Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel - kruimeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Appel - kruimeltaart

    Benodigdheden

    Voor de vulling:

    - 75 g zachte boter
    - 75 g bruine suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 100 g tarwebloem
    - 300 g appels
    - 2 el citroensap
    - 1/2 tl kaneel
    - 1 el suiker

    Voor het deeg:

    - 100 g zachte boter
    - 100 g suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 tl geraspte citroenschil (of citroensap)
    - 200 g tarwebloem
    - 2 eieren
    - 6 el melk
    - 2 tl bakpoeder
    - Boter voor de vorm

    Bereiding:

    1) voor de kruimel laag: boter, suiker en vanillesuiker mengen.
    2) De gezeefde bloem erdoor mengen met de mixer.
    3) Het deeg met de handen in een kom brokkelen en afgedekt met een doek in de koelkast zetten.
    4) De appels schillen en in dunne schijfjes snijden.
    5) Dit met citroensap besprenkelen.
    6) Verwarm de oven voor op 180°c.
    7) De boter met de suiker en vanillesuiker kloppen.
    8) Klop de eieren er bij en doe er de citroenschil, gezeefde bloem en bakpoeder er bij.
    9) Roer er de melk erbij.
    10) Vet een springvorm in en bebloem deze.
    11) Doe het deeg er voorzichtig in en verdeel over de springvorm.
    12) Leg er cirkelvormig de appels op en bestrooi met de kruimels.
    13) Plaats dit 50 min in een voorverwarmde oven (hete lucht 160°c.).
    14) laat dit afkoelen en serveer. 

    30-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade biscuit
    Chocolade Biscuit

    Ingrediënten voor de biscuit:

    - 200 g mix cake (vind je in de AVEVE)
    - 3 eieren
    - 20 ml water = ongeveer 2 eetlepels

    Ingrediënten voor de chocolade creme au beurre:

    - 150 g pure chocolade
    - 250 gr boter
    - Bloemsuiker naar smaak

    Bereiding:

    Voor de cake:

    1) Verwarm de oven voor op 150°c.
    2) Voeg alle ingrediënten samen.
    3) Klop het geheel 10 min. op met een handmixer.
    4) Vet een biscuit vorm in, vul de vorm met het beslag en bak de cake 10 min op een voorverwarmde oven van 150°c.
    5) Verhoog dan de temperatuur op 175°c en laat nog 20 a 25 minuten bakken.

    Voor de chocolade creme au beurre:

    1) Mix de boter + bloemsuiker luchtig op.
    2) Smelt ondertussen de chocolade au being marie.
    ( Au being marie = water in een kookpot doen en neem dan een kleinere kookpot en zet deze in het water. 
    Doe hierin de chocolade.)
    3) Laat de gesmolten chocolade even afkoelen.
    4) Mix deze bij de boter.
    5) Laat een aantal min opstijven in de frigo.
    6) Snijd de cake in 2 en smeer hiertussen wat creme au beurre.
    7) Leg de helft er weer op en smeer de rest ook in.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart
    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plattekaastaart met bosvruchten
    Plattekaastaart met bosvruchten

    Benodigdheden:

    - 1 kant-en-klaar gemaakte zanddeeg
    - 300 gr magere platte kaas
    - 150 gr suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - geraspte citroenschil
    - 75 gr maïzena
    - 3 eieren
    - Ongeveer 300 gr bosvruchten

    Bereiding:

    1) Vet een vorm in van 24 cm doorsnee en bebloem de vorm.
    2) Leg de bodem er in en druk het goed aan.
    3) Bak deze bodem 10 minuten in een oven van 200°c.
    4) Doe in een grote kom de kaas, 100 suiker en vanillesuiker, citroenschil, maïzena en eierdooiers en meng dit onder elkaar.
    5) Meng daarna de vruchten eronder.
    6) Klop de eiwit stijf met een mespunt zout en klop er halverwege de restende 50 gr suiker door.
    7) schep het eiwit voorzichtig door het kaasmengsel. Schep hierna dit mengsel op de voorgebakken bodem en laat de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 180°c bakken.

    05-08-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philadelphia taart met aardbeien
    Philadelphia taart met aardbeien

    Benodigdheden:

    - 250 gr roomboter
    - 36 petit beurre koekjes
    - 2 bakjes aardbeien
    - 500 gr Philadelphia kaas
    - 1 tas gezeefde bloemsuiker
    - 100 gr amandelschilfers
    - 250 gr slagroom

    Bereiding:

    1) Was de aardbeien en haal de blaadjes er van af.
    2) Doe ongeveer 1 bakje aardbeien in de blender en mix dit tot sap.
    3) Giet een beetje sap in een tas en de rest in een kookpan op een zacht vuurtje.
    4) Doe een beetje Maïzena in de tas met de sap en meng dit goed zodat er geen klonters bij zitten en doe dit in de kookpan.
    5) Breng dit lichtjes aan de kook en als de saus wat dikker is draai je het vuur uit en laat je de saus afkoelen.
    6) Verkruimel de petit beurre koekjes en meng dit met 250 gr roomboter.
    7) Doe dit mengsel op de bodem van de springvorm (24cm).
    8) Mix de Philadelphia kaas met de bloemsuiker tot 1 geheel en doe deze boven de petit beurre koekjes mengsel.
    9) Verdeel hierboven ongeveer 100 gr amandelschilfers.
    10) Klop de slagroom stijf met een klein beetje suiker (mag ook zonder) smeer dit over de amandelschilfers.
    11) Snijd de restende aardbeien door de helft en schik deze op de taart. Als de aardbeien saus klaar is doe je deze over de aardbeien.
    12) Zet dit in de koelkast.

    22-07-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toscataart
    Toscataart

    Benodigdheden:

    Deeg:
    - 4 eieren
    - 250 gr suiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - Mespuntje zout
    - 200 gr lauwe gesmolten boter
    - 300 gr zelfrijzende bloes (of bloem met bakpoeder)

    Toplaag:
    - 75 gr amandelschilfers
    - 50 gr boter
    - 75 gr suiker
    - 1 lp bloem
    - 2 lp room

    Bereiding:

    1) Een ronde springvorm inboteren.
    2) De eieren, suiker, vanillesuiker, zout samen opkloppen tot een witte romige massa.
    3) De gesmolten boter er onder mengen en daarna bloem onder spatelen.
    4) Het deeg in de vorm gieten en bakken in een voorverwarmde oven van 160°c gedurende 20 minuten in het midden van de oven.
    5) Ondertussen alle benodigdheden van de toplaag zachtjes laten smelten op het vuur en daarna een beetje laten afkoelen.
    6) Als de koek 20 minuten gebakken heeft, smeer je de toplaag er voorzichtig op en zet je deze nog eens 20 min in de oven. (dit hangt af van dikte van de koek) Controleer of de koek gebakken is en laat deze afkoelen.

    04-06-2013, 21:14 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade Taart
    Chocoladetaart

    Benodigdheden:

    - 8 repen zwarte chocolade
    - 8 repen bruine chocolade
    - 8 eieren

    - 375 gr Planta boter
    - 375 gr bloemsuiker
    - petit beurre koekjes

    Bereiding:

    1) Smelt beide chocolade samen met 25 gr boter au bein marie.

    2) Splits de eieren en klop het eigeel met boter en de gezeefde bloemsuiker luchtig.
    3) Klop het eiwit stijf.
    4) Als de chocolade gesmolten is laat de dit eerst een beetje afkoelen zodat de boter niet smelt.
    5) Mix de chocolade door het botermengsel en meng dan het eiwit er rustig door.
    6) Neem een schaal of een springvorm. Als je een springvorm neemt dan knip je eerst een rondje bakpapier groter dan de springvorm zelf, boter je de springvorm in en leg je deze ronde hier op.
    7) Smeer eerst een dun laagje chocolademengsel in de springvorm, dan petit beurre koekjes, dan een dikker laagje chocolademengsel, petit beurre koekjes en zo voort.
    8) Als dit klaar is zet je het in de koelkast van 4°c en laat je het een nacht rusten.


    01-06-2013, 14:21 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs