Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroketten
    kroketten
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 2 kilo bloemige aardappelen
    - 2 eigeel (hou het wit over in een apart kommetje/bordje)
    - Peper, zout, nootmuskaat
    - Bloem (geen zelfrijzende)
    - Paneermeel
    - eiwit wat je heb overgehouden

    Bereiding:

    1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Doe deze in kokend water met wat zout.
    3) Laat dit goed koken tot je er met uw vork door kunt prikken.
    4) Giet de aardappelen af en draai deze als puree in een passe vite.
    5) Kruid dit af met peper, zout en nootmuskaat (niet te veel peper de korst kan hierdoor sneller barsten).
    6) Doe het eigeel er bij en meng met een houten lepel alles goed onder elkaar.
    7) Neem uw krokettenmachine, doe hier de puree in en duw en snijd ze in de gewenste grote.
    Heb je geen krokettenmachine kan dit ook met de hand of een spuitzak.
    8) Laat dit een uurtje afkoelen. Doe ondertussen wat bloem in een bord, paneermeel en klop het eiwit een beetje los.
    9) Als deze afgekoeld zijn, rol je eerst de kroketten door de bloem, dan het eigeel en dan paneermeel.
    10) Zet de frietketel aan op 170 graden en bak ze goudgeel.

    Bijlagen:
    2014-04-14 13.15.29.jpg (1.2 MB)   

    15-04-2014, 20:05 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs