Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.
Het loopverhaal van Danny
24-11-2008
Loopmaatje ...
Het is de bedoeling van in deze rubriek mensen voor te stellen waar ik regelmatig met op pad ga tijdens het lopen. Deze rubriek zal wekelijks terug keren; Ik ga beginnen met de webmaster van onze vorige blog "Road_to_amsterdam" voor te stellen. Zij was daar de persoon achter de schermen die heel veel voor die blog gedaan heeft en daar ook enorm veel tijd heeft ingestoken.
"Ik ben Anne Verelst, bijna 40j, getrouwd met Stefaan en de trotse mama van Thomas (5j) en Sofie (3j). In maart 2007 ben ik begonnen met een STR in mijn gemeente Brecht. Doelstelling was om de conditie te verbeteren ( ik kon geen trappen lopen, of zelf maar 100 m lopen zonder moe te zijn). Tot week 5 ging alles goed, dan begonnen de blessures. Uiteindelijk bleek dat ik een extreme pronator was en na de aanschaf van het correcte schoeisel verdwenen de blessures. Na de STR ben ik blijven lopen, en had de loopmicrobe me al goed te pakken. In oktober 2007 volgde ik de STR van 5 naar 10 km. Wederom kreeg ik last van overbelastingsblessures die met de nodige rust én speciale steunzolen verdwenen. In juli 2008 heb ik een inspanningsproef gedaan bij een sportkliniek. Daaruit bleek dat ik met zeer hoge hartslagen liep en daardoor ook van de éne blessure in de andere. Op aanraden van hen loop ik nu op hartslag met dikwijls duurlopen aan lage hartslag, en voorlopig (hout vasthouden) blijven de blessures achterwege. Een snelle loopster ben ik niet maar toch wil ik ook steeds verder én sneller (persoonlijke grenzen verleggen). In januari van dit jaar is er in Brecht een jogclub gestart waarvan ik lid geworden ben. Ik loop nu een drietal keer in de week, op dit moment tussen de 25 en 30 km per week. Mijn grote doel is de 10 miles van Antwerpen op 26 april 2009. Deze zou ik graag uitlopen in een tijd van 2u of minder. Ja, dit is niet snel maar slakken moeten er ook zijn.
Deels door het slechte weer maar vooral door de aanhoudende blessure (die zeker niet beter wordt door te rusten) is er dit weekend niet gelopen. Ook is het bang afwachten wat de uitslag van de specialist zal zijn op vrijdag. Deze week staan er enkel twee start to run sessies in Brussel op het programma. Deelname aan de 10 mijl van Lier beslis ik pas na vrijdag.
Als je niet kan lopen moet je er maar over klappen. En dat hebben we gedaan ook met enkele "moaten" Om ons marathon project van Amsterdam af te sluiten hebben we verzameld in Desterlbergen in een zeer gezellig mexicaans restaurant (de restauranthouder had al voorzorgen genomen en ons in een kamertje apart geplaatst . het eten was goed en er is toch wat afgelachen ook. Na het eten zijn we nog afgezakt tot in de 'Fina' waar Denny dan nog moest werken (de sukkelaar).
De doelstelingen van de verschillende marathongangers liggen nog al uiteen. Hendrik, Dirk, Kurt en Geert zijn volop bezig met het cross-seizoen. En vinden april wat vroeg om al een marathon te lopen. Alhoewel Kurt wel met goesting loopt maar ja zijn boezemvriend Geert ziet het niet zo zitten. Franky is volop bezig met Start To Run en heeft voor de rest nog niet te veel kilometers gedaan sinds Amsterdam. Voorlopig ook nog geen nieuwe marathon in het vooruitzicht voor Franky maar ... zal niet veel nodig hebben om overtuigd te worden. Denny, die heeft het vooprlopig gehad met de marathon en gaat zich volledig toeleggen om de (kwart-)thriatlon.
Ikzelf en Valerie (hebben beiden al de halve marathon gelopen van Deinze-Bellem (net als Dirk en Hendrik)) hebben de marathonsmaak goed te pakken en hebben zich al ingeschreven voor Rotterdam 2009 - waar ze beiden hun derde marathon zullen lopen. Beiden beginnen we van begin december (als mijn kwetsuur het toelaat) aan de voorbereiding van dit evenement.
Sinds enkele tijd sukkel ik met pijn in de billen; Dit euvel doet zich al voor van mid september. Rond de marathon periode was dit wat geminderd (de laatste twee weken van de voorbereiding waren nit zo intensief); nadie heeft die kwetsuur zich op regelmatige tijdstippen opnieuw geuit. Andere periodes loop ik pijn vrij (halve marathon Deinze). Tijdens het lopen heb ik weinig of geen last, na het lopen des te meer; Enkele bezoeken aan de kiné hebben tot nu toe geen soelaas gebracht.Volgende week vrijdag staat een bezoek aan een specialsit van de aderen op het programma.
Zoals gezegd een 'rare' kwetsuur die ook qua intensiteit sterk afwisselend is.
Hopelijks brengt deze kwetsuur mijn eindejaarsprogramma niet in gevaar want daar zitten toch enkele mooien sen sfeervolle joggings tussen. Dus ik blijf wel lopen de eerste weken maar zij het een beperkt aantal kilometers en hopelijks kunnen we volgende week zaterdag starten in Lier voor de 10 mijl.
Zie hierbij het schema voor de rest van 2008 (wel als ik blessurevrij blijf)
29/11 Lier 16,1 km 07/12 Waregem 10 km 14/12 Brecht 10 km 19/12 Antwerpen Santa Run 5 km 20/12 Lier 16,1 km 21/12 Stekene 6 km 26/12 Tielt 10 km 28/12 Vorselaar of Zottegem 15 of 12 km
Als er liefhebbers zijn om ergens mee te lopen, geef maar een seintje.
Dit zou mijn aantal joggings/wedstrijden voor 2008 op een totaal brengen van 45.
Zoals jullie in het vorige artikel gezien heb doe ik een pak joggings en vind ik telkens wel 'een slachtoffer' om met mij mee te lopen; Wie die slachtoffers allemaal zijn zal wel in het verloop van de blog en de artikels duidelijk worden. Het meest tot de verbeeldingsprekend exploot was in oltober de marathon van Amsterdam waar me met 10 mensen van de jogginclub van Overmere aan deelnamen.
Ook miijn trainingen doe ik bijna allemaal in Overmere hetzij in groep of het zij met een paar mensen die mij vergezellen (alleen lopen doe ik met mijn hartproblemen liever niet). Ja zelfs van het verre West Vlaanderen komen ze om mee te lopen . Het aantal training kan op lopen tot 5 (in drukke voorberedingsperioden zelfs 6) per week. Het aantal trainingskilometers per maand kan flink varieren. Van 120 de maand na een marathon (april/oktober) tot net boven de 200 de maand voor een marathon. Ik probeer ook mijn week-kilometers tss de 30 en 40 te houden. Uitzonderlijk (opnieuw een maand voor de marathon) oplopend tot 50.
Hierbij enkele sfeerfoto's van de groep waarmee we lopen: 1-2 sfeerfoto's Amsterdam 3 Foto die ook in krant verscheen 4 sfeerfoto Evergem
Personalia : Danny Clincke, 3/11/1962, gehuwd met Lut Impens, 2 kinderen (Niels en Heike), woonachtig te Kalken. Ervaring : * Verscheidene halve marathons (Evergem, Kuurne, deinze-Aalter, ...). * 100 km van Lier. * 20 km van Brussel 2007 & 2008. * Marathon Rotterdam 2008. * Marathon Amsterdam 2008 * Organisator Start To run Mechelen. Persoonlijke besttijden : Voor mij zijn tijden van geen belnag daar ik telkens loop met een hartslag tss 127 en 130. 5 km 28'30 10 km 57'40" (Sint- Niklaas) 10 miles 1u33' (Dwars door Vlaanderen - Brugge) Halve marathon : 2u01' (Kuurne (Rapper dan een ezel)) Marathon : 5u07' (Rotterdam) Waarom gestart met lopen : Ik deed al een tijdje (ong. 10 jaar) niks van sport meer. Een drietal jaar geleden kreeg ik echter een hartaanval wat mijn hartpompfunctie reduceerde tot 30%. na een moeizame herstelperiode en ook een periode waarin ik mij niet zo goed in mijn vel voelde, ben ik gestart "met start to run", eigenlijk meer met "de moed der wanhoop". Eens die eerste 5 km gehaald had ik echter de smaak te pakken en heb ik verder opgebouwd (ook dank zij de hulp van velen die met mij mee gelopen hebben) eerst naar 10, daarna na 15 km, dan 20 km, enz ... Naast het feit dat ik de microbe van het lopen te pakken heb (op een jaar tijd 51 joggings) is er ook een spectaculaire verbetering van mijn hartpompfunctie die opnieuw naar 55% gestegen is. Momenteel weerg gedaald naar 35%