Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse suikerwafels
    Luikse suikerwafels

    Benodigdheden:

    - 500 gr parelsuiker
    - 3 eieren en 2 eidooiers
    - 700 gr bloem
    - 400 gr bakboter
    - 70 gr verse gist
    - 1/2 pakje vanillesuiker
    - 270 ml lauwe melk
    - Snuifje zout

    Bereiding:

    1) De gist in de melk oplossen.
    2) Zout en de bloem mengen.
    3) Eieren en eidooiers, melk met gist, vanillesuiker en bloem bij elkaar mengen tot het deeg niet meer aan de handen kleeft.
    4) Laat het deeg 30 min op kamertemperatuur rijzen.
    5) Snijd de boter in kleine stukjes en samen met de parelsuiker mengen onder het deeg zodat alles goed vermengd is en dan bakken in een wafelijzer.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello alla crema
    Limoncello alla crema

    Ingrediënten voor 3 liter:

    - 8 a 10 citroenen
    - 1 liter pure alcohol (kan je kopen in de colruyt)
    - 1,6 kg fijne suiker (naar smaak, kan ook meer of minder)
    - 2 1/2 liter volle melk op kamertemperatuur
    - 4 zakjes vanillesuiker

    Bereiding in 2 stappen:

    1) Schil de citroenen zo dun mogelijk zodat er weinig van het wit meekomt.
    Doe de alcohol in een bokaal, voeg de citroenschillen hieraan toe en sluit de bokaal goed af.
    Laat deze bokaal gedurende 7 a 10 dagen in het donker staan. (Liefst 10 dagen)

    2) Na deze rustperiode:
    Zeef de schillen uit de alcohol. Meng de alcohol met de suiker, de melk en vanillesuiker in een grote pot met een handklopper (tot de suiker is opgelost).
    Flessen vullen en in de diepvries bewaren.

    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Drankjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade biscuit
    Chocolade Biscuit

    Ingrediënten voor de biscuit:

    - 200 g mix cake (vind je in de AVEVE)
    - 3 eieren
    - 20 ml water = ongeveer 2 eetlepels

    Ingrediënten voor de chocolade creme au beurre:

    - 150 g pure chocolade
    - 250 gr boter
    - Bloemsuiker naar smaak

    Bereiding:

    Voor de cake:

    1) Verwarm de oven voor op 150°c.
    2) Voeg alle ingrediënten samen.
    3) Klop het geheel 10 min. op met een handmixer.
    4) Vet een biscuit vorm in, vul de vorm met het beslag en bak de cake 10 min op een voorverwarmde oven van 150°c.
    5) Verhoog dan de temperatuur op 175°c en laat nog 20 a 25 minuten bakken.

    Voor de chocolade creme au beurre:

    1) Mix de boter + bloemsuiker luchtig op.
    2) Smelt ondertussen de chocolade au being marie.
    ( Au being marie = water in een kookpot doen en neem dan een kleinere kookpot en zet deze in het water. 
    Doe hierin de chocolade.)
    3) Laat de gesmolten chocolade even afkoelen.
    4) Mix deze bij de boter.
    5) Laat een aantal min opstijven in de frigo.
    6) Snijd de cake in 2 en smeer hiertussen wat creme au beurre.
    7) Leg de helft er weer op en smeer de rest ook in.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs