Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken of flensjes deeg

    Pannenkoeken of flensjes deeg

    Voor 10 stuks


    Benodigdheden:


    Pannenkoeken: 250 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 3 eieren, 2 lp olie, vetstof, snuifje zout of/en suiker, zakje vanillesuiker

     

    Flensjes:  200 gr zelfrijzende bloem, 1/2 liter melk, 4 eieren, 2 lp olie, zout of/en 1 lp suiker, vetstof

     

    Bereiding:


    1) Bloem zeven in een kom en er een kuiltje in maken.

    2) Eieren in een beetje melk loskloppen.

    3) Bloem met de eieren mengen en beetje per beetje de melk toevoegen tot een glad beslag.

    4) Even laten rusten.

    5) Vetstof laten smelten. (niet verkleuren)

    6) Van het vuur nemen en een pollepel deeg in de pan gieten en dit verdelen over de bodem.

    > Flensje = dun en klein dus weinig beslag gebruiken.

    > Pannenkoeken = groot en dikker, dus wat meer beslag gebruiken.

    7) Pan op het vuur plaatsen en het beslag laten drogen en kleuren, daarna keren en de andere zijde laten kleuren.

    18-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelfrietjes met kaasmarinade

    Aardappelfrietjes met kaasmarinade


    Benodigdheden:


    - Vastkokende aardappelen

    - Peper en zout

    - Gemalen kaas

    - Olijfolie

    - lasagnebakjes

     

    Bereiding:


    1) Was en schild de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes.

    2) Kook deze eerst eventjes in gezouten water en haal ze na 5 minuutjes er uit.

    3) Doe olijfolie in het lasagnebakje en meng hierbij de frietjes.

    4) Doe er een hoeveelheid gemalen kaas naar smaak bij en kruid af met peper en zout.

    5) Giet er nog een beetje olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar.

    6) Leg deze ongeveer een 20 minuten dichtgemaakt op de BBQ tot ze goudbruin wordt of een korstje krijgt.

    17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:BBQ gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade spritsen

    Chocolade spritsen

    Voor ongeveer 12 a 16 stuks


    Benodigdheden:


    - 90 gr zelfrijzende bloem

    - 100 gr boter

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 1 eetlepel kristalsuiker

    - 100 gr pure chocolade

     

    Bereiding:


    1) Verwarm de oven voor op 160°c.

    2) Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de kom en mix samen tot een luchtig mengsel.

    3) Spatel de bloem erbij tot een geheel.

    4) Neem een bakplaat vet het een beetje in en leg er bakpapier op zodat het goed aan alle kanten blijft.

    5) Doe het deeg in een spuitzak en spuit reepjes. Je kan dit ook met 2 lepeltjes doen als het niet lukt met een spuitzak.

    6) Bak het deeg ongeveer 10 a 15 minuten tot het goud bruin is.

    7) Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

    8) Neem ondertussen een vuurvaste kom en leg er ongeveer 100 gr pure chocolade in.

    9) Smelt dit au bain Marie: Kokpan met water en hierop zet je een vuurvaste kom om de chocolade te smelten.

    10) Als de koekjes afgekoeld zijn dan dompel de beide kanten in de chocolade en laat je ze opstijven in de koelkast.

    17-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koekjes
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs