Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
28-05-2012
Pastaschotel met hesp en tomatensaus
Weinig tijd en toch zin in een lekker hapje. Dan is volgende ovenschotel misschien ideaal.
Nodig :
- 500 gr penne - 250 gr hepenblokjes -125 gr spekblokjes - 200 gr gemalen gratinkaas - 1 bouillonblokje voor past - peper en zout - blik van 1/2 l tomatenconcassé - 1 ajuin - 1 rode paprika - cayennepeper - wat gesneden champignons (optie) - 3 hardgekookte eieren
Werkwijze :
De pasta koken volgens de minuten op de verpakking. In mijn geval was dit 11 minuten. Ondertussen de ajuin bruneren in wat olijfolie. De paprikastukjes toevoegen en ook de gesneden champignons. Het blik tomaten bijvoegen en het bouillonblokje. Kruiden met peper, zout en de cayennepeper. De spekblokjes in het microschenkkannetje doen met deksel erop en 2 minuten op 800 watt bakken. Roeren en nog eens 1 minuten terugzetten op 800 w. De gebakken spekblokjes toevoegen aan de tomatensaus. Ook de hespenblokjes mogen er nu bij. Als de pasta al dente is gekookt het water afgieten en mag de tomatensaus eronder worden gemengd. Doe de hardgekookte eieren in stukjes en voeg deze ook bij de pasta. Strooi er gemalen kaas onder en breng de pasta over in een ovenschaal. Strooi als laatste wat gemalen kaas over de schotel. En zet de schaal nog een 20 tal minuten op 180° in de oven om te laten gratineren.
Een heerlijk roséetje hierbij maakt het helemaal af..............