Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
24-06-2012
Amandelkoekjes
Als de zon dan toch niet wil schijnen en de kachel aan moet om het een beetje aangenamer te maken in huis. Dan is er niks beter dan de lucht van versgebakken koekjes in huis. Dus even in de kookboekjes gekeken en uiteindelijk viel mijn oog op het tupperware kookboek deel 2 van lang geleden. Ondertussen niet meer verkrijgbaar. Maar geen nood want ik wil het met plezier met jullie delen.
Nodig voor 23 - 25 koekjes :
- 170 gr amandelschilfers - 170 gr bloemsuiker - 100 gr eiwit (3 eiwitten) - 35 gr boter - 20 gr bloem - enkele druppels zelfgemaakte vanille-extract - 1 snufje zout
Werkwijze :
Meng de amandelschilfers en de bloemsuiker in de tupperware mengkom. Klop de eiwitten stijf in de maatbeker en voeg ze aan het mengsel toe. Laat de boter smelten in de microschenkkan ong. 45 sec. in de microgolfoven op 360 W. Aan het mengsel toevoegen, samen met de bloem, het vanille-extract en het zout. Meng met de menglepel. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg met behulp van twee theelepeltjes, kleine hoopjes deeg hierop. Laat genoeg ruimte tussen elk hoopje omdat het deeg tijdens het bakken uitloopt. Bak ong. 14 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar in de tupperware clickplusdozen.
Jammer dat jullie de geur van mijn vers gebakte koekjes niet kunnen opsnuiven ......;) Maar niets houd je tegen om er dadelijk zelf aan te beginnen......... Samen met een tasje koffie is de regenachtige zondag toch nog een beetje op zijn plooi gevallen.