Olijvenmuffins met tonijndip (4 à 6 grote muffins)
- 120 gr. zelfrijzende bloem - zout - één ei - 60 gr. gesmolten boter - 1.25 dl. mel - 20 gr. Parmezaankaas, geraspt - 60 gr. olijven, in ringetjes - 6 zongedroogde, gemarineerde tomaten, in reepjes
voor de tonijndip : - 20 gr. ansjovis op olie (blik) - 200 gr. tonijn op olie (blik) - 2 el gehakte peterselie - 2 el basilicum - scheutje olijfolie - peper en zout
Alle ingrediënten voor de tonijndip pureren met de blender of de staafmixer.
De zelfrijzende bloem, het zout, de kaas, de olijvenringetjes en de zongedroogde tomatenmengen. De melk met het ei en de gesmolten boter mengen. Beide mengsels bij elkaar voegen en heel kort dooreen roeren met een vork. Het deeg zeker niet volledig gladroeren.
Het deeg in ingeboterde (of papieren) vormpjes gieten en deze zo'n twintig minuten in een voorverwarmde oven aan 190°C plaatsen.
Laten afkoelen en serveren met de dip.
(Nina, HLN, Mand vol lekkers, 24/05/08)
|