfers
    - 170 gr bloemsuiker
    - 100 gr eiwit (3 eiwitten)
    - 35 gr boter
    - 20 gr bloem
    - enkele druppels zelfgemaakte vanille-extract
    - 1 snufje zout

    Werkwijze :

    Meng de amandelschilfers en de bloemsuiker in de tupperware mengkom.  Klop de eiwitten stijf in de maatbeker en voeg ze aan het mengsel toe.  Laat de boter smelten in de microschenkkan ong. 45 sec. in de microgolfoven op 360 W.  Aan het mengsel toevoegen, samen met de bloem, het vanille-extract en het zout.  Meng met de menglepel.  Bedek de bakplaat met bakpapier en leg met behulp van twee theelepeltjes, kleine hoopjes deeg hierop.  Laat genoeg ruimte tussen elk hoopje omdat het deeg tijdens het bakken uitloopt. 
    Bak ong. 14 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.  Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar in de tupperware clickplusdozen.

    Jammer dat jullie de geur van mijn vers gebakte koekjes niet kunnen opsnuiven ......;)          Maar niets houd je tegen om er dadelijk zelf aan te beginnen.........      Samen met een tasje koffie is de regenachtige zondag toch nog een beetje op zijn plooi gevallen.                                                           










    24-06-2012 om 22:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Mengkom, menglepel, maatbeker
    >> Reageer (0)
    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelmoes
    Wat appels teveel, geen nood maak er vlug een heerlijke appelmoes van.

    Nodig :

    - 6 appels
    - beetje water
    - suiker naar smaak
    - microplus schenkkan of ultra pro

    Werkwijze :

    Schil de appels en snij verder in kleine stukjes. Doe ze in de microschenkkan of ultra pro naar wens. Voeg klein beetje water toe, sluit af met het deksel en zet in de microgolfoven. Eerst 5 minuten op 800 watt even roeren, voeg suiker naar smaak toe en zet nog 5 minuten terug op 800 watt. Terug roeren en nog 3 minuten op 480 watt.   Uit de microgolf nemen en goed doorroeren.  Indien je niet graag stukjes in de moes hebt dan mix je het even anders laten zoals het is. Persoonlijk heb ik graag een beetje stukjes erin.


    Heerlijk bij kip, stoofvlees of gewoon op de boterham.










    20-06-2012 om 08:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:microplus schenkkan, microplus kom, ultra pro
    >> Reageer (0)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het serveerwonder
    Reeds jaren in de verkoop bij tupperware en bij vele mensen al in de kast. Helaas dat sommige in de loop der jaren vergeten het geweldige gebruik van dit artikel. Zelf gebruik ik hem vaak voor het maken van verse yoghurt zoals al eerder beschreven op mijn blogje. Maar ook mijn sla blijft hier langer vers in.  Toch wil ik bij deze nog eens alles een keertje op een rijtje zetten wat er zo geweldig is aan dit produkt.

    Serveerwonder

    ‘een energie en tijdbesparend artikel’

    • Pocheren van vis, gevogelte, of fijne groente
    • Voor het garen van diverse pasta’s bv macaroni en tortelini; couscous; rijst
    • Voor zelfgemaakte yoghurt
    • Voor uw eigen “spruit”-cultuur (oa sojascheuten)
    • Het wellen van rookworst (30 min. Onder heet water)
    • Het garen van verse worst (20/30 min onder heet water, daarna in de pan: worst gaat niet meer stuk en is een stuk sneller gaar!)
    • Voor hygiënisch ontdooien, dooiwater loopt door vergiet weg
    • Voor afgieten van gekookte groenten, pasta, bonen
    • Laten wellen van gedroogde bonen (bruine-, witte bonen, erwten)
    • Serveren van gekookte bladgroente (blijven niet in eigen kookvocht liggen)
    • Voor extra warm houden: ½ liter heet water onderin de schaal met daarop het vergiet
    • Voor extra koude: gehakt ijs of een koelelement onder in de schaal
    • Voor het serveren van gewassen fruit: bv druiven, pruimen, nectarines, kersen etc.
    • Voor het warm houden van gefrituurde hapjes: bekleed het vergiet aan de binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet; afdekken met deksel. Niet té lang wachten met serveren, anders wordt alles slap
    • De buitenschaal is ook als slakom, of, met deksel, als serveerschaal te gebruiken
    • als vergiet voor het uitlekken van rauwkost en / of fruit
    • knapperig bewaren van sla
    • vers houden van fruit
    • uitlekken, warm houden en nagaren van gekookte groenten (vooral voor bladgroente zoals spinazie, witlof en andijvie)
    • Handig op vakantie: Het probleem “te weinig gaspitjes” verhelpt u door rijst of pasta voor te koken en verder te laten garen in het serveerwonder; zo komt er een gaspit vrij voor andere zaken.
    • blancheren van groente
    • "Au bain marie" verwarmen
    • uitlekken en warm houden van blikgroente (BV na het koken van erwtjes)
    • vlees voor de barbecue even in gekookt water leggen. Hierdoor wordt het sneller gaar, spat het niet en verbrand het niet
    • vlees voor de barbecue koel bewaren door onder in ijsklontjes te leggen
    • vis stoven
    • eieren koken
    • droogstomen van aardappelen en rijst
    • warm houden van opgerolde pannenkoeken of poffertjes
    • knapperig en warm houden van patat
    • diepvriessaté verwarmen in heet water
    • tutti-frutti of rozijnen wellen
    • tomaten ontvellen (door ze in heet water te laten weken)
    • knakworstjes warm maken
    • bewaren van kaas
    • baby voeding verwarmen
    • taugé laten ontkiemen
    • yoghurt maken (recept wordt meegeleverd)
    • dekschaal
    • bewaardoos voor koeken en broodjes
    • chips bak

    Indicatie van bereidingsduur (in gesloten Serveerwonder onder gekookt water)

    Soort

    Hoeveelheid

    Bereidingsduur

    Verse bloemkool

    1 kleine of in roosjes

    30 min (beetgaar)

    Champignons

    250 gr

    20 minuten

    Diepvries saté

    1 à 2 pakjes

    Minimaal 20 min.

    Eieren (hard)

    5 à 6 stuks

    15 minuten

    Knakworstjes

    1 à 2 blikjes

    15 minuten

    Macaroni/ Spaghetti/ Mie

    Max. 250 gr

    12 min. Dan even controleren op gaarheid

    Rijst (niet voorgekookte)

    Max. 600 gram

    9 min. In pan koken, uitgieten en 20 min in serveerwonder na laten garen (met deksel erop!)

    Spinazie

    250 gram

    10 minuten

    Vis

    Max. 750 gram

    20 minuten

    De bereidingsduur is een richtlijn en kan verschillen per merk of soort

    Gebruik altijd voldoende water voor het garen, pocheren of wellen van ingrediënten

    Door ruim 2 ½ liter water in pan of ketel aan de kook te brengen, weet u zeker dat u genoeg heeft

    TIP: U kunt ook kruiden of andere smaakmakers (wat prei, citroenschijfjes, saffraan, bouillonblokje) laten meetrekken om het gerecht meer smaak te geven.

     





    19-06-2012 om 08:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie spreuk
    De foto is eigen maak maar de spreuk heb ik van het internet geplukt.  Vermits mijn blogje over eten gaat vond ik dit wel heel toepasselijk.  Het weer zit hier de laatste dagen niet zo mee maar met deze foto wil ik toch al graag wat zon op je bord brengen. ;)




    15-06-2012 om 10:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vin d'oranges
    Deze keer niks om te eten maar om al klaar te maken tegen dat de zon met kracht gaat schijnen. Met name een huisgemaakt apéritiefje.
    Gekregen van zuiderse vrienden en is een echt receptje voor vele zonnige apéro-avonden welk bijzonder in de smaak valt bij onze gasten.

    Nodig :

    - 6 sinaasappels
    - 1 citroen
    - 5 liter roséwijn
    - 1/2 liter alcohol van 90°
    - 1 kg witte suiker
    - 2 vanillestokjes
    - 1 grote tupperwarekom van bv. 7.5 liter of zelfs 10 liter

    Werkwijze :

    - Was de sinaasappels en citroen, snij ze doormidden en leg ze in de wijn. Voeg de alcohol toe, de suiker en de overlangs doormidden gesneden vanillestokjes.   Sluit de kom goed af en laat 30 dagen marineren, roer af en toe eens om.  Na 30 dagen haal je de citrusvruchten eruit, pers ze nog even uit in de wijn. Zeef alles heel goed en giet de lekkere apérodrank in afsluitbare flessen.

    Heerlijk koel serveren en zoals het op alle alcoholische flessen tegenwoordige staat 'consommez avec modération' !

    Ik ben er alvast gek van ! Maar ik geef het toe wanneer de zon krachtig schijnt geniet ik nog veel meer van mijn apéritiefje..........;)






    14-06-2012 om 11:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:grote tupperwarekom van 7.5 l
    >> Reageer (0)
    12-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandines van banaan en chocolade
    Al surfend op een frans blogje kwam ik dit receptje gisteren tegen. Het sprak me wel aan en heb het vandaag maar meteen uitgeprobeerd. En mijn eerste gevoel zat goed.....heel lekker.....zeker om te proberen.  Gemakkelijk te maken met de tartelettevorm van tupperware.

    Nodig :

    - 4 eiwitten
    - 140 gr poedersuiker
    - 100 gr amandelpoeder
    - 60 gr zelfrijzende bloem
    - 100 gr boter
    - 2 bananen
    - bakvaste chocoladestukjes
    - tartelettevorm van tupperware

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C.  Meng de poedersuiker, amandelpoeder en de zelfrijzende bloem onder elkaar. Klop het eiwit op. En smelt de boter in het microschenkkannetje.  Voeg de gesmolten boter met het bloem/amande/suikermengsel. En voeg als laatste het opgeklopte eitwit toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar en vul de tartelettevorm ermee. Dit gaat gemakkelijk met behulp van 2 soeplepels. Snij de banaan in schijfjes en leg die bovenop het deeg, strooi er wat bakvaste chocoladestukjes over.  Bak ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.

    Tip : U kan natuurlijk de banaan vervangen door appel, peer, ananas of dergelijke.










    12-06-2012 om 14:45 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen tartelettevorm
    >> Reageer (2)
    08-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige chocomousse in de shaker
    Vlug een nagerechtje op tafel toveren is zeker mogelijk met volgend receptje.  En vermits er deze periode een leuke shaker te verkrijgen is een ideaal moment om er iets in klaar te maken.

    Nodig :

    - 200 ml ijskoude melk
    - 1 doosje klop-klop waarvan je de 2 zakjes nodig hebt
    - 2 soeplepels cacao (niet de gesuikerde) niet te vol (afgestreken maat)
    - de shaker van 500 ml

    Werkwijze :

    Doe eerst de melk in de shaker, voeg dan de 2 zakjes klop klop toe en de cacao.  Suiker hoeft niet omdat klop klop reeds gesuikerd is.
    Nu goed schudden tot het moment dat je de melk niet meer hoort klotsen. Ong. 3 minuten.

    En de chocomousse is klaar !    Vlugger kan toch niet........






    08-06-2012 om 10:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:tupperware shaker
    >> Reageer (1)
    07-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsweken van tupperware
    Sinds deze week bekend dat er een extra promotie is vanwege de verjaarsdagsweken : weken 24-25-26

    De grote kom is ideaal met de zomer in het vooruitzicht voor al uw salades zoals aardappelsla, pastasla of gewoon gemengde sla.....Laat het volk maar komen......;)

    Misschien even bij vermelden dat de groene kom een inhoud heeft van 7.5 liter en de shaker een inhoud van 500 ml.









    Enkel van week 24 t/m week 26 d.w.z. t/m 30/6/2012 kan u een rijstkoker voor de microgolf aanschaffen voor de prijs van 17.50€. Een echte promo dus.

    07-06-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:promo
    >> Reageer (0)
    06-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker zuiders potje !
    Een heerlijke maaltijdschotel in geen tijd klaar en zelfs bij bezoek gemakkelijk te maken voor een groot aantal bezoekers !
    Met de ultra pro schotel is dit in geen tijd klaar. Bovendien weinig afwas en dat is toch wat iedereen graag heeft.

    Nodig voor de ultra pro van 3.5 l

    - 1/2 bloemkool
    - 1/2 broccoli
    - halve groene, halve gele, halve rode paprika
    - 2 ajuinen
    - 1 courgette
    - 1 aubergine
    - 3 wortelen
    - 3 tomaten
    - 2 teentjes knoflook
    - 250 gr champignons
    - 1 pili pili peper (is optie maar zelf verkies ik dit altijd)
    - 1 middelgroot blik kikkererwten (is een optie)
    - 3 pakjes tomato frito van Heinz
    - 1 Knorr vleesbouillonketeltje
    - 1 kippenbouillonblokje van Knorr
    - geutje olijfolie
    - provençaalse kruiden, peper, zout, cayennepeper, gemalen curcuma
    - 1 kilo gehakt + 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat,chapelure)

    Werkwijze :

    Voor de gehaktballen :
    Doe het gehakt samen met de 2 eieren en de kruiden in een kom en meng goed onder elkaar. Voeg dan chapelure toe en meng verder. Vorm gehakballetjes ongeveer 3 cm doorsnede.  Kook de gehakballetjes gaar of doe zoals ik en stoom ze gaar in de tupperware micro gourmet.  Vul de onderste schaal met 400 ml water en leg de gehakballetjes in de diepe schaal + de bovenste schaal zodat ze goed verdeeld liggen. Stoom ze gaar in de microgolf gedurende 18 minuten op 800 Watt.

    Voor de groenteschotel :

    Snij de uien fijn in de turbomax, turbochef of quickchef naar keuze.  Doe ze in de ultra pro samen met een geutje olijfolie en zet in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt.
    Snij alle alle groenten in gelijke blokjes en voeg deze toe aan de ui (uitgenomen de tomaten). Roer onder elkaar.
    Plaats gedurende 10 minuten in de microgolf met gesloten deksel op 700 Watt.
    Pel de tomaten met de dunschiller en voeg ze samen met de tomato frito toe aan de rest van de groenten.Kruid af met alle kruiden zoals beschreven bij de benodigdheden.  Plaats nog eens 10 minuten terug in de microgolf op 700 Watt.  Als je vind dat de groenten nog iets te krokant zijn zet ze dan nog een keer gedurende 5 minuten terug op 700 Watt.  De bedoeling is wel dat er nog een beetje beet blijft aan de groenten.   Voeg dan de gehaktballen bij onder de groenten en saus.

    Serveer met couscous :

    Doe de  middelgrove couscous in de schenkkan van 1 liter, giet er kokend water van de snelkoker op samen met een geutje olijfolie, peper, zout en misschien kruiden naar eigen smaak. 
    Laat de couscous met het water gedurende 2 minuten in de microgolf staan met deksel om op te zwellen op 600 Watt.



    Opmerking : Deze gevulde zuiders pot is goed voor misschien wel 8 personen naargelang de eters natuurlijk ! 

    Hier werd het echt gesmaakt en gaan we zeker herhalen.   Een echte aanrader........!

     

    Tip : Dit zuiders potje kan je even goed maken in de ronde nieuwe ultra pro van 2.25 l maar neem dan van alle groenten wat minder, voor de bereidingstijden wel dezelfde aanhouden...
    En voor de vegetariërs: gewoon de gehaktballen eruit laten.





















    06-06-2012 om 16:30 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultra pro 3.5 l, ultra pro 5 l , hoofdschotel
    >> Reageer (1)
    05-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap in de ronde ultra pro van 2.25 l
    Heb in het verleden nog eens rijstpap beschreven maar deze keer plaats ik hem beschreven voor de ultra pro tupperwarepot van 2.25 l

    Nodig :

    - 1 liter volle melk
    - 1 koffietas rijst voor rijstpap
    - 1 pakje saffraandraadjes
    - 4 soeplepels witte suiker

    Werkwijze :

    Doe de liter melk in de ultra pro samen met de rijst, suiker en saffraandraadjes. Doe het deksel erop en plaats in de microgolfoven op 750 W gedurende 10 minuten. Roeren en terugzetten deze keer op 400 W gedurende 10 minuten. Roeren en weer op 400 W voor 10 minuten. Roeren en weer 10 minuten op 400W.   

    In totaal heeft het dus 37 minuten geduurd om een liter vlaamse rijstpap te bereiden zonder overkoken, zonder constant te roeren en zonder een aangezette kookpot.....

    Wie op deze manier zijn rijstpap één keer heeft gemaakt gaat dit nooit nog op het vuur doen.... Ik spreek uit ondervinding......;)








    05-06-2012 om 12:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:ultra pro rond
    >> Reageer (3)
    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochette op de ultra pro grilschaal
    Het weer vandaag is niet meer zo zonnig dan het geweest is.  Maar geen nood met de ultra pro schaal tover je in een wip dezelfde brochetten op tafel juist als of ze op de BBQ hebben gelegen. Het verschil is alleen dat het veel vlugger gaat en ik hoef er niet voor buiten.

    Nodig :

    - varkensvlees
    - ajuin
    - paprika naar keuze (optie)
    - satéstokjes
    - sojasaus
    - marinadepoeder van het merk Verstegen
    - Provençaalse kruiden
    - ultra pro grilschaal

    Werkwijze :

    Het varkensvlees in blokjes versnijden van ong. 2 bij 2 cm. Ajuin pellen en ook in grotere stukken verdelen. Ook paprika wassen en ontdoen van zaadlijsten en in grotere stukken snijden.  De blokjes vlees leggen we eerst in een tupperwaredoos die we goed goed afsluiten, overstrooien met de marinadepoeder en wat sojasaus.  Een uur afgedekt in de koelkast laten marineren. Nadien op stokjes prikken afgewisseld met stukken ajuin en stukken paprika. Overstrooien met provençaalse kruiden. De huisgemaakte brochette zijn dan klaar om de oven in te gaan.

    Leg ze op de  tupperware ultra pro grilschaal en dek af met het ovale deksel. Steek ze in een voorverwamde oven van 200°C gedurende 20 minuten.  Uw maaltijd kan beginnen met superzacht en smakelijk vlees !   En bovendien geen vet want dit blijft liggen in het onderste gedeelte.







    04-06-2012 om 17:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:ultr pro grilschaal
    >> Reageer (1)
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine cakes heel moelleux en supervlug klaar
    Dit recept vond ik gisteren op een frans blogje en dacht meteen om het uit te proberen.  Supersnel en supergemakkelijk.........

    Heel mals en zacht vanbinnen.

    Nodig :

    - 3 eieren
    - 300 gr gesuikerde gecondenseerde melk
    - 50 gr zelfrijzende bloem
    -  geutje vloeibare vanilleëssence (huisgemaakt)
    - mini muffinvorm van tupperware of de mini lange cakejesvorm van tupperware

    Werkwijze :

    De eieren scheiden. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. De eigelen opkloppen, de gesuikerde gecondenseerde melk aan toevoegen samen met de zelfrijzende bloem en de vanilleëssence. Goed door elkaar mengen en in de vooraf afgespoelde siliconen vormen doen.
    Bakken op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.      Laat de cakejes nog even rusten in zijn vormen alvorens ze eruit te halen.

    Bewaren in de clickplus ronde of rechthoekige doos van tupperware.  Zo heb je er nog lang geniet van......tenminste als de huisgenoten er vanaf kunnen blijven.












    02-06-2012 om 16:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini muffinvorm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst koken
    Even herhalen hoe men op een super vlugge manier zijn rijst kan koken. Nee niet op het fornuis maar in de rijstkoker voor de microgolfoven van tupperware. Sinds ik dat produkt in huis heb wil ik hem voor geen geld meer kwijt. Nooit nog water dat kan overkoken, nooit te plat, nooit te hard altijd juist hoe die moet zijn.  

    Nodig :


    - 2 tassen rijst
    - 4 tassen water
    - tupperware rijstkoker

    Werkwijze :

    Doe de rijst samen met het water in de rijstkoker. Sluit eerst af met het platte deksel, daarna met het deksel met de 2 handgrepen aan.
    Zet de rijstkoker in de microgolfoven gedurende 12 minuten op 800 W. Wanneer de tijd voorbij is dan het deksel nog even dicht laten om te laten narusten.           En helemaal KLAAR.  Wat een gemak......Kan het iedereen aanbevelen.......Ondertussen doe je gewoon een andere klus.

    Indien je maar 1 tas rijst gebruikt, neem dan 2 tassen water en als tijd gebruik je dan 9 minuten ook op 800 Watt.






    02-06-2012 om 16:14 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    Tags:rijstkoker, rijst
    >> Reageer (0)
    31-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierbloesemgelei
    Het is volop de tijd dat men vlierbloesem kan aantreffen langs weiden en wegen.  Het zou zonde zijn hier zomaar aan voorbij te lopen zonder er gebruik van te maken.  Die heerlijke geur alleen al doet verlangen hem in een potje te bewaren en hem later te gaan consumeren.

    Ik heb er gisteren lekkere gelei van gemaakt.

    Nodig :

    - 30 tal bloesemschermen
    - 2 liter water
    - 2 citroenen
    - 2 kg suiker
    - 2 zakjes Pec (geleermiddel)

    Werkwijze :

    Je neemt de vlierbloesemschermen en schud ze goed uit zodat alle beestjes verwijderd zijn. Doe ze in een grote tupperwarekom. Snij de citroenen in schijfjes en voeg ze bij de vlierbloesem. Overgiet met 2 liter water of toch zoveel dat de vlierbloesem onder staat. Sluit de kom en laat hem  een dag en nacht op een zonnige plaats rusten. Doe de inhoud door een vergiet. En meet de vloeistof nu af. Per liter vloeistof voeg je 1 kg suiker toe + 1 zakje pec geleermiddel. Laat alles aan de kook komen en laat het geheel 3 minuten doorkoken.
    Spoel uitgewassen confituurpotjes om in heet water en vul ze met de gelei. Sluit dadelijk af met een deksel en zet ze omgedraaid op het aanrecht tot dat ze zijn afgekoeld.  


    Heerlijk bij de boterham, bij wafels, bij ijscrème of als afdekgelei op fruittaarten.....


















    31-05-2012 om 14:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:gelei
    >> Reageer (0)
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastaschotel met hesp en tomatensaus
    Weinig tijd en toch zin in een lekker hapje. Dan is volgende ovenschotel misschien ideaal.

    Nodig :

    - 500 gr penne
    - 250 gr hepenblokjes
    -125 gr spekblokjes
    - 200 gr gemalen gratinkaas
    - 1 bouillonblokje voor past
    - peper en zout
    - blik van 1/2 l tomatenconcassé
    - 1 ajuin
    - 1 rode paprika
    - cayennepeper
    - wat gesneden champignons (optie)
    - 3 hardgekookte eieren

    Werkwijze :

    De pasta koken volgens de minuten op de verpakking. In mijn geval was dit 11 minuten. Ondertussen de ajuin bruneren in wat olijfolie. De paprikastukjes toevoegen en ook de gesneden champignons.  Het blik tomaten bijvoegen en het bouillonblokje. Kruiden met peper, zout en de cayennepeper. De spekblokjes in het microschenkkannetje doen met deksel erop en 2 minuten op 800 watt bakken. Roeren en nog eens 1 minuten terugzetten op 800 w. De gebakken spekblokjes toevoegen aan de tomatensaus. Ook de hespenblokjes mogen er nu bij.  Als de pasta al dente is gekookt het water afgieten en mag de tomatensaus eronder worden gemengd. Doe de hardgekookte eieren in stukjes en voeg deze ook bij de pasta. Strooi er gemalen kaas onder en breng de pasta over in een ovenschaal. Strooi als laatste wat gemalen kaas over de schotel. En zet de schaal nog een 20 tal minuten op 180° in de oven om te laten gratineren.

    Een heerlijk roséetje hierbij maakt het helemaal af..............




    28-05-2012 om 15:54 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    >> Reageer (0)
    26-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op jagerswijze : Pollo alla cacciatora
    Vandaag heerlijk gerecht klaargemaakt. Een stoofpotje eigenlijk ook goed te doen wanneer je vrienden op bezoek zou krijgen omdat het makkelijk op voorhand klaar te maken is.

    Nodig :

    - kip van 2 kg in stukken
    - bloem
    - 1/2 fles rode wijn
    - 6 ansjovisfilets
    - 8 laurierblaadjes
    - extra vierge olijfolie
    - 2 takjes verse rozemarijn
    - 2 blikken van 400 gr. gepelde tomaten
    - een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
    - 3 teentjes knoflook, gepeld (1geplet, 2 in plakjes gesneden)

    Werkwijze :

    Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in de kom.  Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur marineren, maar liefst een hele nacht.

    Verwarm de pan en giet er wat olijfolie in. Bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij.  Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten en de stukken kip inclusief de marinade erbij. Strooi een klein beetje bloem over de kip.  Laat de hele zaak even aan de kook komen en doe alles over in de ovale ultra pro van 3.5 l. Doe het deksel er op en zet in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de pot ong. 1 en een 1/2 uur in de oven staan. Haal er dan de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn uit en serveer de kip met gebakken aardappeltjes en eventueel boontje die gestoomd zijn in de microgourmet. Ik heb mijn boontjes 18 min gestoomd en dan nog opgebakken met gerookte spekblokjes en zilveruitjes.....

    Hier waren ze alvast tevreden van het resultaat.














    26-05-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    25-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panna cotta
    Zoals beloofd hierbij het eenvoudige dessertje van panna cotta ( wat niet meer betekent dan gekookte room). Is een Italiaanse lekkernij wat bijzonder vlug te maken is in de microgolf oven.

    Nodig :

    - 500 ml room
    - 75 gr suiker
    - 4 gelatineblaadjes
    - 2 ml vanilleëxtract

    Werkwijze :

    De room in de microschenkkan doen met deksel. En 2 minuten op 750 W zetten.
    Suiker toevoegen en vanilleextract, goed kloppen en terug 2 min. op 750 W zetten.
    De in water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen en opnieuw kloppen.  2 uren laten rusten in de koelkast.

    Nadat het opgesteven is bovenaan voorzien van de rabarbercompote die ik reeds eergisteren beschreven heb.  Natuurlijk kan u ook een aarbeicoulis of eender ander fruit  gebruiken.






    25-05-2012 om 19:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microschenkkan
    >> Reageer (0)
    23-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarbercompote
    Volop rabarbertijd en het zou zonde zijn daar geen gebruik van te maken dan.  Een heel eenvoudig receptje deze keer. Namelijk rabarbercompote.

    Nodig :

    - 200 gr rabarber
    - 50 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker

    Werkwijze :

    Ontdoe de rabarber van zijn schillen. En snij in kleine stukjes van ong. 1.5 cm. Doe de stukjes in de microplus schenkkan samen met de suiker en vanillesuiker. Leg het dekseltje erop en zet in de microgolf voor 3 minuten op 800 watt.
    Giet de massa in de turbomax en mix. Klaar is het al...  Kan warm of koud gegeten worden.  
    Ik zet hem nog enkele uurtjes in de ijskast om te laten opstijven en koud te worden. Want ik wil hem gaan gebruiken als compote bovenop een heerlijke panna cotta........ Maar dat is voor morgen.......

    Compote is eveneens lekker op ijscrème, op brood of zelfs bij bloedworst......











    23-05-2012 om 18:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blij weerzien met Albert Verdeyen
    Ik steek het niet onder stoelen of banken, maar Albert Verdeyen van voormalig 'Start to Cook' en reeds enkele kookboeken op zijn naam daar ben ik wel een beetje fan van.....  Ik heb in het verleden het geluk gehad om enkele workshops te mogen meemaken onder zijn leiding in Antwerpen. Sinds ik de man in levende lijve heb ontmoet heeft hij wel een plaatsje in mijn hart gekregen.......In het echt is hij veel sympathieker dan op tv naar mijn mening. Hij heeft niet alleen een sappig taaltje maar is bovendien enorm sympathiek en heeft steeds een vrolijke klinkslag in zijn praten.....
    Toen ik van de week een mailtje aankreeg dat hij vandaag in Herentals zou vertoeven heb ik dadelijk aan de buurvrouw gevraagd of ze me  wou vergezellen.......waar ook Staf Coppens aanwezig was.
    Hij kwam allemaal Italiaanse kleine hapjes klaarmaken en daar wou ik wel even van proeven....... M'n laatste ontmoeting met hem dateert van zo'n 2 jaar geleden maar het weerzien was alsof het gisteren was........Ondertussen hebben we gegevens uitgewisseld en hij heeft beloofd om een bezoekje te komen brengen op ons vakantieadres.......we zullen zien.......

















    20-05-2012 om 21:04 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs