Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    19-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg hapjes met gehakt
    Bladerdeeg hapjes met gehakt
    Van 4 tot 6 personen

    Benodigdheden:

    - 12 plakjes bladerdeeg
    - 500 g gemengd gehakt
    - 1 sjalot
    - Boter
    - Sesamzaadjes
    - Peper en zout

    Bereiding:

    1) Verwarm de oven voor op 180°c.
    2) Schil, was en snijd het sjalotje in fijne stukjes en fruit ze aan in boter.
    3) Doe het gehakt er bij, kruid af met peper, zout en wat komijnzaadjes en bak het rul.
    4) Leg 6 plakjes bladerdeeg naast elkaar en leg er dan nog een rij van 6 plakjes erboven zodat je een rechthoekige lap krijgt.
    5) Druk de naden goed aan of rol met een bloem bestoven deegrol er zachtjes over.
    6) Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en rol op tot een lange rol.
    7) Snijd deze in stukken van 2 a 3 cm.
    8) Beboter een ovenschotel of een muffin plaat (ook handig) en schik de rolletjes in de plaat.
    9) Klop een eidooier los en bestrijk het deeg met het eidooier.
    10) Bak deze 40 tot 45 minuutjes in een voorverwarmde oven tot het deeg mooi begint te kleuren.

    19-11-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brunch
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croque Italia
    Croque Italia

    Benodigdheden:

    - Brood
    - Mozzarella kaas
    - Hesp
    - Zongedroogde tomaten
    - Oregano & basilicum
    - Rucola sla
    - Tomatenblokjes
    - hardgekookt ei

    Bereiding:

    1) Neem de hoeveelheid sneden brood wat je wilt.
    2) Leg op 1 snee Mozzarella kaas, dan hesp, zongedroogde tomaten.
    3) kruid af met oregano en Basilicumblaadjes.
    4) Leg het ander snee brood er boven op en Grill deze in de grill of croque monsieurmachine goudbruin.
    5) Leg wat rucola sla op het bord, daarbij beetje tomatenblokjes en een hardgekookt ei (in 2 gesneden).


    12-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brunch
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdes eitje
    Liefdes eitje

    Benodigdheden:

    - 1 eitje
    - 1 snee brood
    - 1 pakje ontbijtspek
    - peper/zout
    - Boter/olie
    - Hart vormpje (rubber en ijzer)

    Bereiding:

    1) Neem een hart vormpje (ijzer) en prik een hartje uit het brood.
    2) Doe een beetje olie in de pan en bak het brood lichtjes krokant.
    3) Haal het brood uit de pan en leg deze op een keukenpapier.
    4) Bak in dezelfde pan het ontbijtspek krokant aan.
    5) Neem nog een pan en smelt een klontje boter er in.
    6) Leg het rubber hartje er in en giet hierin het eitje.
    7) Kruid het ei met peper en zout en eens hij de vorm heeft kan je het hartje er uit halen.
    8) Laat het ontbijtspek even uitlekken op keukenpapier.

    Dresseer: 
    Broodje in het midden
    Ontbijtspek boven op het broodje
    Hartvormig ei hierboven.

    13-09-2013, 14:37 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brunch
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs