Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel - kruimeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Appel - kruimeltaart

    Benodigdheden

    Voor de vulling:

    - 75 g zachte boter
    - 75 g bruine suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 100 g tarwebloem
    - 300 g appels
    - 2 el citroensap
    - 1/2 tl kaneel
    - 1 el suiker

    Voor het deeg:

    - 100 g zachte boter
    - 100 g suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 tl geraspte citroenschil (of citroensap)
    - 200 g tarwebloem
    - 2 eieren
    - 6 el melk
    - 2 tl bakpoeder
    - Boter voor de vorm

    Bereiding:

    1) voor de kruimel laag: boter, suiker en vanillesuiker mengen.
    2) De gezeefde bloem erdoor mengen met de mixer.
    3) Het deeg met de handen in een kom brokkelen en afgedekt met een doek in de koelkast zetten.
    4) De appels schillen en in dunne schijfjes snijden.
    5) Dit met citroensap besprenkelen.
    6) Verwarm de oven voor op 180°c.
    7) De boter met de suiker en vanillesuiker kloppen.
    8) Klop de eieren er bij en doe er de citroenschil, gezeefde bloem en bakpoeder er bij.
    9) Roer er de melk erbij.
    10) Vet een springvorm in en bebloem deze.
    11) Doe het deeg er voorzichtig in en verdeel over de springvorm.
    12) Leg er cirkelvormig de appels op en bestrooi met de kruimels.
    13) Plaats dit 50 min in een voorverwarmde oven (hete lucht 160°c.).
    14) laat dit afkoelen en serveer. 

    30-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango met mascarpone en witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mango met mascarpone en witte chocolade

    Benodigdheden:

    - 200 g verse kaas
    - 200 g mascarpone
    - 50 g bloemsuiker
    - 2 eidooiers
    - 2 eiwitten
    - Zandkoekjes
    - fruit: Rijpe mango past er bij, peer,...
    - Witte chocolade

    Bereiding:

    1) Meng 200 g verse kaas met 200 g mascarpone en de 2 eidooiers.
    2) Klop de 2 eiwitten tot sneeuw, goed stijf en schep door het mengsel.
    3) Verkruimel de zandkoekjes onder in het glas.
    4) Vul tot bijna bovenaan het kaasmengsel.
    5) Versier met stukjes fruit.
    6) Rasp er witte chocolade over en serveer.

    30-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse suikerwafels
    Luikse suikerwafels

    Benodigdheden:

    - 500 gr parelsuiker
    - 3 eieren en 2 eidooiers
    - 700 gr bloem
    - 400 gr bakboter
    - 70 gr verse gist
    - 1/2 pakje vanillesuiker
    - 270 ml lauwe melk
    - Snuifje zout

    Bereiding:

    1) De gist in de melk oplossen.
    2) Zout en de bloem mengen.
    3) Eieren en eidooiers, melk met gist, vanillesuiker en bloem bij elkaar mengen tot het deeg niet meer aan de handen kleeft.
    4) Laat het deeg 30 min op kamertemperatuur rijzen.
    5) Snijd de boter in kleine stukjes en samen met de parelsuiker mengen onder het deeg zodat alles goed vermengd is en dan bakken in een wafelijzer.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello alla crema
    Limoncello alla crema

    Ingrediënten voor 3 liter:

    - 8 a 10 citroenen
    - 1 liter pure alcohol (kan je kopen in de colruyt)
    - 1,6 kg fijne suiker (naar smaak, kan ook meer of minder)
    - 2 1/2 liter volle melk op kamertemperatuur
    - 4 zakjes vanillesuiker

    Bereiding in 2 stappen:

    1) Schil de citroenen zo dun mogelijk zodat er weinig van het wit meekomt.
    Doe de alcohol in een bokaal, voeg de citroenschillen hieraan toe en sluit de bokaal goed af.
    Laat deze bokaal gedurende 7 a 10 dagen in het donker staan. (Liefst 10 dagen)

    2) Na deze rustperiode:
    Zeef de schillen uit de alcohol. Meng de alcohol met de suiker, de melk en vanillesuiker in een grote pot met een handklopper (tot de suiker is opgelost).
    Flessen vullen en in de diepvries bewaren.

    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Drankjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade biscuit
    Chocolade Biscuit

    Ingrediënten voor de biscuit:

    - 200 g mix cake (vind je in de AVEVE)
    - 3 eieren
    - 20 ml water = ongeveer 2 eetlepels

    Ingrediënten voor de chocolade creme au beurre:

    - 150 g pure chocolade
    - 250 gr boter
    - Bloemsuiker naar smaak

    Bereiding:

    Voor de cake:

    1) Verwarm de oven voor op 150°c.
    2) Voeg alle ingrediënten samen.
    3) Klop het geheel 10 min. op met een handmixer.
    4) Vet een biscuit vorm in, vul de vorm met het beslag en bak de cake 10 min op een voorverwarmde oven van 150°c.
    5) Verhoog dan de temperatuur op 175°c en laat nog 20 a 25 minuten bakken.

    Voor de chocolade creme au beurre:

    1) Mix de boter + bloemsuiker luchtig op.
    2) Smelt ondertussen de chocolade au being marie.
    ( Au being marie = water in een kookpot doen en neem dan een kleinere kookpot en zet deze in het water. 
    Doe hierin de chocolade.)
    3) Laat de gesmolten chocolade even afkoelen.
    4) Mix deze bij de boter.
    5) Laat een aantal min opstijven in de frigo.
    6) Snijd de cake in 2 en smeer hiertussen wat creme au beurre.
    7) Leg de helft er weer op en smeer de rest ook in.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart
    19-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg hapjes met gehakt
    Bladerdeeg hapjes met gehakt
    Van 4 tot 6 personen

    Benodigdheden:

    - 12 plakjes bladerdeeg
    - 500 g gemengd gehakt
    - 1 sjalot
    - Boter
    - Sesamzaadjes
    - Peper en zout

    Bereiding:

    1) Verwarm de oven voor op 180°c.
    2) Schil, was en snijd het sjalotje in fijne stukjes en fruit ze aan in boter.
    3) Doe het gehakt er bij, kruid af met peper, zout en wat komijnzaadjes en bak het rul.
    4) Leg 6 plakjes bladerdeeg naast elkaar en leg er dan nog een rij van 6 plakjes erboven zodat je een rechthoekige lap krijgt.
    5) Druk de naden goed aan of rol met een bloem bestoven deegrol er zachtjes over.
    6) Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en rol op tot een lange rol.
    7) Snijd deze in stukken van 2 a 3 cm.
    8) Beboter een ovenschotel of een muffin plaat (ook handig) en schik de rolletjes in de plaat.
    9) Klop een eidooier los en bestrijk het deeg met het eidooier.
    10) Bak deze 40 tot 45 minuutjes in een voorverwarmde oven tot het deeg mooi begint te kleuren.

    19-11-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brunch
    13-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vide met frietjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vide met frietjes
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - Vide's
    - 6 kippenborsten
    - 4 chipolata's (voor de balletjes, mag ook met gehakt)
    - Peper, zout, eetlepel mosterd
    - 1 tas melk met opgeloste maïzena
    - 1 zak frietaardappelen

    Bereiding:

    Voor de saus:

    1) Neem een stoommachine, doe onder in water en dan de kip in de bakjes. Zet deze stoommachine op 50 min. en laat deze gaar stomen.
    2) Heb je geen stoommachine, neem dan een kookpot en doe hierin water. Leg de kip daarin en laat deze gaarkoken.
    3) Snijd ondertussen de chipolata half door en haal het velletje er af. Maak van het overige vlees balletjes.
    4) Kook de balletjes op een matig vuurtje gaar.
    5) Neem een grote kom en doe hierin de balletjes.
    6) Als de kip gaar is, neem je het bouillon van de kip en giet je dit bij de balletjes.
    7) Snijd de kip in blokjes en doe deze er ook bij.

    Voor de afwerking: 
    Laat het geheel doorkoken, kruid af met peper, zout en een eetlepel mosterd en doe er dan de los geklopte maïzena er bij en laat de saus indikken.

    Voor de frietjes:

    1) Was, schil en snijd de aardappelen in lange schijfjes.
    2) Snijd ze dan in frietjes (naar keuze dik of dun).
    3) Droog de aardappelen met een handdoek.
    4) Verwarm de frietketel op 150°c en bak de frietjes ongeveer 8 a 10 min. voor.
    5) Laat de frietjes afkoelen in een zeef met keukenpapier en dan in een grote kom met keukenpapier.
    6) Als de frietjes afgekoeld zijn verwarm je de frietketel op 180°c en bak deze tot ze goudbruin zijn.

    Voor de vide's:

    1) Verwarm de oven voor op 200°c.
    2) Bak de vide's 5 min krokant aan.
    3) Haal ze uit te oven en serveer het warm.

    13-11-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren met chocoladesaus
    Peren met chocoladesaus

    Benodigdheden:

    - 4 stevige peren
    - 1/8 liter water
    - 100 g suiker
    - 2 el bessensiroop
    - Sap van 1/2e citroen
    - 1/8 liter melk
    - pure chocolade

    Bereiding:

    1) Verwarm de oven voor op 180°c.
    2) Schil de peren en halveer ze om het klokkenhuis er uit te halen.
    3) Leg de peren met de platte kant beneden in een ovenschaal.
    4) Breng water aan de kook en doe er de suiker, de bessensiroop en de citroensap bij. Meng dit goed onder elkaar.
    5) Giet dit mengsel over de peren en dek af met aluminiumfolie.
    6) Laat de peren 30 min in de oven garen. Bedrup de peren tussendoor met wat vocht.
    7) Controleer of de peren gaar zijn en laat dit 15 min afkoelen.
    8) Leg de peren in een schaal en afgedekt in de koelkast.
    9) Doe melk in een kookpot en breng deze aan de kook.
    10) Roer hierdoor de pure chocolade.
    11) Versnijd de peren hoe je ze wilt en leg ze op een bord. Giet de chocoladesaus hierover en serveer direct.

    23-10-2013, 20:42 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti carbonara
    Spaghetti carbonara

    Benodigdheden:

    - 1 dl olijfolie
    - 200 g spekreepjes
    - 1 kleine ui
    - 4 eidooiers
    - 2 dl room
    - 400 g spaghetti
    - 150 g Parmezaanse kaas

    Bereiding:

    1) Doe olijfolie in een pot en bak de spekreepjes krokant aan.
    2) Voeg dan de gehakte ui en knoflook toe.
    3) Meng de dooiers met de room en klop goed.
    4) Kook de spaghetti al dente gaar en giet af.
    5) Meng op het laatste het room - eiermengsel door de spaghetti en verwarm het geheel.
    6) Doe er was parmezaankaas bij.
    7) Serveer in een diep bord en doe er de gebakken spekreepjes bij, doe erboven ook wat parmezaan over.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool puree in de oven
    Zuurkool puree in de oven
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 kilo aardappelen
    - 1 pakje zuurkool
    - 2 doosjes ZWAN worsten (of andere worsten)
    - Sap wat in de doosjes zit van de worsten
    - 1 ei
    - Peper, zout en nootmuskaat
    - Beetje melk
    - Broodkruim

    Bereiding:

    1) Was, schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Kook deze gaar in wat gezouten water.
    3) Doe ondertussen het zakje zuurkool in een kookpot en de worsten met de sap erbij.
    4) kook deze ook gaar. Giet deze hierna af.
    5) Giet de aardappelen, kruid af met peper, zout en nootmuskaat en stomp deze met een stomper.
    6) Giet hierbij een beetje melk + het ei en meng dit goed onder elkaar.
    7) Verwarm de oven voor op 180°c en beboter een ovenschaal.
    8) Doe eerst een laagje puree in de schaal, schik dan de worsten erover, doe de zuurkool erover en hierover de puree.
    9) Bestrooi de puree met broodkruim, doe een beetje boter erboven en bak dit in de oven ongeveer 20 min. tot de korst goudbruin is.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof salade
    Witloof salade

    benodigdheden:

    - 1 krop sla
    - 1 halve krop iceberg sla
    - 4 kropjes witloof Chiconettes
    - 20 g verse kervel
    - 2 zachtgekookte eieren
    - 2 dl zelfgemaakte mayonaise op basis van olijfolie en arachideolie
    - 1 eetlepel kappertjes
    - 1 eetlepel fijngehakte ui
    - 1 eetlepel fijngehakte ansjovis
    - 1 koffielepel worchestersaus
    - Enkele druppels tabasco
    - Beetje parmezaan
    - Sap van 1/2e citroen
    - Gebakken spekblokjes
    - Geroosterde lookbroodcroutons (mogen ook andere zijn)
    - 1 tomaat

    Bereiding

    1) Was, droog en snijd de salades en het witloof in stukjes.
    2) Prak de zachtgekookte eieren met een vork en doe er de mayonaise, kappertjes, uisnippers, ansjovis, worchestersaus, tabasco, gemalen kaas, sap en rasp van citroen, peper en zout.
    3) Roer zeer voorzichtig de saus onder de salade en schik ze in aperitief kommetjes of salade kommetjes.
    4) Bak de spekblokjes gaar.
    5) Was en snijd de tomaat in blokjes.
    6) Versier deze salade met de spekblokjes, de tomatenblokjes, de croutons en nog wat parmezaan.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwichbollen
    Sandwichbollen

    Benodigdheden:

    - 4 sandwiches
    - Melk
    - Frituurvet
    - Bloemsuiker

    Bereiding:

    1) Verwarm de frietketel op 180°c.
    2) Breek de sandwiches in 3.
    3) Dompel ze in melk en pits de melk er een beetje uit.
    4) Maak van dit stuk een bol.
    5) Als het frituurvet warm genoeg is dan doe je deze in de frietketel.
    6) Laat deze ongeveer 2 tot 3 minuutjes bakken. (niet te lang)
    7) Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    8) Doe deze bolletjes in een kom met wat bloemsuiker erover.

    21-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    14-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool stoemp
    Bloemkool stoemp

    Benodigdheden:

    - 1k aardappelen
    - 1 bloemkool
    - Melk
    - Peper, zout, muskaatnoot
    - boter

    Bereiding:

    1) Schild, was en snijd de aardappelen in stukken.
    2) Leg ze in een beetje gezouten water.
    3) Was de bloemkool en snijd een klein kruisje in de stam.
    4) Stoom de bloemkool of kook ze in water gaar.
    5) Kook de aardappelen ondertussen ook gaar.
    6) Giet de aardappelen af en ook de bloemkool en stoemp deze met een aardappelstoemp of passevite.
    7) Kruid af met peper en muskaatnoot, giet een beetje melk bij de puree en een klontje boter en stoemp deze verder.
    8) Serveer.

    14-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croque Italia
    Croque Italia

    Benodigdheden:

    - Brood
    - Mozzarella kaas
    - Hesp
    - Zongedroogde tomaten
    - Oregano & basilicum
    - Rucola sla
    - Tomatenblokjes
    - hardgekookt ei

    Bereiding:

    1) Neem de hoeveelheid sneden brood wat je wilt.
    2) Leg op 1 snee Mozzarella kaas, dan hesp, zongedroogde tomaten.
    3) kruid af met oregano en Basilicumblaadjes.
    4) Leg het ander snee brood er boven op en Grill deze in de grill of croque monsieurmachine goudbruin.
    5) Leg wat rucola sla op het bord, daarbij beetje tomatenblokjes en een hardgekookt ei (in 2 gesneden).


    12-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brunch
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli stoemp in de oven
    Broccoli stoemp in de oven
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 broccoli
    - 1 kilo bloemige aardappelen (of zacht kokend)
    - Beetje melk
    - Klontje boter
    - Paneermeel
    - 1 eitje
    - Peper / zout / nootmuskaat

    Bereiding:

    1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Was en snijd ook de broccoli in roosjes en snijd in het midden een klein kruisje zodat de stam ook gaar wordt.
    3) Kook de broccoli 10 min in kokend water.
    5) Kook de aardappelen gaar in een beetje gezouten water.
    6) Neem een vergiet en giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
    7) Neem een maatbeker, giet er een beetje (niet te veel) melk in en mix er de broccoli in.
    8) Stoemp de aardappelen + broccoli met een stoemper of met een passe vite.
    9) kruid de aardapelen met peper en nootmuskaat, doe er een beetje boter bij en als het nog goed vast is doe je er een eitje bij.
    10) Neem een ovenschotel en smeer heel de kom met boter in.
    11) Doe de stoemp in de ovenschotel en maak deze glad. Strooi er paneermeel over en een beetje boter en laat dit bruin worden in een voorverwarmde oven van 180°c.

    24-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood met zuurdesem
    Brood met zuurdesem

    Hoe maak je zuurdesem?

    * Zuurdesem maak je van het deeg van je vorig brood zelf.
      Je houdt een beetje deeg over voor je hem in de oven doet en leg het in een klein kommetje.
      Laat dit 5 dagen maximum 14 dagen rusten op een koele plaats (niet in de koelkast) met een doek er over.
      Maak je het brood, dan haal je de korst er van af.

    Benodigdheden: Voor een brood van 750 gr.

    - 500 g Bloem voor grijs brood of boerenbrood,...
    - 22 g bakboter (planta)
    - Half blokje gist
    - Zuurdesem
    - 300 ml lauw water
    - Snuifje zout

    Bereiding:

    1) Meet alles goed af en zet alles klaar.
    2) Neem een grote kom of een keukenrobot.
    3) Doe hierin de bloem en maak een kuiltje.
    4) Doe langs de rand kleine klontjes boter bij en een snuifje zout. Zorg dat het zout niet het gist raakt want anders werkt de gist niet meer.
    5) Neem een klein kommetje en doe hierin een beetje water en de gist. klop dit goed met een vork en giet dit in het kuiltje.
    6) Neem dan de rest van het water en doe hierbij het zuurdesem en klop dit goed los met een vork.
    7) Kneed het brood rustig en giet het watermengsel er bij.
    8) Kneed dit 10 min. goed door tot het deeg niet meer aan de handen plakt.
    9) Maak een bol van het deeg, doe er plastiek folie over en laat dit 30-40 min rijzen in een voorverwarmde oven van 40°c.
    10) Haal het brood uit de oven duw het deeg 2x plat en leg deze in een beboterde broodvorm. Laat dit nog 3 kwartier rijzen met plastiek folie erover.
    11) Haal het plastiek er af, verwarm de oven voor op 220°c.
    12) Prik 3x gaatjes in het brood, smeer dit in met water vanboven en bak deze ongever 35 a 40 minuutjes in de oven.

    (Dit mag met een vuurvaste kom water eronder, dan blijft het vochtig in de oven en smaakt het brood nog beter.)

    Bijlagen:
    Brood met zuurdesem.JPG (3.5 MB)   

    17-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met bechamelsaus
    Bloemkool met bechamelsaus

    Benodigdheden:

    - 1 bloemkool
    - 3 dl melk
    - 25 g bloem
    - 25 g boter
    - Peper/zout/muskaatnoot

    Bereiding:

    1) Maak de bloemkool schoon, spoel en verdeel in roosjes
    2) Snijd in de stammetjes een klein kruisje zodat dat ook makkelijk gaar word.
    3) Kook de bloemkool gedurende 5' gaar.
    4) Neem een andere kookpan en laat de vetstof smelten en voeg de bloem toe.
    5) Roer dit goed.
    6) Voeg geleidelijk aan de melk toe onder voortdurend roeren.
    7) Laat dit doorkoken en breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot.
    8) Giet de saus over de gekookte bloemkool en serveer.

    13-09-2013, 15:05 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdes eitje
    Liefdes eitje

    Benodigdheden:

    - 1 eitje
    - 1 snee brood
    - 1 pakje ontbijtspek
    - peper/zout
    - Boter/olie
    - Hart vormpje (rubber en ijzer)

    Bereiding:

    1) Neem een hart vormpje (ijzer) en prik een hartje uit het brood.
    2) Doe een beetje olie in de pan en bak het brood lichtjes krokant.
    3) Haal het brood uit de pan en leg deze op een keukenpapier.
    4) Bak in dezelfde pan het ontbijtspek krokant aan.
    5) Neem nog een pan en smelt een klontje boter er in.
    6) Leg het rubber hartje er in en giet hierin het eitje.
    7) Kruid het ei met peper en zout en eens hij de vorm heeft kan je het hartje er uit halen.
    8) Laat het ontbijtspek even uitlekken op keukenpapier.

    Dresseer: 
    Broodje in het midden
    Ontbijtspek boven op het broodje
    Hartvormig ei hierboven.

    13-09-2013, 14:37 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brunch
    06-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koffieschuim
    Koffieschuim

    Benodigdheden:

    - 4 eieren
    - 160 gr suiker
    - 500 gr mascarpone
    - 2 lp rum
    - 4 lp sterke koffie
    - chocoladeboontjes als versiering

    Bereiding:

    1) Klop de eierdooiers met de suiker luchtig.
    2) Voeg de koffie en rum toe.
    3) Klop de mascarpone smeuïg en meng de eieren.
    4) Klop de eiwitten tot sneeuw en schep ze voorzichtig onder de mascarpone.
    5) Doe de koffieschuim in glaasjes en versier met een chocoladeboontje. 

    06-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plattekaastaart met bosvruchten
    Plattekaastaart met bosvruchten

    Benodigdheden:

    - 1 kant-en-klaar gemaakte zanddeeg
    - 300 gr magere platte kaas
    - 150 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - geraspte citroenschil
    - 75 gr maïzena
    - 3 eieren
    - Ongeveer 300 gr bosvruchten

    Bereiding:

    1) Vet een vorm in van 24 cm doorsnee en bebloem de vorm.
    2) Leg de bodem er in en druk het goed aan.
    3) Bak deze bodem 10 minuten in een oven van 200°c.
    4) Doe in een grote kom de kaas, 100 suiker en vanillesuiker, citroenschil, maïzena en eierdooiers en meng dit onder elkaar.
    5) Meng daarna de vruchten eronder.
    6) Klop de eiwit stijf met een mespunt zout en klop er halverwege de restende 50 gr suiker door.
    7) schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Schep hierna dit mengsel op de voorgebakken bodem en laat de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 180°c bakken.

    05-08-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs