Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni met ricotta en spinazie

    Cannelloni met ricotta en spinazie

    Voor 4 Personen


    Ingrediënten:

    - 1 doos Canneloni’s

    - 1 doosje tomatensaus (mag ook met tomatenblokjes)

    - 500gr ricotta

    - 250 gr fijngehakte spinazie

    - Gemalen kaas (Mozzarella)

    - 100 gr Parmezaanse kaas

    - Peper

    - Kruiden voor de saus: peper, spaghettikruiden, zout, beetje pilli pilli, tijm.


    Bereiding:

    1) Was de spinazie en hak deze heel fijn.

    2) Doe de ricotta in een kom en meng dit samen met de 100 gr Parmezaan.

    3) Meng hierbij de fijngehakte spinazie goed door en kruid af met peper.

    4 Doe de saus in een kom en kruid af met peper, zout, spaghettikruiden, pilli pilli en tijm.

    5) Doe eerst een dun laagje tomatensaus in de kom en doe daarna het kaasmengsel in een spuitzak.

    6) Snijd de punt even dik af als de Cannelloni en spuit het kaasmengsel in de Cannelloni tot ze vanboven vol zijn.

    7) Je moet ongeveer 4 Cannelloni’s tellen per persoon.

    8) Als je klaar bent leg je ze in de ovenschotel en giet je de rest van de tomatensaus er over.

    9) Doe hierover een laag Mozzarella kaas en laat dit een dagje rusten in de frigo.

    10) Bak deze 30 min in een voorverwarmde oven van 180°c


    08-07-2014, 17:23 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti carbonara
    Spaghetti carbonara

    Benodigdheden:

    - 1 dl olijfolie
    - 200 g spekreepjes
    - 1 kleine ui
    - 4 eidooiers
    - 2 dl room
    - 400 g spaghetti
    - 150 g Parmezaanse kaas

    Bereiding:

    1) Doe olijfolie in een pot en bak de spekreepjes krokant aan.
    2) Voeg dan de gehakte ui en knoflook toe.
    3) Meng de dooiers met de room en klop goed.
    4) Kook de spaghetti al dente gaar en giet af.
    5) Meng op het laatste het room - eiermengsel door de spaghetti en verwarm het geheel.
    6) Doe er was parmezaankaas bij.
    7) Serveer in een diep bord en doe er de gebakken spekreepjes bij, doe erboven ook wat parmezaan over.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Bolognaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Spaghetti Bolognaise
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - beetje boter
    - 1 grote ajuin
    - 500 gr gehakt.
    - 3 worteltjes
    - 3 soepblokjes
    - 1 a 2 blikjes gepelde tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree.
    - gemalen kaas
    - oregano, tijm, basillicum, peper, zout, spaghettikruiden, pillipilli (voor die wat het graag pikant wilt),...

    Bereiding:

    Saus

    1) Was schil en snijd alle groentjes.
    2) Doe een beetje vetstof in een pan en fruit de stukjes ajuin lichtjes aan.
    3) Doe er de worteltjes bij en stoof deze aan.
    4) Voeg er de gepelde tomatensaus bij en een klein blikje tomatenpuree.
    5) Kruid dit af met de kruiden die jij er graag in doet naar smaak.
    6) Laat dit geheel 2a3u zachtjes doorkoken tot de groentjes gaar zijn en mix deze tomatensaus.
    Als je dit liever niet gemixt wilt moet dit niet.
    7) Neem een anti-kleefpan, bak er het gehakt in en plet dit met een vork.
    8) Doe het gehakt bij de saus en de saus is klaar.

    Pasta
    1) Breng een grote kom met water, zout, en een beetje olijfolie aan de kook.
    2) Schuif de pasta voorzichtig in het water en kook deze beetgaar.
    3) Giet de pasta af in een vergiet.

    Serveertip:
    De spaghetti in een diep bord schikken en er in het midden de saus over doen.
    Strooi hierover de gemalen kaas.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met ham en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Macaroni met ham en kaassaus
    Voor 4 personen met een dikke saus!

    Benodigdheden:

    - Zakje 500gr Macaroni
    - 50 gr vetstof
    - 50 gr maïzena
    - 1l melk
    - 300gr ham
    - 350gr gratin gemalen kaas of 200 gr emmentaler.
    - beetje olijfolie
    - Peper / Zout / Nootmuskaat.

    Bereiding:

    1) Snijd de ham in vierkantjes
    2) Zet water op met zout en een scheutje olijfolie en laat dit koken.
    3) Doe er de Macaroni bij en laat dit koken gelijk op het pakje staat.
    4) Maak een roux van 50gr vetstof en 50gr Maïzena. doe hier een beetje melk bij en meng alle klontertjes weg.
    5) Doe er de rest van de melk bij. kruid dit goed met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de ham blokjes bij en roer regelmatig zodat de melk niet aanbrand.
    6) Als dit mengsel dikker word en doorkookt, zet je het vuur uit en giet je er de gemalen kaas bij.
    7) Roer dit goed onder elkaar.
    8) Giet de Macaroni af in een vergiet en doe ze terug in de kookpot.
    9) Neem een pannenlikker en giet de saus bij de macaroni.
    10) Meng dit goed onder elkaar en serveer mooi op een diep bord.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs