VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Archief per maand
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    07-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRÈME VAN ERWTJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    peterselie
    radijs pickle 
    Yuzu parels 
    voor de erwtencrĂšme 500gr.verse erwtjes 
    olijf olie 
    1/2 Citroen 
    verse munt

    VOORBEREIDING:

    Maak een erwtencrĂšme fruit de verse erwten in olie .Meng ze in Thermomix met verse munt en een halve Citroen .Eenmaal gemixt passeer alles door een zeef 

    DRESSEREN:

    Serveer met radijs pickle en yuzu parels


    07-10-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    06-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGDHEDEN :
    150 gr romige kaas
    1 flinke peer
    1/2 te kaneelpoeder 
    1 el kokossuiker 
    1 el. Roomboter
    2 el. Honing
    2 takjes tijm
    8 eetbare borrel cupjes

    INSTRUCTIES:
    Snij de peer in hele kleine blokjes .
    Verhit de boter in een kleine pan .Voeg de blokjes peer toe samen met de kaneel en kokossuiker.
    Bak de peer 5 min. Op zacht vuur .Schep af en toe om.
    Knip 8 kleine takjes van de tijm .
    Verkruimel de kaas en verdeel deze over de eetbare cups.Schep daarbovenop de gekaramelliseerde peer .Sluit af met wat hong en een klein takje tijm.

    06-10-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGDHEDEN voor dit recept:

    250 gr. kastanjechampignons 
    1 ui
    1 knoflook
    1 eetl. Vissaus
    2 eetl. Oestersaus 
    peper
    1 eetl. Zonnebloemolie 

    BEREIDINGSWIJZE van dit recept:

    snij de ui en rasp de knoflook.Maak de champignons schoon met een borsteltje,maar was deze niet met water,Verwarm de zonnebloemolie in een royale pan. Smoor hierin de ui en de knoflook op een zacht vuurtje.Voeg de hele champignons toe en bak alles ongeveer 10 min.Zet het vuur na 10 min. Iets hoger zodat het vocht verdampt.Voeg nu de oester en de vissaus toe en peper overheen .Laat dit  karamelisren en verdampen .Blijf hierbij  goed roeren  en zorg dat het niet aanbrand.Wanneer alle champignons van een mooi dun laagje saus zijn voorzien zijn ze klaar 


    05-10-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    14-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
    We zijn terug begonnen met de mosselen op 3 wijze  Waaronder eentje met Tripel van Dormaal uit Tildonk ,eentje met CitroĂ«n gras en eentje met witte wijn 



    14-09-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    13-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
    De bubbels en de hapjes



    13-09-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    03-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza alfa forni standardahz Leuven
    https://www.standardahz.be/nl

    1 kg =6 pizza van 240gr
    1 kg bloem:
    800gr bloem fijn gemalen
    200gr semola 
    2 gr droge gist (langzamer beter voor de pizza)
    580 gr water +/_ 22°c

    kneden +/_ 15 min (machine of machine)
    dan 25 gr zout en mengen

    in bak gesloten 8 u in de frigo
    bollekes maken 4 u voor nodig 















    03-06-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    14-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Clafoutis van rabarber en asperges.

    Rabarber en asperges schillen; Rabarber bestrooien met suiker en 40 min laten uitlekken zodat de rabarber zijn vocht kaafgeven. Maak een mengsel van 6 eieren , 10 cl melk, 15 cl room en 150 gr suiker en zakje vanillesuiker, 100 gr bloem onder spatelen. Ovenschaal invetten met boter en bestuiven met bloem. Aperges en rabarber schikken en de lengte in de schotel. 50 min op 180 graden in de oven afbakken. Lauw opdienen.

    14-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    13-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Asperges met gepocheerd ei, puree van daslook en crumble van gedroogde gerookte ham.

    Ham drogen in de oven en tot crumble hakken.

    Asperges schillen en gaarkoken.

    Puree maken en opwerken met olijfolie en gehakte daslook, peper  en weinig zout.

    Eieren per stuk pocheren in water met scheutje azijn en schikken op een warme handdoek.

    Puree in het midden schikken en de eieren in een kuiltje. Asperges er rond schikken en een weinig crumble over de asperges strooien.

    13-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    12-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Verschillende  slasoorten met gemarineerde  asperges; ansjovis, stukjes gekookte asperges, hardgekookte eieren en gehakte kappertjes. Mayonaise met fijngehakte daslook en room, croutons snijden en bakken in de oven.

    Eieren hard koken (10 minuten) pellen en versnijden in partjes. Geschilde asperges overlangs met dunschiller in reepjes snijden. 30 min. marineren : besprenkelen met

    citroensap en zout. Op bord asperges schikken, daar rond sla en eipartjes. Ansjovis over de  asperges dresseren en over strooien met croutons daslookmayonaise apart serveren .

    12-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGES MET ZEEWIER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Asperges met zeewier.

    Asperges in stukken van 4 cm snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.

    Op bordje dresseren en besprenkelen met olijfolie, en zeekraal.

    12-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aspergeroomsoep met gerookte forel:

    schillen 20 min koken in kippenbouillon,

    Roux maken met bloem en vetstof, vocht bijgieten  en kruiden (peper)

    Eidooier en room in terrine mengen, en al roerend de hete soep toevoegen.

    Vis verdelen over de tassen en overgieten met hete soep

    Peterselie over strooien.

    12-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    11-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUCHETTA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • Bruchetta

    Licht geroosterd  sneetjes chiabata (1,5 cm) . pesto van daslook, pijnboompitten, olijfolie, 2 eetlepels citroensap, peper en zout mengen;  

    Tomaten:   zaadjes verwijderen, in kleine stukjes snijden en mengen met peper, zout, olijfolie. Basilicum zeer fijn snijden en onder de tomaten mengen.

    Asperges: in stukjes snijden van 1,5cm, beetgaar koken.

    Broodjes ermee beleggen : eerst pesto, dan tomaatjes en dan asperges

    11-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂ«nten 4 personen

     

    4 mooie witte asperges (AA), 200 gram aardbeien,

    voor de marinade:,     2 el frambozenazijn + 2 tl suiker , sap van 1 limoen, 10 blaadjes verse basilicum (fijngehakt), 

    garnering:, geroosterde pijnboompitten, 1 blaadje basilicum p.p.

    Bereiding:

    asperges schillen en in stukken snijden, gaar koken en afkoelen

    aardbeien wassen, kroontje verrijderen en in stukken snijden

    marinade bereiden. Aardbeien 30 min. marineren. pijnboompitten roosteren.

    Asperges en aardbeien mengen, op bord schikken, overstrooien met wat pijnboompitten. 

    Afwerken met blaadje basilicum.

    11-05-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    24-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tgvñ€™ers aan het werk








    24-04-2023 om 15:13 geschreven door de loe  


    23-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voorbereiding1 uur 30 minuten
    Kooktijd10 minuten
    Calorieën133 kcal

    Ingrediënten

    Voor 4 personen
    • 4 biologische citroenen met zachte schil
    • 500 ml suikerwater

    Voor de Prosecco-sorbet:

    • 500 ml suikerwater
    • 125 ml citroensap
    • 190 ml Prosecco
    • 2 eiwitten

    Extra nodig:

    • Poedersuiker
    • Paar blaadjes verse munt
    • Zo maak je de gevulde citroen met Prosecco-sorbet

      Prosecco-sorbet (maak dit minstens 1 dag van te voren!)

      Doe het suikerwater samen met het citroensap, de Prosecco en de eiwitten in een kom en klop los met een garde. Schenk het mengsel in een diepvriezerbestendig bakje en laat in de vriezer opstijven. Roer af en toe de ijskristallen los met een garde.Wij hebben het ijs machine gebruikt.

      De citroenen

      Snijd aan de zijkant (in de lengte) een plak van de citroenen, zodat ze blijven liggen met kop en kont aan weerszijden. Kook de citroenen van 3 minuten in kokend water en spoel ze met koud water af. Herhaal dit proces vijf keer. Verwijder met een lepeltje het vruchtvlees van de citroenen.

      Verwarm het suikerwater op een laag vuurtje, tot het net niet kookt. Konfijt daarin de uitgeholde citroenen tot ze boterzacht zijn. Trek hier een uurtje voor uit, maar voel tussendoor met een scherp mesje of de citroenen al zacht genoeg zijn. Laat de citroenen afkoelen in het vocht en daarna goed uitlekken.

      Vul de uitgelekte citroenen met sorbet. Serveer omgekeerd op een bordje en werk af met poedersuiker en een blaadje munt.

    23-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    22-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOEKOEK-au-vin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden :
    Mechelse koekoek
    1 fles rode wijn
    4 plakken gezouten spek
    3 uien 
    verse tijm -verse laurier-verse peterselie 
    1 eetl. Mosterd-bessenconfituur-bloem
    boter
    p/z
    250 gr Parijse champignons 
    olijfolie

    Bereiding:

    • 1 versneden Mechelse koekoek (of kwalitatieve hoevekip)
    • 1 fles rode wijn
    • 4 plakken gezouten spek
    • 3 uien
    • verse tijm
    • verse laurier
    • verse peterselie
    • 1 eetlepel mosterd
    • 1 eetlepel bessenconfituur (bv. aalbessen)
    • 1 eetlepelbloem
    • 1 klontje boter
    • peper
    • zout
    • 250 g Parijse champignons

    Zet een grote stoofpot op het vuur en verhit er een klontje boter in op een matig vuur.

    Neem er de stukken Mechelse koekoek bij en kruid ze met een snuifje zout en wat peper van de molen.

    Bak de stukken Mechelse koekoek in de schuimende boter zodat ze goudbruin kleuren. Draai de stukjes vlees regelmatig even om. Later garen we het vlees verder.

    Snij het zwoerd van de lappen spek en snij het vlees in reepjes.

    Haal de stukken koekoek (of kip) uit de pot en zet deze opzij. Doe de reepjes spek in dezelfde pot en bak ze goudbruin. Voeg indien nodig een klein klontje boter toe. Roer de spekjes regelmatig even om.

    Pel de uien en snipper ze grof. Snij de witte paddenstoelen in kwartjes.

    Zodra de spekstukjes goudbruin gekleurd zijn, voeg je de ui toe. Laat alles een paar minuten stoven. Roer regelmatig even in de pot.

    Voeg er vervolgens de stukjes paddenstoel aan toe. Laat de champignons ook enkele minuten meestoven.

    Maak een bouquet garni (of kruidentuiltje).

    Gooi het kruidentuiltje in de pot en strooi de bloem over de inhoud. Roer alles om en laat de bloem kort meebakken.

    Doe de stukken Mechelse koekoek (of kip) en het braadsap terug in de pot en schenk de wijn erbij.

    Schep er ten slotte de bessenconfituur en de mosterd onder, zet het deksel op de pot en laat de stoofschotel ongeveer anderhalf uur sudderen op een zacht vuur.


    Om erbij te serveren

    • een klontje boter
    • een scheutje olijfolie
    • peper
    • zout

    Gebakken aardappelen smaken heerlijk bij dit stoofpotje. Kook hiervoor de aardappelen beetgaar en snij ze in schijfjes

    Bak de schijfjes aardappel goudbruin in een mengeling van wat boter en olijfolie  en P/z 



    22-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    21-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    • basilicum
    • mozzarella
    • paprikapoeder
    • portobello's
    • tomaat
    • BEREIDING:
    • Verwarm de grill voor op 180°
      Snij de tomaten in kwarten,de schil mag er aan blijven .Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.Meng de tomatenblokjes met drie eetl.olijfolie en kruid met P/z .
    • Hak het basilicum fijn en meng met de tomatenblokjes.Smeer de binnen-en buitenkant van de portobello’s in met de olie.De olie trekt er meteen in .Kruid met P/z .Snij de mozzarella in blokjes .
    • Vul de portobello’s eerst met het tomatenmengsel,helemaal tot bovenaan.Leg daarop in het midden de mozzarella en bestrooi met paprikapoeder.
    • Zet ongeveer 20 min. Onder grill .

    21-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden:
    10 merguezworstjes
    10 vierkante vellen bladerdeeg
    1 ei
    sesaamzaadjes

    Voor de dipsaus 
    Harrissa naar smaak
    100ml yoghurt 
    p/z
    1 limoen
    3 el mayonaise 
    verse munt
    verse tijm
    BEREIDING:
    Snij de worstjes op maat van de bladerdeeg.Leg een worstjes op elk vel en rol dicht ,snij ze in stukjes van 3 cm.
    Leg alle mini broodjes in een krans in een bakvorm (ongeveer 20cm diameter)zorg voor een opening voor de dipsaus.
    Roer een eitje los,borstel de broodjes in met het ei ,strooi er de sesamzaadjes over en bakt ze 20min. In een warme oven van 180°
    Dipsaus:
    Hak de munt en tijm fijn .Meng de yoghurt met Mayonaise,limoensap,de fijngehakte kruiden en P/z .Zorg voor pit met harissa .
    serveer met de worstenbroodjes met de dipsaus.





    21-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    20-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bereiding

    1. Snijd de bloedworst in schijfjes. Dip de schijfjes in de suiker. Snijd de appel in schijfjes en leg boven en onder de bloedworst.

    2. Leg de spekreepjes voor je en pak de bloedworst erin. Steek op een spiesje. Doe er een klein beetje olijfolie over. Leg op de grill en serveer.



      Aperitief aangeboden door Marc en Kevin

    20-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    • gerookte eendenborstfilets (versmarkt)60 g
    • mango0.67 grote
    • uienkonfijt146.67 g
    • vers bieslook0.17 plantje
    • zwarte peper
    • Bereiding
    • Voedingswaarden
    1. Voorbereiding:

    2. Schil de mango en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in dunne stukken van 2 op 3 cm, zodat u 18 stukjes bekomt.

    3. Snij het bieslook in stukjes van 2 cm.

    4. Bereiding:

    5. Verdeel de stukjes mango en reepjes eendenfilet over de lepeltjes. Werk af met 0,5 koffiel. uienkonfijt en enkele sprietjes bieslook. Kruid met enkele draaien van de pepermolen.

    20-04-2023 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs