Rondvraag / Poll
Wat maken jullie het liefste klaar?
Koken doe je met plezier
24-09-2013
Broccoli stoemp in de oven
Broccoli stoemp in de oven
voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1 broccoli
- 1 kilo bloemige aardappelen (of zacht kokend)
- Beetje melk
- Klontje boter
- Paneermeel
- 1 eitje
- Peper / zout / nootmuskaat
Bereiding:
1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
2) Was en snijd ook de broccoli in roosjes en snijd in het midden een klein kruisje zodat de stam ook gaar wordt.
3) Kook de broccoli 10 min in kokend water.
5) Kook de aardappelen gaar in een beetje gezouten water.
6) Neem een vergiet en giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
7) Neem een maatbeker, giet er een beetje (niet te veel) melk in en mix er de broccoli in.
8) Stoemp de aardappelen + broccoli met een stoemper of met een passe vite.
9) kruid de aardapelen met peper en nootmuskaat, doe er een beetje boter bij en als het nog goed vast is doe je er een eitje bij.
10) Neem een ovenschotel en smeer heel de kom met boter in.
11) Doe de stoemp in de ovenschotel en maak deze glad. Strooi er paneermeel over en een beetje boter en laat dit bruin worden in een voorverwarmde oven van 180°c.
24-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Aardappelgerechten
17-09-2013
Brood met zuurdesem
Brood met zuurdesem
Hoe maak je zuurdesem?
* Zuurdesem maak je van het deeg van je vorig brood zelf.
Je houdt een beetje deeg over voor je hem in de oven doet en leg het in een klein kommetje.
Laat dit 5 dagen maximum 14 dagen rusten op een koele plaats (niet in de koelkast) met een doek er over.
Maak je het brood, dan haal je de korst er van af.
Benodigdheden: Voor een brood van 750 gr.
- 500 g Bloem voor grijs brood of boerenbrood,...
- 22 g bakboter (planta)
- Half blokje gist
- Zuurdesem
- 300 ml lauw water
- Snuifje zout
Bereiding:
1) Meet alles goed af en zet alles klaar.
2) Neem een grote kom of een keukenrobot.
3) Doe hierin de bloem en maak een kuiltje.
4) Doe langs de rand kleine klontjes boter bij en een snuifje zout. Zorg dat het zout niet het gist raakt want anders werkt de gist niet meer.
5) Neem een klein kommetje en doe hierin een beetje water en de gist. klop dit goed met een vork en giet dit in het kuiltje.
6) Neem dan de rest van het water en doe hierbij het zuurdesem en klop dit goed los met een vork.
7) Kneed het brood rustig en giet het watermengsel er bij.
8) Kneed dit 10 min. goed door tot het deeg niet meer aan de handen plakt.
9) Maak een bol van het deeg, doe er plastiek folie over en laat dit 30-40 min rijzen in een voorverwarmde oven van 40°c.
10) Haal het brood uit de oven duw het deeg 2x plat en leg deze in een beboterde broodvorm. Laat dit nog 3 kwartier rijzen met plastiek folie erover.
11) Haal het plastiek er af, verwarm de oven voor op 220°c.
12) Prik 3x gaatjes in het brood, smeer dit in met water vanboven en bak deze ongever 35 a 40 minuutjes in de oven.
(Dit mag met een vuurvaste kom water eronder, dan blijft het vochtig in de oven en smaakt het brood nog beter.)
Bijlagen:Brood met zuurdesem.JPG (3.5 MB)
17-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Brood
13-09-2013
Bloemkool met bechamelsaus
Bloemkool met bechamelsaus
Benodigdheden:
- 1 bloemkool
- 3 dl melk
- 25 g bloem
- 25 g boter
- Peper/zout/muskaatnoot
Bereiding:
1) Maak de bloemkool schoon, spoel en verdeel in roosjes
2) Snijd in de stammetjes een klein kruisje zodat dat ook makkelijk gaar word.
3) Kook de bloemkool gedurende 5' gaar.
4) Neem een andere kookpan en laat de vetstof smelten en voeg de bloem toe.
5) Roer dit goed.
6) Voeg geleidelijk aan de melk toe onder voortdurend roeren.
7) Laat dit doorkoken en breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot.
8) Giet de saus over de gekookte bloemkool en serveer.
13-09-2013, 15:05 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Groenten
Liefdes eitje
Liefdes eitje
Benodigdheden:
- 1 eitje
- 1 snee brood
- 1 pakje ontbijtspek
- peper/zout
- Boter/olie
- Hart vormpje (rubber en ijzer)
Bereiding:
1) Neem een hart vormpje (ijzer) en prik een hartje uit het brood.
2) Doe een beetje olie in de pan en bak het brood lichtjes krokant.
3) Haal het brood uit de pan en leg deze op een keukenpapier.
4) Bak in dezelfde pan het ontbijtspek krokant aan.
5) Neem nog een pan en smelt een klontje boter er in.
6) Leg het rubber hartje er in en giet hierin het eitje.
7) Kruid het ei met peper en zout en eens hij de vorm heeft kan je het hartje er uit halen.
8) Laat het ontbijtspek even uitlekken op keukenpapier.
Dresseer:
Broodje in het midden
Ontbijtspek boven op het broodje
Hartvormig ei hierboven.
13-09-2013, 14:37 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Brunch
05-08-2013
Plattekaastaart met bosvruchten
Plattekaastaart met bosvruchten
Benodigdheden:
- 1 kant-en-klaar gemaakte zanddeeg
- 300 gr magere platte kaas
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte citroenschil
- 75 gr maïzena
- 3 eieren
- Ongeveer 300 gr bosvruchten
Bereiding:
1) Vet een vorm in van 24 cm doorsnee en bebloem de vorm.
2) Leg de bodem er in en druk het goed aan.
3) Bak deze bodem 10 minuten in een oven van 200°c.
4) Doe in een grote kom de kaas, 100 suiker en vanillesuiker, citroenschil, maïzena en eierdooiers en meng dit onder elkaar.
5) Meng daarna de vruchten eronder.
6) Klop de eiwit stijf met een mespunt zout en klop er halverwege de restende 50 gr suiker door.
7) schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Schep hierna dit mengsel op de voorgebakken bodem en laat de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 180°c bakken.
05-08-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Taart
26-07-2013
4 seizoen's salade
4 seizoen's salade
Voor 2 personen
Benodigdheden:
- 1 zakje gemarineerde krielaardappeltjes
- Olijfolie
- 250 g gemengd gehakt
- 3 takjes tijm
- 1.5 takje rozemarijn
- Peper en zout
- 1 ei
- paneermeel
- 1 krop sla
- 100 g pijnboompitjes
- 1/3de komkommer
- 1 middelgrote appel
- 100 g feta kaas (in blokjes gesneden
- balsamico azijn
Bereiding:
1) Was, de sla en doe deze in een kommetje.
2) Reinig de komkommer en snijd deze in dunne schijfjes
3) Snijd de tijm en rozemarijn fijn en doe dit in een grote kom samen met het gehakt.
4) Kruid af met peper en zout en doe er het eitje en paneermeel bij.
5) Kneed het gehakt en rol deze in kleine balletjes.
6) Giet een flinke geut olie en de wok en een beetje olie in een anti kleef pan.
7) Doe in de wok de krielaardappeltjes en bak deze tot ze een korst hebben.
8) Doe de gehaktballetjes in de anti kleef pan en bak ze tot ze een korstje krijgen.
9) Rooster de pijnboompitten mee bij de kriel aardappeltjes en roer regelmatig om.
10) Was, schil en snijd de appel in halve maantjes en doe deze ook bij de sla.
11) Snijd de feta kaas in blokjes.
Serveer:
Maak een bedje met de sla, komkommer en de appel.
Doe hierboven de feta kaas blokjes.
Neem dan wat kriel aardappeltjes en daarna beetje gehakt balletjes.
Giet hierover 2 eetlepels balsamico azijn.
Serveer dit warm.
Bijlagen:4 seizoens salade.jpg (1.5 MB)
26-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Salades
25-07-2013
Chili con carne
Chili con carne
Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 300 g gehakt
- 200 g rode bonen
- 200 g gepelde tomaten
- 75 g maïs in eigen nat
- 75 g tomatenpuree
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1.5 eetlepel olijfolie
- cayennepeper naar smaak
- 1.5 koffielepel komijn
- zout
Bereiding:
1) Snipper de ui fijn.
2) Laat de rode bonen en maïs uitlekken.
3) Laat de olijfolie in een ruime pan heet worden.
4) Bak het gehakt aan en schep regelmatig om, druk met een vork uiteen zodat het gehakt korrelig wordt.
5) Voeg de gesnipperde ui, knoflook, de rode bonen, de maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe.
6) Schep dit goed onder elkaar en kruid af met cayennepeper en komijn.
7) Proef of je voldoende heb gekruid.
8) Roer goed om en laat 45 min zachtjes pruttelen.
9) Als de chili con carne wat te droog wordt dan kan je wat vleesbouillon toevoegen.
25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie :Stoofpotjes
Varkensstoofvlees
Varkensstoofvlees
Benodigdheden:
- 1 kg varkensstoofvlees
- 75 g boter
- 2 uien
- peper en zout
- Tijm en laurier
- 1 glas lauw water
- Maïzena express bruin
- peterselie
Bereiding:
1) Laat de boter bruinen tot het schuim bijna weg is.
2) Kruid het vlees, doe er tijm en laurier bij en korst het aan alle kanten aan.
3) Snipper de ui fijn en bak die bij het vlees aan.
4) Doe het lauw water er bij en laat dit gaarstoven ongeveer 2 uur.
5) Roer af en toe het vlees om en leg eventueel aan met een beetje water.
6) Wanneer het vlees gaar is haal je de stukjes uit de saus en dus ook de laurier.
7) Leg de saus eventueel aan met lauw water, laat dit koken, kruid dit bij met peper en zout en bind de saus met maïzena bruin.
8) Giet de saus over het vlees en versier met de fijngehakte peterselie.
25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Stoofpotjes
Kip met curry
Kip met curry
Voor 4 peresonen
Benodigdheden:
- 1 middel grote ui
- 2 enkele of 1 kippenfilet
- 20 gr vetstof of geutje olie
- kerriepoeder
- Peper en zout
- 1 blikje ananas stukjes in eigen sap
- 1 groentebouillonblokje
- ongeveer 200 ml kokosmelk
- maïzena
- rijst naar keuze
Bereiding:
1) Snipper de ui fijn en snijd de kip en blokjes of reepjes.
2) Verhit de vetstof in de wok en bak hierin de kip. Vervolgens doe je de ui erbij en kruid je af met kerriepoeder, peper, zout en het bouillonblokje.
3) Meng de ananas met het sap onder het vlees.
4) Doe hierbij de kokosmelk en breng aan de kook.
5) Bind de saus met Maïzena. Kruid eventueel bij en dien op met rijst.
25-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Rijstgerechten
24-07-2013
Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
Gepocheerde kabeljauw met mornaysaus
Voor 5 personen
Benodigdheden:
- 1kg kabeljauw
- 100 g garnalen
- 50 g vetstof
- 50 g bloem
- geut melk of room
- 50 g gemalen kaas
- 1 eidooier
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 6dl visbouillon
Voor de bouillon
- 1ui
- kruidnagel, peperbolletjes, laurier, tijm
- geutje witte wijn of wijnazijn
Bereiding:
1) Maak de bouillon klaar met de opgegeven ingrediënten. (dit gaat ook met water en 1 visbouillonblokje.
2) Pocheer de vis hierin. Neem niet meer bouillon dan nodig om de vis te pocheren.
3) Neem de vis uit de bouillon en houd dit warm.
4) Maak een saus met de visbouillon. smelt de vetstof in de pan en roer er de bloem onder.
5) Giet hierbij al roerend de visbouillon tot je saus gebonden is.
6) Doe hier de tomatenpuree bij.
7) Klop de eidooier goed los in een geut melk of room en roer dit door de saus.
8) Doe hierbij de garnalen, giet de saus over de vis en bestrooi dit met de gemalen kaas.
9) Plaats in een voorverwarmde oven van 200°c tpt het geheel goed warm is.
10) Grill dit eventueel in de oven zodat je een mooi bruin korstje krijgt.
Tip:
Dit is lekker ook lekker met aardappelpuree!
24-07-2013, 13:37 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
Categorie :Visgerechten
Elisabethsalade
Elisabethsalade
Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1 dikke plak in blokjes gesneden hesp van ongeveer 300 gr
- 75 gr in blokjes gesneden kaas
- 2 middelgrote ongeschilde appelen
- citroensap
- 75 gr walnoten
- 75 gr witte kool, andijvie, chinese kool, ...
- 1 ui
- 2 kleine eetlepels mosterd
- 8 eetlepels olie
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 lp azijn
- peper en zout
- 200 gr droogkokende of langkorrel rijst.
Bereiding:
1) Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water.
2) Laat op een zacht vuurtje gedurende 20 min droog koken.
3) Giet de rijst op een schotel en laat dit afkoelen.
4) Hak de noten, snijd de appelen in stukjes en besprenkel met wat citroensap, snijd de witte kool en de ui fijn.
5) Meng in een slakom de appelen, de noten, de laas, de hesp, de witte kool, de ui en de koude rijst door elkaar.
6) Meng de azijn met peper, zout en mosterd, als het zout is opgelost meng je er de olie bij.
7) Werk de vinaigrette onder de sla en laat afgedekt nog een uurtje in de koelkast staan.
8) Dien dit op in individuele schaaltjes.
24-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Salades
Groene mango salade
Groene mango salade
Benodigdheden:
- 4 groene mango's
- 4 lp limoensap
- 1 lp olie
- 3 lookteentjes
- 250 gr kipfilet
- 2 uien
- 1 lp suiker
- 3lp vissaus
- 4 lp pindanootjes
- 1/4 koffielepel peper of cayennepeper
- 1/2 krulandijvie
Bereiding:
1) Reinig de mango's en rasp ze grof en besprenkel ze dan met limoensap.
2) Snijd de kipfilet in kleine reepjes en bak ze met wat olie in de wokpan.
3) Snijd de uien en de look fijn en voeg deze hierna er bij. Laat deze mee stoven.
4) Vervolgens de vissaus, suiker, peper en de pinda's toevoegen en samen laten stoven.
5) Laat dit mengsel afkoelen.
6) Meng alles goed onder elkaar en schik dit op een met andijvie versierde schotel.
24-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Salades
23-07-2013
Blinde vinken
Blinde vinken
Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 500 g kalfslapjes of lapjes rundvlees
- 50 gr vetstof
- 1 fijngesnipperde ui
- laurier
- tijm
- Peper, zout
Bereiding:
1) Maak het gehakt op en rol het in ieder sneetje vlees.
2) Bind ze toe met een keukentouw en laat ze in vetstof een korst vormen.
3) Voeg er de gesnipperde ui, laurier, tijm, peper en zout en een klein beetje water bij toe.
4) Sluit de pan goed en laat ze anderhalf tot 2 uur stoven.
5) Maak er een lekker sausje bij en serveer.
23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vleesgerechten
Goulash
Goulash
Benodigdheden:
- 750 g runder of varkensstoofvlees
- 50 g boter
- peper en zout
- 3 uien
- 1 rode en 1 groene paprika
- 5 tomaten
- 1 teentje look
- Paprikapoeder en Cayennepeper
- 1 laurierblad, beetje tijm
- 2,5 dl water of bouillon
- 1 eetl tomatenpuree
- Witte maïzena
- Geutje room
Bereiding:
1) Snijd het vlees in blokjes.
2) Laat de boter smelten in een grote kookpan en bak de stoofvlees aan alle kanten bruin aan.
3) Reinig en was de groentjes en snijd ze grof.
(Paprika in repen, ajuinen in halve ringen, look fijn, tomaten pellen en in blokjes.) je kunt ook alles in blokjes snijden als dat makkelijker is.
4) Voeg de paprika, ajuinen, gepelde tomaten en look toe aan het vlees.
5) Kruid af met paprikapoeder, cayennepeper en voeg tijm en laurier toe.
6) Leg aan met water of bouillon.
7) Voeg de tomatenpuree toe, laat ongeveer anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje (of langer)
8) Werk af met een geutje room, breng op smaak en bind de saus indien nodig met witte maïzena.
23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Stoofpotjes
18-06-2013
Pannenkoeken of flensjes deeg
Pannenkoeken of
flensjes deeg
Voor 10 stuks
Benodigdheden:
Pannenkoeken: 250 gr
zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 3 eieren, 2 lp olie, vetstof, snuifje zout
of/en suiker, zakje vanillesuiker
Flensjes: 200 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 4
eieren, 2 lp olie, zout of/en 1 lp suiker, vetstof
Bereiding:
1) Bloem zeven in een kom en er een kuiltje in maken.
2) Eieren in een beetje melk loskloppen.
3) Bloem met de eieren mengen en beetje per beetje de
melk toevoegen tot een glad beslag.
4) Even laten rusten.
5) Vetstof laten smelten. (niet verkleuren)
6) Van het vuur nemen en een pollepel deeg in de pan
gieten en dit verdelen over de bodem.
> Flensje = dun en klein dus weinig beslag
gebruiken.
> Pannenkoeken = groot en dikker, dus wat meer
beslag gebruiken.
7) Pan op het vuur plaatsen en het beslag laten drogen
en kleuren, daarna keren en de andere zijde laten kleuren.
18-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gebakjes
17-06-2013
Aardappelfrietjes met kaasmarinade
Aardappelfrietjes met
kaasmarinade
Benodigdheden:
- Vastkokende aardappelen
- Peper en zout
- Gemalen kaas
- Olijfolie
- lasagnebakjes
Bereiding:
1) Was en schild de aardappelen en snijd ze in dunne
frietjes.
2) Kook deze eerst eventjes in gezouten water en haal
ze na 5 minuutjes er uit.
3) Doe olijfolie in het lasagnebakje en meng hierbij
de frietjes.
4) Doe er een hoeveelheid gemalen kaas naar smaak bij
en kruid af met peper en zout.
5) Giet er nog een beetje olijfolie bij en meng alles
goed onder elkaar.
6) Leg deze ongeveer een 20 minuten dichtgemaakt op de BBQ tot ze
goudbruin wordt of een korstje krijgt.
17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :BBQ gerechten
Chocolade spritsen
Chocolade spritsen
Voor ongeveer 12 a 16 stuks
Benodigdheden:
- 90 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 100 gr pure chocolade
Bereiding:
1) Verwarm de oven voor op 160°c.
2) Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de kom
en mix samen tot een luchtig mengsel.
3) Spatel de bloem erbij tot een geheel.
4) Neem een bakplaat vet het een beetje in en leg er
bakpapier op zodat het goed aan alle kanten blijft.
5) Doe het deeg in een spuitzak en spuit reepjes. Je
kan dit ook met 2 lepeltjes doen als het niet lukt met een spuitzak.
6) Bak het deeg ongeveer 10 a 15 minuten tot het goud bruin is.
7) Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
8) Neem ondertussen een vuurvaste kom en leg er
ongeveer 100 gr pure chocolade in.
9) Smelt dit au bain Marie: Kokpan met water en hierop
zet je een vuurvaste kom om de chocolade te smelten.
10) Als de koekjes afgekoeld zijn dan dompel de beide
kanten in de chocolade en laat je ze opstijven in de koelkast.
17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Koekjes
15-06-2013
Mexicaanse balletjes in paprikasaus en rijst
Mexicaanse balletjes in paprikasaus en rijst Voor 4 personen Benodigdheden: - 500 gr gemengd gehakt - 1/2 rode paprika - 1/2 groene paprika - 1 sjalotje - 3 a 4 blikjes tomatensaus - 4 zakjes rijst - 10 a 15 koriander bolletjes of 2 tl koriander kruiden - 2 tl pili pili - 1 ei - Peper, zout en nootmuskaatBereiding: 1) Was schil en snijd het sjalotje in kleine stukjes. Was de paprika en haal de zaadjes binnenin er uit. Snijd deze ook in kleine blokjes. 2) Doe een beetje boter in een kookpan, stoof het sjalotje glazig aan en stoof daarna de paprika mee. 3) Doe de tomatensaus in de kookpan en kruid af met peper, zout, koriander bolletjes of 2tl korianderkruiden, 2 tl pili pili. 4) Als dit kookt zet je ondertussen gezouten water op voor de rijst te koken en meng je het gehakt met het ei, peper, zout en nootmuskaat. Maak er balletjes van zo groot als een pingpongbal. 5) Leg deze balletjes voorzichtig één voor één in de saus en roer ondertussen even. Niet te veel roeren anders gaan ze plat. 6) Laat de balletjes ongeveer 20 min mee pruttelen en ondertussen leg je de rijst zakjes ook in het water. 7) Als dit klaar is, doe je de rijst in een kom, maak je er een gat in het midden en leg je de gehaktballetjes midden in.
15-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Rijstgerechten
Over mijzelf
Ik ben Sarah
Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is / .
Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek