|
Groententajine (4 p.)
- 1/2 aubergine, in blokjes - 1/2 courgette, in blokjes - 1 ui, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - 3 witte en 3 gele raapjes, in stukken - 2 wortelen, in stukken - 1 rode paprika, in stukken - 400 gr. kikkererwten, uit blik - 2 dl. gezeefde tomaten - 5 el olijfolie - 3 tl chilipoeder - 1 el korianderzaad - 1 el paprikapoeder - handvol verse koriander - zout
De courgette en de aubergine bestrooien met zout. Vijftien minuten laten rusten en afspoelen.
Ui, knoflook, wortel, raapjes en paprika in de tajine doen, besprenkelen met olijfolie en de tajine zonder deksel in een voorverwarmde oven op 180°C zetten tot de groenten wat geroosterd zijn.
Courgette en aubergine toevoegen, kruiden met paprikapoeder, korianderzaad en chilipoeder. Nog even zonder deksel laten roosteren.
De gezeefde tomaten en de kikkererwten toevoegen, het deksel op de tajine plaatsen en twintig minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
Bestrooien met versgehakte koriander en in de tajine serveren met couscous.
(Proeven. 'Van Taartvorm tot Tajine.' 02/08)
|