Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
Tajine van lamsvlees met lentegroenten (4 p)
Een uitgebeende lamsschouder in blokjes snijden.
Twee uien en drie knoflookteentjes snipperen.
Zes eetlepels olijfolie verhitten in een tajine, het vlees aanbraden en de ui en knoflook toevoegen.
Vier tomaten in kwarten snijden, zes aardappelen in flinke blokjes snijden.
Tomaten, aardappelen, een theelepel kaneel, een theelepel komijn en peper en zout bij in de tajine doen. Twee deciliter water toevoegen, Afdekken en en uur laten pruttelen op zacht vuur.
Tweehonderdvijftig gram tuinbonen doppen, vier gezouten citroenen in kwarten snijden en ze samen met vier gehalveerde artisjokbodems in de tajine doen. Alles nog dertig minuten laten pruttelen.
De blaadjes van een bosje koriander fijnhakken en vlak voor het opdienen over de groenten strooien.