Vide met frietjes
Voor 4 personen
Benodigdheden:
- Vide's
- 6 kippenborsten
- 4 chipolata's (voor de balletjes, mag ook met gehakt)
- Peper, zout, eetlepel mosterd
- 1 tas melk met opgeloste maïzena
- 1 zak frietaardappelen
Bereiding:
Voor de saus:
1) Neem een stoommachine, doe onder in water en dan de kip in de bakjes. Zet deze stoommachine op 50 min. en laat deze gaar stomen.
2) Heb je geen stoommachine, neem dan een kookpot en doe hierin water. Leg de kip daarin en laat deze gaarkoken.
3) Snijd ondertussen de chipolata half door en haal het velletje er af. Maak van het overige vlees balletjes.
4) Kook de balletjes op een matig vuurtje gaar.
5) Neem een grote kom en doe hierin de balletjes.
6) Als de kip gaar is, neem je het bouillon van de kip en giet je dit bij de balletjes.
7) Snijd de kip in blokjes en doe deze er ook bij.
Voor de afwerking:
Laat het geheel doorkoken, kruid af met peper, zout en een eetlepel mosterd en doe er dan de los geklopte maïzena er bij en laat de saus indikken.
Voor de frietjes:
1) Was, schil en snijd de aardappelen in lange schijfjes.
2) Snijd ze dan in frietjes (naar keuze dik of dun).
3) Droog de aardappelen met een handdoek.
4) Verwarm de frietketel op 150°c en bak de frietjes ongeveer 8 a 10 min. voor.
5) Laat de frietjes afkoelen in een zeef met keukenpapier en dan in een grote kom met keukenpapier.
6) Als de frietjes afgekoeld zijn verwarm je de frietketel op 180°c en bak deze tot ze goudbruin zijn.
Voor de vide's:
1) Verwarm de oven voor op 200°c.
2) Bak de vide's 5 min krokant aan.
3) Haal ze uit te oven en serveer het warm.
13-11-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|