Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof salade
    Witloof salade

    benodigdheden:

    - 1 krop sla
    - 1 halve krop iceberg sla
    - 4 kropjes witloof Chiconettes
    - 20 g verse kervel
    - 2 zachtgekookte eieren
    - 2 dl zelfgemaakte mayonaise op basis van olijfolie en arachideolie
    - 1 eetlepel kappertjes
    - 1 eetlepel fijngehakte ui
    - 1 eetlepel fijngehakte ansjovis
    - 1 koffielepel worchestersaus
    - Enkele druppels tabasco
    - Beetje parmezaan
    - Sap van 1/2e citroen
    - Gebakken spekblokjes
    - Geroosterde lookbroodcroutons (mogen ook andere zijn)
    - 1 tomaat

    Bereiding

    1) Was, droog en snijd de salades en het witloof in stukjes.
    2) Prak de zachtgekookte eieren met een vork en doe er de mayonaise, kappertjes, uisnippers, ansjovis, worchestersaus, tabasco, gemalen kaas, sap en rasp van citroen, peper en zout.
    3) Roer zeer voorzichtig de saus onder de salade en schik ze in aperitief kommetjes of salade kommetjes.
    4) Bak de spekblokjes gaar.
    5) Was en snijd de tomaat in blokjes.
    6) Versier deze salade met de spekblokjes, de tomatenblokjes, de croutons en nog wat parmezaan.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandwichbollen
    Sandwichbollen

    Benodigdheden:

    - 4 sandwiches
    - Melk
    - Frituurvet
    - Bloemsuiker

    Bereiding:

    1) Verwarm de frietketel op 180°c.
    2) Breek de sandwiches in 3.
    3) Dompel ze in melk en pits de melk er een beetje uit.
    4) Maak van dit stuk een bol.
    5) Als het frituurvet warm genoeg is dan doe je deze in de frietketel.
    6) Laat deze ongeveer 2 tot 3 minuutjes bakken. (niet te lang)
    7) Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    8) Doe deze bolletjes in een kom met wat bloemsuiker erover.

    21-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse toast
    Italiaanse toast
    Voor 4 Personen

    Benodigdheden:

    - 4 plakken ham
    - gemalen kaas
    - 1 ei
    - Ongeveer 2 lepels ketchup
    - Peterselie
    - 8 sneden brood of toast brood
    - Peper, zout, tijm, oregano

    Bereiding:

    1) Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
    2) Snijd de ham in stukjes en meng dit met kaas, ei, ketchup, peper, zout, tijm, oregano en de gesnipperde peterselie.
    3) Smeer dit mengsel op het brood en bak dit 10 min in de oven. 

    Tip:
    Dit is ook lekker op stokbroodjes.

    02-06-2013, 20:04 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini burgers
    Mini Burgers
    Voor 4 Personen

    Benodigdheden:

    - 4 mini broodjes
    - 200gr gemengd gehakt
    - 1 sjalotje
    - 4 kerstomaatjes
    - 4 blaadjes sla
    - 1 eitje
    - Peper / Zout / nootmuskaat
    - 4 schijfjes komkommer
    - Ketchup, Mayonaise
    - Paneermeel


    Bereiding:

    1) Was en snijd de groentjes, kerstomaatjes in kleine dunne schijfjes.
    2) Schil, was en snijd het sjalotje in kleine stukjes.
    3) Meng het gehakt met het sjalotje, het ei, peper, zout, nootmuskaat en een beetje paneermeel.
    4) Maak van het gehakt burgertjes.

    5) Zet een pan op een matig vuur en smelt een klontje boter er in.
    6) Bak de burgertjes aan elke kant aan zodat het een bruin korstje krijgt.
    7) Snijd de mini broodjes verticaal door midden en leg een blaadje sla er op.

    8) Leg hierop een burgertje.
    9) Leg op het burgertje een schijfje komkommer en een paar schijfjes kerstomaat.
    10) Werk af met ketchup en mayonaise en steek er boven een stukje in zodat het samen blijft.

    01-06-2013, 13:43 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvingers

    Zelfgemaakte Kippenvingers
    Voor 4 kleintjes

    Benodigdheden:

    - 400gr kipfilets
    - 2 eitjes
    - 4 el bloem
    - 2 el boter
    - Peper / Zout
    - Paneermeel of kruidenpaneermeel.

    Bereiding:

    1) Snijd de kipfelets in reepjes of koop reepjes kipfilet.
    2) Breek de eitjes in een kommetje en klop ze los met een vork.
    3) Doe 4 el bloem in een bordje.
    4) Doe de paneermeel in een bordje.
    5) Wentel de kippenvingers eerst door de bloem en daarna door de eitjes en ten slotte
    door het paneermeel. Zorg dat er geen gaatjes meer zijn.
    6) Leg de kipvingers op een bordje en druk ze goed aan.
    7) Doe de boter in een pan en zet op een matig vuurtje. Bak de kippenvingers 4 Min aan 1 kant en 4 min aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozzarellabroodjes

    Broodjes Mozzarella in de oven

    Benodigdheden:

    - 1 Stokbrood
    - Pesto
    - Mozzarella
    - Tomaat

    Bereiding:

    1) Snijd de stokbrood horizontaal door 2. Snijd hierna Verticale schijfjes zo groot je wilt.
    2) Was de tomaat en snijd deze in dunne schijfjes.
    3) Snijd de mozzarella ook in schijfjes.
    4) Beleg eerst je stokbrood met mozzarella, leg hierop de Tomaat en bestrijk de tomaat met Pesto.
    5) Bak dit in een voorverwarmde oven van 180°c ongeveer 20a25 minuutjes tot de kaas goed gesmolten is.

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs