- 8 zeeduivelmedaillons (van elk ongeveer 40 gr. per stuk) - 4 stengels citroengras - sjalotje, gehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 50 gr. gemberwortel, fijngehakt - 1 rood chilipepertje, schoongemaakt, in fijne reepjes - 2 el sesamolie - 4 el olijfolie - zeste en sap van 1 limoen - 2 el ahornsiroop - 2 el sojasaus - peper en zout
Sesam -en olijfolie mengen met het limoensap, de ahornsiroop en de sojasaus. Goed glad roeren. Limoenzeste, sjalot, knoflook, gember en de pepersnippers toevoegen.
De citroenstengels in de lengte halveren en puntig maken. Telkens een zeeduivelmedaillon oppprikken.
De spiesjes in de marinade leggen en afgedekt één uur in de koelkast zetten.
De spiesjes goed droogdeppen. Kruiden met peper en zout. Acht à twaalf minuten op de barbecue leggen, één keer omkeren.
Serveren met een frisse groene salade en mango-looksaus.