VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    11-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUCHETTA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • Bruchetta

    Licht geroosterd  sneetjes chiabata (1,5 cm) . pesto van daslook, pijnboompitten, olijfolie, 2 eetlepels citroensap, peper en zout mengen;  

    Tomaten:   zaadjes verwijderen, in kleine stukjes snijden en mengen met peper, zout, olijfolie. Basilicum zeer fijn snijden en onder de tomaten mengen.

    Asperges: in stukjes snijden van 1,5cm, beetgaar koken.

    Broodjes ermee beleggen : eerst pesto, dan tomaatjes en dan asperges

    11-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂ«nten 4 personen

     

    4 mooie witte asperges (AA), 200 gram aardbeien,

    voor de marinade:,     2 el frambozenazijn + 2 tl suiker , sap van 1 limoen, 10 blaadjes verse basilicum (fijngehakt), 

    garnering:, geroosterde pijnboompitten, 1 blaadje basilicum p.p.

    Bereiding:

    asperges schillen en in stukken snijden, gaar koken en afkoelen

    aardbeien wassen, kroontje verrijderen en in stukken snijden

    marinade bereiden. Aardbeien 30 min. marineren. pijnboompitten roosteren.

    Asperges en aardbeien mengen, op bord schikken, overstrooien met wat pijnboompitten. 

    Afwerken met blaadje basilicum.

    11-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    24-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tgvñ€™ers aan het werk








    24-04-2023 om 15:13 geschreven door de loe  


    23-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voorbereiding1 uur 30 minuten
    Kooktijd10 minuten
    Calorieën133 kcal

    Ingrediënten

    Voor 4 personen
    • 4 biologische citroenen met zachte schil
    • 500 ml suikerwater

    Voor de Prosecco-sorbet:

    • 500 ml suikerwater
    • 125 ml citroensap
    • 190 ml Prosecco
    • 2 eiwitten

    Extra nodig:

    • Poedersuiker
    • Paar blaadjes verse munt
    • Zo maak je de gevulde citroen met Prosecco-sorbet

      Prosecco-sorbet (maak dit minstens 1 dag van te voren!)

      Doe het suikerwater samen met het citroensap, de Prosecco en de eiwitten in een kom en klop los met een garde. Schenk het mengsel in een diepvriezerbestendig bakje en laat in de vriezer opstijven. Roer af en toe de ijskristallen los met een garde.Wij hebben het ijs machine gebruikt.

      De citroenen

      Snijd aan de zijkant (in de lengte) een plak van de citroenen, zodat ze blijven liggen met kop en kont aan weerszijden. Kook de citroenen van 3 minuten in kokend water en spoel ze met koud water af. Herhaal dit proces vijf keer. Verwijder met een lepeltje het vruchtvlees van de citroenen.

      Verwarm het suikerwater op een laag vuurtje, tot het net niet kookt. Konfijt daarin de uitgeholde citroenen tot ze boterzacht zijn. Trek hier een uurtje voor uit, maar voel tussendoor met een scherp mesje of de citroenen al zacht genoeg zijn. Laat de citroenen afkoelen in het vocht en daarna goed uitlekken.

      Vul de uitgelekte citroenen met sorbet. Serveer omgekeerd op een bordje en werk af met poedersuiker en een blaadje munt.

    23-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    22-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOEKOEK-au-vin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden :
    Mechelse koekoek
    1 fles rode wijn
    4 plakken gezouten spek
    3 uien 
    verse tijm -verse laurier-verse peterselie 
    1 eetl. Mosterd-bessenconfituur-bloem
    boter
    p/z
    250 gr Parijse champignons 
    olijfolie

    Bereiding:

    • 1 versneden Mechelse koekoek (of kwalitatieve hoevekip)
    • 1 fles rode wijn
    • 4 plakken gezouten spek
    • 3 uien
    • verse tijm
    • verse laurier
    • verse peterselie
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1 eetlepel bessenconfituur (bv. aalbessen)
    • 1 eetlepelbloem
    • 1 klontje boter
    • peper
    • zout
    • 250 g Parijse champignons

    Zet een grote stoofpot op het vuur en verhit er een klontje boter in op een matig vuur.

    Neem er de stukken Mechelse koekoek bij en kruid ze met een snuifje zout en wat peper van de molen.

    Bak de stukken Mechelse koekoek in de schuimende boter zodat ze goudbruin kleuren. Draai de stukjes vlees regelmatig even om. Later garen we het vlees verder.

    Snij het zwoerd van de lappen spek en snij het vlees in reepjes.

    Haal de stukken koekoek (of kip) uit de pot en zet deze opzij. Doe de reepjes spek in dezelfde pot en bak ze goudbruin. Voeg indien nodig een klein klontje boter toe. Roer de spekjes regelmatig even om.

    Pel de uien en snipper ze grof. Snij de witte paddenstoelen in kwartjes.

    Zodra de spekstukjes goudbruin gekleurd zijn, voeg je de ui toe. Laat alles een paar minuten stoven. Roer regelmatig even in de pot.

    Voeg er vervolgens de stukjes paddenstoel aan toe. Laat de champignons ook enkele minuten meestoven.

    Maak een bouquet garni (of kruidentuiltje).

    Gooi het kruidentuiltje in de pot en strooi de bloem over de inhoud. Roer alles om en laat de bloem kort meebakken.

    Doe de stukken Mechelse koekoek (of kip) en het braadsap terug in de pot en schenk de wijn erbij.

    Schep er ten slotte de bessenconfituur en de mosterd onder, zet het deksel op de pot en laat de stoofschotel ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.


    Om erbij te serveren

    • een klontje boter
    • een scheutje olijfolie
    • peper
    • zout

    Gebakken aardappelen smaken heerlijk bij dit stoofpotje. Kook hiervoor de aardappelen beetgaar en snij ze in schijfjes

    Bak de schijfjes aardappel goudbruin in een mengeling van wat boter en olijfolie  en P/z 



    22-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    21-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    • basilicum
    • mozzarella
    • paprikapoeder
    • portobello's
    • tomaat
    • BEREIDING:
    • Verwarm de grill voor op 180°
      Snij de tomaten in kwarten,de schil mag er aan blijven .Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.Meng de tomatenblokjes met drie eetl.olijfolie en kruid met P/z .
    • Hak het basilicum fijn en meng met de tomatenblokjes.Smeer de binnen-en buitenkant van de portobello’s in met de olie.De olie trekt er meteen in .Kruid met P/z .Snij de mozzarella in blokjes .
    • Vul de portobello’s eerst met het tomatenmengsel,helemaal tot bovenaan.Leg daarop in het midden de mozzarella en bestrooi met paprikapoeder.
    • Zet ongeveer 20 min. Onder grill .

    21-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden:
    10 merguezworstjes
    10 vierkante vellen bladerdeeg
    1 ei
    sesaamzaadjes

    Voor de dipsaus 
    Harrissa naar smaak
    100ml yoghurt 
    p/z
    1 limoen
    3 el mayonaise 
    verse munt
    verse tijm
    BEREIDING:
    Snij de worstjes op maat van de bladerdeeg.Leg een worstjes op elk vel en rol dicht ,snij ze in stukjes van 3 cm.
    Leg alle mini broodjes in een krans in een bakvorm (ongeveer 20cm diameter)zorg voor een opening voor de dipsaus.
    Roer een eitje los,borstel de broodjes in met het ei ,strooi er de sesamzaadjes over en bakt ze 20min. In een warme oven van 180°
    Dipsaus:
    Hak de munt en tijm fijn .Meng de yoghurt met Mayonaise,limoensap,de fijngehakte kruiden en P/z .Zorg voor pit met harissa .
    serveer met de worstenbroodjes met de dipsaus.





    21-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    20-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bereiding

    1. Snijd de bloedworst in schijfjes. Dip de schijfjes in de suiker. Snijd de appel in schijfjes en leg boven en onder de bloedworst.

    2. Leg de spekreepjes voor je en pak de bloedworst erin. Steek op een spiesje. Doe er een klein beetje olijfolie over. Leg op de grill en serveer.



      Aperitief aangeboden door Marc en Kevin

    20-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    • gerookte eendenborstfilets (versmarkt)60 g
    • mango0.67 grote
    • uienkonfijt146.67 g
    • vers bieslook0.17 plantje
    • zwarte peper
    • Bereiding
    • Voedingswaarden
    1. Voorbereiding:

    2. Schil de mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in dunne stukken van 2 op 3 cm, zodat u 18 stukjes bekomt.

    3. Snij het bieslook in stukjes van 2 cm.

    4. Bereiding:

    5. Verdeel de stukjes mango en reepjes eendenfilet over de lepeltjes. Werk af met 0,5 koffiel. uienkonfijt en enkele sprietjes bieslook. Kruid met enkele draaien van de pepermolen.

    20-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    26-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tgvñ€™ers aan het werk












    26-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijs van Rik met banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven

     

    Nodig voor 4 personen

    • 300 g kabeljauwfilet (in blokjes)  
    • 250 g zalmfilet (in blokjes)
    • 100 g gepelde garnalen   
    • 4 wortelen
    • 2 preien (wit)  
    • 1 blokje  visbouillon  
    • 100 ml droge witte wijn   
    • 200 ml room   
    • een eetlepel  gehakte peterselie 
    • 100 g gemalen gruyĂšre   
    • boter
    • zout
    • peper
    • sausbinder (eventueel)

    bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.
    2. Fruit de wortelen en prei in bruisende boter. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn. Eventueel kun je wat sausbinder toevoegen.
    3. Beboter 4 individuele ovenschaaltjes of 1 grotere ovenschaal. Verdeel er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie  . Werk af met de kaas en zet 20 Ă  25 minuten in de oven.
    4. Dien op met puree.

     

    26-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    25-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOUFFLÉ ñ€˜MET EI EN KRAB
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soufflé met ei en krab (of garnalen, of gerookte zalm)

    Benodigdheden:

    1/2 l melk, 2 eieren.

    vetstof, 60 g bloem, 100 g krabvlees, garnalen of gerookte  zalm, 125 g gemalen kaas.

    werkwijze:

    hak de krab/zalm fijn; smelt vetstof in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even 'droog' bakken. Voeg al roerend de melk toe en laat doorkoken. Neem van het vuur en roer er één voor één de eidooiers erdoor.  Voeg de kaas aan het mengsel toe en laat smelten. Voeg de krab/zalm/garnalen aan toe en kruid met peper en zout ( zalm is al zout, oppassen dus). Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout (niet te stijf, anders souffleert het niet). Spatel voorzichtig onder het mengsel (nooit met een garde, want dan maak je het eiwit stuk). Vet een soufflĂ©vorm of - vormpjes in en vul ze met het mengsel voor 2/3. Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 20 tot 30 minuten souffleren .Controleer voor het uithalen of de soufflĂ© voldoende  gebakken is. Maak er een sneetje in met een scherp mesje   Haal uit de oven en dien onmiddellijk op. Een soufflĂ© mag maar net voor het opdienen klaar zijn: hij moet recht uit de oven komen.

     

    25-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOUFFLÉ ñ€˜MET EI EN KRAB
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soufflé met ei en krab (of garnalen, of gerookte zalm)

    Benodigdheden:

    1/2 l melk, 2 eieren.

    vetstof, 60 g bloem, 100 g krabvlees, garnalen of gerookte  zalm, 125 g gemalen kaas.

    werkwijze:

    hak de krab/zalm fijn; smelt vetstof in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even 'droog' bakken. Voeg al roerend de melk toe en laat doorkoken. Neem van het vuur en roer er één voor één de eidooiers erdoor.  Voeg de kaas aan het mengsel toe en laat smelten. Voeg de krab/zalm/garnalen aan toe en kruid met peper en zout ( zalm is al zout, oppassen dus). Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout (niet te stijf, anders souffleert het niet). Spatel voorzichtig onder het mengsel (nooit met een garde, want dan maak je het eiwit stuk). Vet een soufflĂ©vorm of - vormpjes in en vul ze met het mengsel voor 2/3. Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 20 tot 30 minuten souffleren .Controleer voor het uithalen of de soufflĂ© voldoende  gebakken is. Maak er een sneetje in met een scherp mesje   Haal uit de oven en dien onmiddellijk op. Een soufflĂ© mag maar net voor het opdienen klaar zijn: hij moet recht uit de oven komen.

     

    25-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    24-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGEROOMSOEP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aspergeroomsoep

    Je hebt nodig:

    Een bot asperges (kan ook diepvries), Vetstof en bloem (eetlepel),kippenbouillonblokjes, een ei en 200 ml room.

    Zo maak je het:

    De asperges schillen en in stukken van 1 centimeter snijden.  Schillen en 'voet' apart 20 minuten  koken in water. Zeven en kookvocht bewaren.
    De stukjes asperge laten gaarkoken in een weinig licht gezouten water.(aan de kook brengen en daarna zonder vuur afgedekt 20 min laten garen in het kookvocht)).

    Zeven en kookvocht opvangen.
    Een goeie lepel boter laten smelten, evenveel bloem toevoegen en onderroeren; laten 'droog' bakken. Al roerend aanlengen met kokend aspergewater, kippenbouillonblokjes toevoegen (1 blokje per œ liter). 
    De aspergestukjes toevoegen en nog een even  laten doorkoken. Op smaak brengen met peper.
    De eierdooier loskloppen in een soep terrine mengen met de room en overgieten met wat soep. Dit mengsel daarna onder de soep roeren. NIET MEER LATENKOKEN.
    Versieren met fijngehakte peterselie.
    Tip: deze soep wordt nog feestelijker wanneer gaargekookte punten van groene asperges worden toegevoegd.

    24-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wijngaardslakken met roquefortsaus.

    Benodigdheden:

    gerookt spek, champignons, boter,  look, escargots, roquefortkaas, room.

    Werkwijze: 

    Spek ontzwoerden en in fijne blokjes (lardons) snijden, de champignons borstelen en in fijne stukjes hakken, de look eveneens fijn hakken. We stoven onder deksel het spek en voegen de champignons en de look bij. Dit laten we onder deksel aanstoven.

    De escargots laten uitlekken (vocht bewaren) en bij de bereiding voegen. Indien te droog, wat vocht bijvoegen.

    De warme escargots verwijderen en warm houden onder aluminiumfolie op voorverwarmde schotel of tussen twee warme borden.

    Een beetje (!) roquefort brokkelen en in de bereiding smelten, daarna de room bijvoegen en wat laten inkoken tot op sausdikte. Eventueel bijkruiden met wat zout en peper. Opdienen als lepelhapje.

    24-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    23-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kamschelpdiertje in  appelsien - roomsaus

     

    Benodigdheden:

    Boter, kamschelpdiertjes, appelsiensap, room, peper, zout, witte maĂŻzena roux

     

    Werkwijze:

    Boter smelten (niet bruin!), kamschelpdiertjes toevoegen en kruiden met peper en zout, om en om scheppend bakken 

    (niet tĂ© lang, anders worden ze taai) ze moeten 'nissig' blijven (binnenkant half rauw)sinaassap toevoegen. kruiding controleren.

    Lichtjes binden met maĂŻzena roux. Serveren als lepelhapje.

    23-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tartare van verse zalm met notenolie, frambozenazijn…

    nodig: 

    verse zalmfilet, zwarte peper, wat grof zout, notenolie, frambozenazijn.

    werkwijze:

    Hak de zalm tot tartaar, kruid met zwarte peper, grof zout, en aromatiseer met notenolie en frambozenazijn. Meng en laat afgedekt met folie een uur in de koelkast. Serveer  als hapje, eventueel versierd met wat peterselie of dille.

    23-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    07-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023




    07-03-2023 om 13:45 geschreven door de loe  


    03-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LYCHEE PANNA COTTA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    • 3 gelatineblaadjes Ă  2 gram per stuk
    • 300 ml slagroom
    • 50 gram suiker
    • 200 ml lychee sap
    • verse munt
    • verse lychees

    Instructies

    • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken. Verwarm ondertussen de slagroom en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan). Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
    • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit zodat je een super egaal mengsel hebt. Voeg dan het lychee sap toe en roer goed. Giet het mengsel in 6 kleine of 4 grotere dessertglaasjes en laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed ? Garneer de panna cotta's eventueel met verse munt en verse lychees.

    03-03-2023 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs