- 75 g zachte boter - 75 g bruine suiker - 1 zakje vanillesuiker - 100 g tarwebloem - 300 g appels - 2 el citroensap - 1/2 tl kaneel - 1 el suiker
Voor het deeg:
- 100 g zachte boter - 100 g suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 tl geraspte citroenschil (of citroensap) - 200 g tarwebloem - 2 eieren - 6 el melk - 2 tl bakpoeder - Boter voor de vorm
Bereiding:
1) voor de kruimel laag: boter, suiker en vanillesuiker mengen. 2) De gezeefde bloem erdoor mengen met de mixer. 3) Het deeg met de handen in een kom brokkelen en afgedekt met een doek in de koelkast zetten. 4) De appels schillen en in dunne schijfjes snijden. 5) Dit met citroensap besprenkelen. 6) Verwarm de oven voor op 180°c. 7) De boter met de suiker en vanillesuiker kloppen. 8) Klop de eieren er bij en doe er de citroenschil, gezeefde bloem en bakpoeder er bij. 9) Roer er de melk erbij. 10) Vet een springvorm in en bebloem deze. 11) Doe het deeg er voorzichtig in en verdeel over de springvorm. 12) Leg er cirkelvormig de appels op en bestrooi met de kruimels. 13) Plaats dit 50 min in een voorverwarmde oven (hete lucht 160°c.). 14) laat dit afkoelen en serveer.
- 200 g verse kaas - 200 g mascarpone - 50 g bloemsuiker - 2 eidooiers - 2 eiwitten - Zandkoekjes - fruit: Rijpe mango past er bij, peer,... - Witte chocolade
Bereiding:
1) Meng 200 g verse kaas met 200 g mascarpone en de 2 eidooiers. 2) Klop de 2 eiwitten tot sneeuw, goed stijf en schep door het mengsel. 3) Verkruimel de zandkoekjes onder in het glas. 4) Vul tot bijna bovenaan het kaasmengsel. 5) Versier met stukjes fruit. 6) Rasp er witte chocolade over en serveer.
- 1 liter pure alcohol (kan je kopen in de colruyt)
- 1,6 kg fijne suiker (naar smaak, kan ook meer of minder)
- 2 1/2 liter volle melk op kamertemperatuur
- 4 zakjes vanillesuiker
Bereiding in 2 stappen:
1) Schil de citroenen zo dun mogelijk zodat er weinig van het wit meekomt.
Doe de alcohol in een bokaal, voeg de citroenschillen hieraan toe en sluit de bokaal goed af.
Laat deze bokaal gedurende 7 a 10 dagen in het donker staan. (Liefst 10 dagen)
2) Na deze rustperiode:
Zeef de schillen uit de alcohol. Meng de alcohol met de suiker, de melk en vanillesuiker in een grote pot met een handklopper (tot de suiker is opgelost).
- 2 dl zelfgemaakte mayonaise op basis van olijfolie en arachideolie
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel fijngehakte ui
- 1 eetlepel fijngehakte ansjovis
- 1 koffielepel worchestersaus
- Enkele druppels tabasco
- Beetje parmezaan
- Sap van 1/2e citroen
- Gebakken spekblokjes
- Geroosterde lookbroodcroutons (mogen ook andere zijn)
- 1 tomaat
Bereiding
1) Was, droog en snijd de salades en het witloof in stukjes.
2) Prak de zachtgekookte eieren met een vork en doe er de mayonaise, kappertjes, uisnippers, ansjovis, worchestersaus, tabasco, gemalen kaas, sap en rasp van citroen, peper en zout.
3) Roer zeer voorzichtig de saus onder de salade en schik ze in aperitief kommetjes of salade kommetjes.
4) Bak de spekblokjes gaar.
5) Was en snijd de tomaat in blokjes.
6) Versier deze salade met de spekblokjes, de tomatenblokjes, de croutons en nog wat parmezaan.
1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
2) Was en snijd ook de broccoli in roosjes en snijd in het midden een klein kruisje zodat de stam ook gaar wordt.
3) Kook de broccoli 10 min in kokend water.
5) Kook de aardappelen gaar in een beetje gezouten water.
6) Neem een vergiet en giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
7) Neem een maatbeker, giet er een beetje (niet te veel) melk in en mix er de broccoli in.
8) Stoemp de aardappelen + broccoli met een stoemper of met een passe vite.
9) kruid de aardapelen met peper en nootmuskaat, doe er een beetje boter bij en als het nog goed vast is doe je er een eitje bij.
10) Neem een ovenschotel en smeer heel de kom met boter in.
11) Doe de stoemp in de ovenschotel en maak deze glad. Strooi er paneermeel over en een beetje boter en laat dit bruin worden in een voorverwarmde oven van 180°c.
1) Vet een vorm in van 24 cm doorsnee en bebloem de vorm.
2) Leg de bodem er in en druk het goed aan.
3) Bak deze bodem 10 minuten in een oven van 200°c.
4) Doe in een grote kom de kaas, 100 suiker en vanillesuiker, citroenschil, maïzena en eierdooiers en meng dit onder elkaar.
5) Meng daarna de vruchten eronder.
6) Klop de eiwit stijf met een mespunt zout en klop er halverwege de restende 50 gr suiker door.
7) schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Schep hierna dit mengsel op de voorgebakken bodem en laat de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 180°c bakken.
Ik ben Sarah
Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.