Elisabethsalade
Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1 dikke plak in blokjes gesneden hesp van ongeveer 300 gr
- 75 gr in blokjes gesneden kaas
- 2 middelgrote ongeschilde appelen
- citroensap
- 75 gr walnoten
- 75 gr witte kool, andijvie, chinese kool, ...
- 1 ui
- 2 kleine eetlepels mosterd
- 8 eetlepels olie
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 lp azijn
- peper en zout
- 200 gr droogkokende of langkorrel rijst.
Bereiding:
1) Breng de rijst aan de kook in dubbel zoveel water.
2) Laat op een zacht vuurtje gedurende 20 min droog koken.
3) Giet de rijst op een schotel en laat dit afkoelen.
4) Hak de noten, snijd de appelen in stukjes en besprenkel met wat citroensap, snijd de witte kool en de ui fijn.
5) Meng in een slakom de appelen, de noten, de laas, de hesp, de witte kool, de ui en de koude rijst door elkaar.
6) Meng de azijn met peper, zout en mosterd, als het zout is opgelost meng je er de olie bij.
7) Werk de vinaigrette onder de sla en laat afgedekt nog een uurtje in de koelkast staan.
8) Dien dit op in individuele schaaltjes.
24-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah 
|