Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    13-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vide met frietjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vide met frietjes
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - Vide's
    - 6 kippenborsten
    - 4 chipolata's (voor de balletjes, mag ook met gehakt)
    - Peper, zout, eetlepel mosterd
    - 1 tas melk met opgeloste maïzena
    - 1 zak frietaardappelen

    Bereiding:

    Voor de saus:

    1) Neem een stoommachine, doe onder in water en dan de kip in de bakjes. Zet deze stoommachine op 50 min. en laat deze gaar stomen.
    2) Heb je geen stoommachine, neem dan een kookpot en doe hierin water. Leg de kip daarin en laat deze gaarkoken.
    3) Snijd ondertussen de chipolata half door en haal het velletje er af. Maak van het overige vlees balletjes.
    4) Kook de balletjes op een matig vuurtje gaar.
    5) Neem een grote kom en doe hierin de balletjes.
    6) Als de kip gaar is, neem je het bouillon van de kip en giet je dit bij de balletjes.
    7) Snijd de kip in blokjes en doe deze er ook bij.

    Voor de afwerking: 
    Laat het geheel doorkoken, kruid af met peper, zout en een eetlepel mosterd en doe er dan de los geklopte maïzena er bij en laat de saus indikken.

    Voor de frietjes:

    1) Was, schil en snijd de aardappelen in lange schijfjes.
    2) Snijd ze dan in frietjes (naar keuze dik of dun).
    3) Droog de aardappelen met een handdoek.
    4) Verwarm de frietketel op 150°c en bak de frietjes ongeveer 8 a 10 min. voor.
    5) Laat de frietjes afkoelen in een zeef met keukenpapier en dan in een grote kom met keukenpapier.
    6) Als de frietjes afgekoeld zijn verwarm je de frietketel op 180°c en bak deze tot ze goudbruin zijn.

    Voor de vide's:

    1) Verwarm de oven voor op 200°c.
    2) Bak de vide's 5 min krokant aan.
    3) Haal ze uit te oven en serveer het warm.

    13-11-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken
    Blinde vinken
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 500 g kalfslapjes of lapjes rundvlees
    - 50 gr vetstof
    - 1 fijngesnipperde ui
    - laurier
    - tijm
    - Peper, zout




    Bereiding:

    1) Maak het gehakt op en rol het in ieder sneetje vlees.
    2) Bind ze toe met een keukentouw en laat ze in vetstof een korst vormen.
    3) Voeg er de gesnipperde ui, laurier, tijm, peper en zout en een klein beetje water bij toe.
    4) Sluit de pan goed en laat ze anderhalf tot 2 uur stoven.
    5) Maak er een lekker sausje bij en serveer.

    23-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet in yoghurt

    Kipfilet in yoghurt


    Benodigdheden:


    - 200 gr Griekse yoghurt (bak 500 gr AH)

    - 2 tenen knoflook fijngesneden of geperst

    - 1 rode peper

    - 2 tl gemalen komijnzaad

    - 1 el gembersiroop (flesje 250 ml Royal Mail)

    - 1 limoen, uitgeperst

    - 4 el olijfolie

    - 600 gr kipfilet (in dunne plakjes)

    - 1 courgette

    - 4 tomaten

    - 30 gr amandelen

    - 3 el verse dille, fijngesneden

     

    Bereiding:


    1) Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in een kom. Breng deze op smaak met zout. Schep de kipfilet erdoor en laat het afgedekt in de koelkast 1uur marineren. (het smaakt nog beter als het een dag heeft gemarineerd).

    2) Snijd de courgette in lange dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgette plakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met olie. Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min. Keer ook deze halverwege.

    3) Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken 8 minuten gaar. Keer ook deze weer halverwege.

    4) Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille.

    Serveer met de groenten. Ook lekker met rijst!

    10-06-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippen brochette

    Gemarineerde kippen brochette

    Benodigdheden:

    - 1 pakje kippenblokjes of 2 kipfilets
    - Zonnebloem olie
    - Satéstokjes om het vlees op te rijgen
    - Peper, zout, kippenkruiden, BBQ vuurkruiden of tijm, rozemarijn, oregano,...

    Bereiding:

    1) Als je kipfilets gekozen heb, snijd je de kipfilets in blokjes.
    2) Neem een grote kom en doe daar 2 DL zonnebloem olie in.
    3) Kruid dit af met de kruiden die hierboven staan en meng alles goed onder elkaar.
    4) Leg de kippenblokjes hier in en meng alles goed zodat ze met het kruidemengsel bedekt zijn.
    5) Laat dit een half dagje of een dagje staan zodat het goed ingetrokken is.
    6) Rijg de kippenblokjes op een satéstokje en gril deze aan alle kanten gaar.

    Tip:
    - Dit is ook lekker op de bbq of met een Griekse salade.
    - Deze marinade is ook lekker op biefstuk, je mag ook BBQ kruiden gebruiken op de biefstuk.

    02-06-2013, 12:31 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in savooikool
    Gehaktballetjes in savooikool
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:


    - enkele grote koolbladeren (witte kool of savooikool)
    - 1/2 kg gehakt
    - 1 ui
    - Peper en zout
    - 1 ei
    - paprikapoeder
    - pili pili
    - Tijm
    - 1/2 Tomatensaus

    Bereiding:

    1) De koolbladeren reinigen en 4 min. blancheren in kokend gezouten water. Hierna verfrissen en laten uitlekken.
    2) Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui en de kruiden.
    3) Vul de koolbladeren met het gehakt en vouw dit dicht
    4) De bekomen rolletjes in een ingeboterde vuurvaste schotel leggen en overgieten met tomatensaus en kruid af met pili pili, peper, zout en tijm.
    5) Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°c en laat 1/2 uur garen. Dien dit op met aardappelpuree of frietjes.


    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerechten
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs