Deeg: - 4 eieren - 250 gr suiker - 2 zakjes vanillesuiker - Mespuntje zout - 200 gr lauwe gesmolten boter - 300 gr zelfrijzende bloes (of bloem met bakpoeder)
Toplaag: - 75 gr amandelschilfers - 50 gr boter - 75 gr suiker - 1 lp bloem - 2 lp room
Bereiding:
1) Een ronde springvorm inboteren. 2) De eieren, suiker, vanillesuiker, zout samen opkloppen tot een witte romige massa. 3) De gesmolten boter er onder mengen en daarna bloem onder spatelen. 4) Het deeg in de vorm gieten en bakken in een voorverwarmde oven van 160°c gedurende 20 minuten in het midden van de oven. 5) Ondertussen alle benodigdheden van de toplaag zachtjes laten smelten op het vuur en daarna een beetje laten afkoelen. 6) Als de koek 20 minuten gebakken heeft, smeer je de toplaag er voorzichtig op en zet je deze nog eens 20 min in de oven. (dit hangt af van dikte van de koek) Controleer of de koek gebakken is en laat deze afkoelen.
- Een blikje asperges - 2 kippenbouillon blokjes of groenten bouillon - Aspergesoep zakjes (poeder) - Water - Peper en zout - Bieslook - 1 ui - 1 a 2 prei - 1 selder
Bereiding:
1) Schil en was de ui, de prei en de selder. 2) Zet wat water op in een kookpan om een soort van groentebouillon te maken. 3) Snijd de ui door 2 of in 4, de prei in 2 en de selder ook in 2. 4) Leg de prei, ui en de selder in het water en laat koken tot een bouillon. (ongeveer 1 uur) 5) Doe de kippenbouillon blokjes er bij. 6) Snijd de asperges klein maar hou het vocht waar de asperges ingezeten heeft bij. 7) Klop de aspergepoeder met wat water en doe dit bij het bouillonsoepje. 8) Doe de in stukjes gesneden asperges ook in de soep en ook het vocht van de asperges. 9) Kruid af met peper en zout, als dit goed gekookt heeft dan serveer je dit in een diep bord met wat fijngesneden bieslook.
1) Bak de ciabatta broodjes in de oven zoals op de verpakking staat. 2) Was de groentjes. 3) Doe ongeveer 1dl slasaus in een kom en meng er een eetlepel mosterd bij. (Naar smaak) 4) Doe de gewassen sla er bij. 5) Snijd de tomaat in blokjes en de kaasblokjes in driehoekjes, doe dit ook in de kom samen met de zilveruitjes. 6) Als de broodjes afgekoel zijn smeer je er lichtjes boter op en leg je de ham ertussen.
Ik ben Sarah
Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.