Pannenkoeken of
flensjes deeg
Voor 10 stuks
Benodigdheden:
Pannenkoeken: 250 gr
zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 3 eieren, 2 lp olie, vetstof, snuifje zout
of/en suiker, zakje vanillesuiker
Flensjes: 200 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 4
eieren, 2 lp olie, zout of/en 1 lp suiker, vetstof
Bereiding:
1) Bloem zeven in een kom en er een kuiltje in maken.
2) Eieren in een beetje melk loskloppen.
3) Bloem met de eieren mengen en beetje per beetje de
melk toevoegen tot een glad beslag.
4) Even laten rusten.
5) Vetstof laten smelten. (niet verkleuren)
6) Van het vuur nemen en een pollepel deeg in de pan
gieten en dit verdelen over de bodem.
> Flensje = dun en klein dus weinig beslag
gebruiken.
> Pannenkoeken = groot en dikker, dus wat meer
beslag gebruiken.
7) Pan op het vuur plaatsen en het beslag laten drogen
en kleuren, daarna keren en de andere zijde laten kleuren.
18-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|