Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroketten
    kroketten
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 2 kilo bloemige aardappelen
    - 2 eigeel (hou het wit over in een apart kommetje/bordje)
    - Peper, zout, nootmuskaat
    - Bloem (geen zelfrijzende)
    - Paneermeel
    - eiwit wat je heb overgehouden

    Bereiding:

    1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Doe deze in kokend water met wat zout.
    3) Laat dit goed koken tot je er met uw vork door kunt prikken.
    4) Giet de aardappelen af en draai deze als puree in een passe vite.
    5) Kruid dit af met peper, zout en nootmuskaat (niet te veel peper de korst kan hierdoor sneller barsten).
    6) Doe het eigeel er bij en meng met een houten lepel alles goed onder elkaar.
    7) Neem uw krokettenmachine, doe hier de puree in en duw en snijd ze in de gewenste grote.
    Heb je geen krokettenmachine kan dit ook met de hand of een spuitzak.
    8) Laat dit een uurtje afkoelen. Doe ondertussen wat bloem in een bord, paneermeel en klop het eiwit een beetje los.
    9) Als deze afgekoeld zijn, rol je eerst de kroketten door de bloem, dan het eigeel en dan paneermeel.
    10) Zet de frietketel aan op 170 graden en bak ze goudgeel.

    Bijlagen:
    2014-04-14 13.15.29.jpg (1.2 MB)   

    15-04-2014, 20:05 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool puree in de oven
    Zuurkool puree in de oven
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 kilo aardappelen
    - 1 pakje zuurkool
    - 2 doosjes ZWAN worsten (of andere worsten)
    - Sap wat in de doosjes zit van de worsten
    - 1 ei
    - Peper, zout en nootmuskaat
    - Beetje melk
    - Broodkruim

    Bereiding:

    1) Was, schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Kook deze gaar in wat gezouten water.
    3) Doe ondertussen het zakje zuurkool in een kookpot en de worsten met de sap erbij.
    4) kook deze ook gaar. Giet deze hierna af.
    5) Giet de aardappelen, kruid af met peper, zout en nootmuskaat en stomp deze met een stomper.
    6) Giet hierbij een beetje melk + het ei en meng dit goed onder elkaar.
    7) Verwarm de oven voor op 180°c en beboter een ovenschaal.
    8) Doe eerst een laagje puree in de schaal, schik dan de worsten erover, doe de zuurkool erover en hierover de puree.
    9) Bestrooi de puree met broodkruim, doe een beetje boter erboven en bak dit in de oven ongeveer 20 min. tot de korst goudbruin is.

    23-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    14-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool stoemp
    Bloemkool stoemp

    Benodigdheden:

    - 1k aardappelen
    - 1 bloemkool
    - Melk
    - Peper, zout, muskaatnoot
    - boter

    Bereiding:

    1) Schild, was en snijd de aardappelen in stukken.
    2) Leg ze in een beetje gezouten water.
    3) Was de bloemkool en snijd een klein kruisje in de stam.
    4) Stoom de bloemkool of kook ze in water gaar.
    5) Kook de aardappelen ondertussen ook gaar.
    6) Giet de aardappelen af en ook de bloemkool en stoemp deze met een aardappelstoemp of passevite.
    7) Kruid af met peper en muskaatnoot, giet een beetje melk bij de puree en een klontje boter en stoemp deze verder.
    8) Serveer.

    14-10-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli stoemp in de oven
    Broccoli stoemp in de oven
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1 broccoli
    - 1 kilo bloemige aardappelen (of zacht kokend)
    - Beetje melk
    - Klontje boter
    - Paneermeel
    - 1 eitje
    - Peper / zout / nootmuskaat

    Bereiding:

    1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Was en snijd ook de broccoli in roosjes en snijd in het midden een klein kruisje zodat de stam ook gaar wordt.
    3) Kook de broccoli 10 min in kokend water.
    5) Kook de aardappelen gaar in een beetje gezouten water.
    6) Neem een vergiet en giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
    7) Neem een maatbeker, giet er een beetje (niet te veel) melk in en mix er de broccoli in.
    8) Stoemp de aardappelen + broccoli met een stoemper of met een passe vite.
    9) kruid de aardapelen met peper en nootmuskaat, doe er een beetje boter bij en als het nog goed vast is doe je er een eitje bij.
    10) Neem een ovenschotel en smeer heel de kom met boter in.
    11) Doe de stoemp in de ovenschotel en maak deze glad. Strooi er paneermeel over en een beetje boter en laat dit bruin worden in een voorverwarmde oven van 180°c.

    24-09-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsoezen
    Aardappelsoezen

    Benodigdheden:

    - 1kg loskokende aardappelen
    - 100gr boter
    - 150gr bloem
    - 12 lepels of 200gr water
    - 4 eieren
    - Peper / zout / nootmuskaat

    Bereiding:

    Aardappelen
    Aardappelen schillen, wassen, gaar koken, opdampen, doorsteken of pureren.

    Soezendeeg
    1) Water en boter samen koken ik een kookpotje.
    2) Bloem toevoegen en op een zacht vuurtje laten doorkoken.
    3) Roer dit onder elkaar met een houten lepel.
    4) Neem dit van het vuur en voeg er de helen eieren één na één toe.
    5) Roer goed en klop er lucht onder.
    6) Doorgestoken aardappelen toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
    7) Doe de aardappelen in een spuitzak met een grove spuit.
    8) De eetlepel even in het frituurvet dompelen van 180°c en het deeg in het lepeltje spuiten en deze in het frituurvet laten glijden.
    9) Laat dit goudgeel bakken.

    TIP: Dit kan ook op een bakplaat in de oven.

    29-05-2013, 20:58 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree en preigratin
    Puree en preigratin
    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 1kg loskokende aardappelen
    - 50g boter
    - 1 bosje stoofprei of 2 bosjes soepprei
    - 100g geraspte harde belgische kaas (of emmentaler)
    - 1/2 liter melk
    - Peper / zout / nootmuskaat

    Bereiding:

    1) Maak alle groenten zuiver, was ze en snijd ze in de gewenste vorm.
    > Aardappelen in gelijke stukken
    > Prei in ringen of reepjes
    2) Kook de aardappelen gaar in een beetje gezouten water. Giet ze af en laat overtollig vocht verdampen.
    3) Maak er puree van en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    4) Smelt 1,5 eetlepel boter in een pan en stoof te prei. Kruid af naar smaak met peper en zout en giet er de melk bij.
    5) Doe de prei in een ovenschotel en bedek de puree.
    6) Bedek met enkele klontjes boter en gratineer onder de gril.
    7) Garneer met gefrituurde preireepjes.

    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jagerschotel

    Jagerschotel


    Benodigdheden:

    Voor de wortelen
    -         500gr geraspte wortelen
    -         Tijm
    -         Boter
    -         Sjalotje
    -         Water
    -         Peper en zout

     

    Voor de aardappelpuree
    -         1k aardappelen loskokend
    -         1 ei
    -         Peper / zout / nootmuskaat
    -         Melk
    -         Passé vite of stamper
    -         paneermeel

     

    Het gehakt
    -         Een pakje 500gr gemengd gehakt
    -         Boter
    -         Beetje peper en zout

     

    Bereiding:

    Wortelen stoven
    1)      Schil en snijd het sjalotje in kleine blokjes.
    2)    Doe een beetje boter in een kookpotje en laat de sjalotjes stoven.
    3)    Stoof hierna de wortelen aan en kruid af met Tijm, peper, zout.
    4)    Doe hier een beetje water tot ze bijna onder staan in de kookpot en laat een half uurtje a 3 kwartier gaar stoven op een zacht vuurtje.

     

    Aardappelen
    1)      Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2)    Laat ze gaarkoken in water met een snuifje zout.
    3)    Doe de aardappelen in een passe vite en doorsteek de aardappelen.
    4)    Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en doe er een beetje melk en een ei bij.
    5)    Meng dit goed onder elkaar.

     

    Gehakt

    1)      Doe een beetje boter in de pan en laat dit heet worden.

    2)    Neem het gehakt en laat dit aan alle kanten bruin bakken. Kruid naar smaak met een beetje peper en zout.

    3)    Druk dit los met een vork zodat je allemaal kleine stukjes heb.

    4)    Neem een grote ovenschotel en boter deze in.

    5)    Doe het gehakt in de schotel en meng dit met een lepel zodat het overal ligt.

    6)    Doe hierboven de wortelen en dan een laag puree. Laat dit afkoelen en doe hierboven paneermeel op en klontjes boter.

    7)    Verwarm de oven voor op 180°c en laat dit 3 kwartier in de oven zodat het een goudbruin korstje krijgt.

    29-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs